Cum să faci curăţenie în toată casa în doar o oră. Trucuri geniale dezvăluite de o menajeră, care te ajută să faci casa lună în timp-record

Cu siguranţă, fiecare dintre noi a trecut, de câteva ori în viaţă, prin situaţii în care apropiaţii să-şi anunţe vizitele pe nepusă masă, iar casele noastre să nu fie tocmai pregătite pentru a primi musafiri. Există, din fericire, o metodă care te ajută să faci curat în întreaga locuinţă pe repede-înainte. În doar o oră, casa este pregătită să-şi primească musafirii.
Alina Costache
06 apr. 2024, 12:41
Cum să faci curăţenie în toată casa în doar o oră. Trucuri geniale dezvăluite de o menajeră, care te ajută să faci casa lună în timp-record

E posibil să faci curăţenie în casă în doar o oră cu condiţia să nu faci absolut nicio pauză. Nu pauză de răsfoit revistele aruncate prin locuinţă, nici de scrollat pe Facebook sau Instagram. Vei avea tot timpul să faci aceste lucruri după ce pleacă musafirii. Pentru moment, canalizează-ţi întreaga energie şi concentrare pe a face curat.

Recomandările din rândurile următoare sunt făcute de o persoană care, în timpul facultăţii, pentru suplimentarea veniturilor, a lucrat mai multe veri la rând ca menajeră.

Trucuri pentru curăţenie în casă în doar o oră

Primul truc şi cel mai important: începe întotdeauna de sus în jos. În acest fel, murdăria și praful vor cădea în mod natural pe suprafețele inferioare, pe care le vei curăţa la sfârşit.

Indiferent de încăpere, începe cu corpurile de iluminat prinse de tavan, continuă cu tablourile, dacă există, cu rafturile suspendate, cu biblioteca şi restul pieselor de mobilier. Abia la sfârşit vei da cu aspiratorul sau vei şterge cu mopul, potrivit www.comment-economiser.fr

  • 6 minute pentru dormitor

Înlocuieşte lenjeria de pat.

Pune într-un coş sau într-o cutie de plastic obiectele lăsate alandala prin cameră. Coşul sau cutia nu le vei ţine la vedere, ci dosite printr-un dulap sau printr-o debara, urmând să te ocupi de aranjatul lor după plecarea musafirilor.

Șterge paful de pe mobilă cu o cârpă din microfibră și spray anti-praf.

Citeste si Cel mai bun truc care te va salva atunci când trebuie să faci curățenie în baie. Ai nevoie doar de un plic de ceai

  • 7 minute pentru baie

Dacă ai mai multe băi în locuinţă, este mai eficient să le cureți simultan. Mai întâi, debarasează suprafețele plane din fiecare baie. Pune într-un coş periuţele de dinţi, pasta de dinţi, gelurile de curăţare, cremele şi restul produselor cosmetice pe care obişnuieşti să le ţii pe etajerele din baie.

Apoi, pulverizează aceste suprafețe, plus dușurile/căzile cu un detergent special care dizolvă murdăria şi petele de calcar. Lasă detergentul să acționeze în timp ce cureţi toaleta.

Ulterior, întoarce-te în fiecare baie pentru a şterge suprafeţele. Apoi, clăteşte dușurile/căzile și curăță oglinzile. – Pentru a economisi timp, curăță podelele băilor în același timp cu podeaua bucătăriei. Cu alte cuvinte, amână ştergerea gresiei din băi până termini curăţenia în bucătărie.

  • 7 minute pentru living

Începe prin a şterge praful de pe ventilatorul din tavan sau de pe storuri dacă, bineînţeles, ai aşa ceva.

Apoi, fă un tur al camerei şi strânge într-un coş obiectele de decor de pe rafturi. După ce rafturile rămân goale, le vei şterge de praf.

Continuă cu aspirarea canapelelor, fotoliilor şi a celorlalte obiecte de mobilier îmbrăcate cu material textil.

În ultima etapă, aspiră în tot livingul şi în restul zonelor din casă acoperite cu mochetă și covoare.

  • 12 minute pentru bucătărie

Pune toate vasele murdare în mașina de spălat vase și umple chiuveta cu apă fierbinte și detergent. Dacă și grătarele aragazului necesită curățare, înmoaie-le în apă fierbinte cu detergent.

Strânge într-un coş obiectele dezordonate de pe blaturile de lucru.

Scufundă un burete în chiuvetă și stoarce-l bine, apoi șterge corpurile suspendate, blaturile și orice altă suprafață de lucru. În timp ce cureţi, clăteşte din când în când buretele în chiuvetă.

Şterge aparatele de uz casnic, aragazul, cuptorul cu microunde, cu un burete pentru a îndepărta urmele de degete, dar şi eventuala murdărie. Curăță grătarele aragazului în chiuvetă și aşază-le la loc pe aragaz.

Ca o ultimă etapă, curăță podeaua bucătăriei cu mopul şi, desigur, extinde curăţatul şi în baie, hol, precum și în restul încăperilor în care podeaua este acoperită cu gresie sau linoleum.

Citeste si Cum să faci chiuveta să arate ca nouă cu numai trei lei. Produsul care îți va ușura munca atunci când vine vorba de curățenie

  • 15 minute pentru toate podelele din casă

Începe aspiratul camerei din spatele acesteia, venind către ieşire. Stai tot timpul poziţionată cu spatele către ieşire. În acest fel, eviţi să treci cu aspiratorul de două ori prin acelaşi loc.

Aspiră parchetul folosind peria special dedicată a aspiratorului. De mare ajutor, pentru curăţarea parchetului, sunt aspiratoarele cu aburi. Acestea curăţă mai repede şi mai eficient podelele din lemn decât aspiratorul clasic.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Harta mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2024. Topul școlilor din România. Update
Capital.ro
S-a impus prin lege începând cu 1 iulie. Este obligatoriu în România să declari la stat
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Vestea momentului pentru o categorie de români! Data la care vor încasa mai mulți bani
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Norii Shelf-Cloud, deasupra României. Când apare acest fenomen meteo rar
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
Vor fi identificați și urmăriți. Iohannis a semnat legea. E imposibil să mai scape de acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Lukaşenko anunţă posibila graţiere a opozanţilor politici grav bolnavi
MediaFlux
CONCEDIU PARENTAL pentru BUNICI! S-A DAT LEGE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?