De ce să nu înlocuiești legumele cu fructe. Marea greșeală pe care o fac mulți. Mihaela Bilic: „Nu putem avea energie din lume”

Mihaela Bilic, medic nutriționist, a explicat de ce nu ar trebui să înlocuim legumele cu fructe.
Filip Stan
02 apr. 2024, 15:02
De ce să nu înlocuiești legumele cu fructe. Marea greșeală pe care o fac mulți. Mihaela Bilic:

Mihaela Bilic spune că legumele și fructele fac parte din două categorii diferite de alimente și că fiecare în parte are beneficii asupra sănătății. Tocmai de aceea medicul nutriționist e de părere că legumele nu pot fi înlocuite cu fructe.

Citește și Ce face George Burcea, în timp ce Andreea Bălan visează cu ochii deschiși la nunta alături de Victor Cornea. ”Emoțiile sunt mari”

Mihaela Bilic a mai spus că legumele, deși sunt bogate în vitamine, minerale și fibre, nu au destule calorii ca să ofere energie organismului.

„Dacă nu ne plac legumele, oare putem compensa cu mai multe fructe? Dacă mâncăm mai multe fructe nu e de bine. Noi natural iubim fructele. Și recomandarea nutriționiștilor a venit să încurajeze «Pentru sănătatea dumneavoastră consumați zilnic fructe și legume». Ce înțelegi? Că fructele și legumele tot aia sunt și dacă nu am mâncat legume, hai să mâncăm niște fructe.

Noi nu prea avem educație nutrițională și atunci prima legumă care se gândește românul e cartoful. Cu verdețurile și cruditățile ne împrietenim doar în post, dar nu nu e un lucru anormal. Noi n-am fost făcuți să fim erbivori. Acesta este un lucru care trebuie subliniat.

Verdețurile și cruditățile conțin apă peste 90%, conțin vitamine și minerale, dar ele nu au rol de hrănire. Se numesc oligoelemente în nutriție. Nu au calorii, sunt doar pe funcție de sănătate și conțin fibre, care pentru oameni înseamnă 0 calorii. Legumele le înghițim, le mestecăm. E un lucru de bine, mestecăm ca să ni se pară că am mâncat. Dau volum mesei, ni se pare că am mâncat mult, dar dacă tragem linia la final nu putem crește din legume și nu putem avea energie din legume. Trebuie obligatoriu să punem lângă ele grăsime”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, în cadrul rubricii Doctor de bine, de la știrile Pro TV.

Citește și Cum arăta Andreea Marin la începutul carierei sale. La doar 18 ani a prezentat prima emisiune. ”Cea mai frumoasă perioadă”

Fructele, în schimb, au un conținut ridicat de fructoză ce poate duce la acumularea de grăsime în corp, mai ales în zona abdominală.

„Fructele au fructoză, iar din apă cu fructoză facem grăsime pe burtă, deci nu putem exagera la capitolul fructe. După fructe clar ne este foame, nu este nimic greșit aici, fructele nu satură și le putem mânca până simțim că plesnește burta, n-avem niciun fel de sațietate. Fructoza este o trăsătură pe care natura ne-a dat-o în defavoarea noastră. A considerat că atunci când trăiam în peșteră și când găseam fructe trebuia să mâncăm cât mai multe, să nu ne săturăm și să le facem repede grăsime. Deci și cu fructele e cu dus și întors”, a mai precizat Mihaela Bilic.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!