Dieta cu vlăstari, noua metodă de a scăpa rapid de kilograme! Tinerele românce au fost cucerite de rețetele cu microplante. ”E ca și cum ai zice dietă cu aer”

Noua rețetă de pe internet! Dieta cu vlăstari este noua modă de slăbit printre internauți. Femeile vor să slăbească sau să se menţină sănătoase, aşa că au adoptat reţete cu microplante! Vezi mai jos toate detaliile.
Filip Stan
01 apr. 2024, 09:44
Dieta cu vlăstari, noua metodă de a scăpa rapid de kilograme! Tinerele românce au fost cucerite de rețetele cu microplante. ”E ca și cum ai zice dietă cu aer”

O nouă dietă circulă în rândurile internauților, iar femeile sunt cele mai fericite de noua descoperire în materie de slăbit.

Citește și Dieta rusoaicelor face furori şi în 2024. Slabeşti 30 de kg, în doar două luni. Meniu complet pe zile

Dieta cu microplante vine din Statele Unite, ca un manifest la mâncarea fast-food. În anii ’80, Dan Barber, un renumit bucătar american a creat meniuri cu vlăstari pentru cei care voiau un stil de viaţă sănătos.

Germenii de ridichi, orz, grâu sau floarea soarelui se folosesc în shake-uri, supe şi în salate, însă nutriţioniştii avertizează însă că aceste plante nu trebuie consumare în exces.

Reţeţele de supe şi sucuri cu microplante au devenit noua obsesie a celor care au încercat şi alte diete. Shakeruile au avantaje şi dezavantaje, aşa că e nevoie de echilibru.

Pentru cei ce nu știu, vlăstarii sunt plante care nu au pesticide și sunt crescute în micro-sere și își iau doar nutrienții de care au nevoie. Totuși, nutriționiștii avertizează oamenii că la un moment dat micro-plantele pot face rău.

Printre cele mai populare microplante din ţara noastră sunt germenii de grâu, ridichii şi floarea soarelui.

„Să ne ducem în extrema de a folosi termenul dietă, e ca şi cum ai zice dietă cu apă, dietă cu aer. Nu, nu există o dietă cu vlăstari. Există pur şi simplu că ai introdus în alimentaţia ta alte verdeţuri şi atât”, a declarat Fabius Antal, specialist în well-being.

Plantele care se află în primul stadiu de dezvoltaresunt bogate în proprietăţi. Chiar și așa, nu este recomandat ca oamenii să își obișnuiască organismul cu astfel de hrană.

„Dacă educaţia noastră alimentară lipseşte şi noi ne dorim să slăbim şi folosim lăstari într-un smoothie sau într-o salată s-ar putea efectele benefice să întârzie să apară. Ca şi consum pe termen lung, nu este recomandat, deci în fiecare zi să-i consumăm în formă lichidă nu este cea mai bună decizie”, a declarat Narcisa Covataru, dietetician clinic, potrivit Observator.ro.

Detoxul, o metodă nerecomandată de către specialiști

Dacă nu știai, nici detoxul nu este recomandat pentru un stil de viaţă echilibrat.

„Pentru că ţi se va goli intestinul complet şi vei intra într-un deficit caloric foarte mare vei pierde în greutate, te vei simţi mai uşoară sau mai uşor şi vei crede în iluzia că ai slăbit. Tu n-ai slăbit”, a declarat Fabius Antal, specialist în well-being.

Cum am menționat mai sus, printre cele mai populare microplante din ţara noastră sunt germenii de grâu, ridichii şi floarea soarelui.

„Avem varianta asta cu acizi graşi. Avem vitamina A, avem vitamina C, deci practic dacă îi consumăm în varianta vlăstari avem mult mai multe beneficii decât dacă îi consumăm sămânţa sau ceea ce ar ajunge la maturitate”, a declarat Narcisa Covataru, dietetician clinic.

Citește și Dieta de 5 zile care-ți resetează vârsta biologică. Dizolvă grăsimea de pe burtă și ficat

„Diferenţa cea mai mare stă în gust, şi la cum îţi place ţie să le combini. Ele sunt foarte multe, dar direcţia este cam aceeaşi”, a declarat Fabius Antal, specialist în well-being.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Școala, ca în comunism. Uniformele, gratuite dar obligatorii
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Proprietarii de case și mașini sunt obligați să o plătească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
George Simion: „România trebuie să aibă o Armată profesionistă, altfel vom fi ocupați în 2 zile”
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!