„Va fi întuneric şi frig”. Nebunie totală cu eclipsa de soare din 8 aprilie, fenomen ce se va mai repeta abia în 2044. LIVE VIDEO de la NASA

​Eclipsele de Soare sunt evenimente speciale și oamenii sunt nerăbdători să le vadă, însă puține eclipse au stârnit așa interes uriaș cum se întâmplă cu cea care se va vedea din America de Nord pe 8 aprilie. Pentru unele orașe va fi cel mai mare eveniment din ultimele decenii și milioane de oameni vor veni în zona unde se va face noapte pentru câteva minute.
Alina Costache
05 apr. 2024, 11:58

Mai sunt doar câteva zile până la eclipsa de soare totală de soare din 8 aprilie, care se va vedea de pe teritoriul Americii de Nord. Cresc de la zi la zi pe Google în America de Nord căutările pentru „2024 Total Solar Eclipse”, iar această eclipsă de Soare este specială, fiindcă banda de totalitate, adică zona unde se va face întuneric în plină zi, este lungă de câteva mii de km și lată chiar și de peste 180 km.

În plus, Soarele va fi acoperit pentru mai mult timp: la eclipsa din 2017 acoperirea maximă a fost de 2 minute și 40 secunde, iar la cea din 8 aprilie 2024 maximul va fi de 4 minute și 28 de secunde. În Dallas vor fi 3 minute și 51 de secunde de întuneric, în Indianapolis, cu două secunde mai puțin, iar la Niagara Falls, trei minute și jumătate. NASA are o mulțime de informații despre eclipsă, iar pentru a le vedea puteți intra aici.

Portalul eclipselor se apropie de final. IMPACT pozitiv pentru aceste 4 zodii! Eclipsa de Soare aduce bogăție și abundență

Oameni de știință se așteaptă ca evenimentul să fie mult mai spectaculos decât ultima eclipsă pe care au văzut-o americanii, cea din 2017. Fenomenul nu este însă vizibil și în România.

Eclipsa totală de soare va putea fi observată din Mexic, Statele Unite și Canada. Fenomenul este o consecință a faptului că Luna orbitează în jurul planetei noastre și ajunge să se interpună între Pământ și Soare, blocând o parte sau toată lumina acestuia.

Odată cu dispariția luminii solare, specialiștii în astronomie spun că temperaturile vor scădea. ”În mare, ceea ce vor vedea pe parcursul a două ore este luna care se mișcă foarte încet peste suprafața soarelui, părând că îl mănâncă de pe cer.

Va fi mai întuneric și mai frig, de asemenea, pentru că luna nu numai că blochează lumina soarelui, dar îi blochează și căldura.”, a declarat Jake Foster, astronom.

Experții spun că cei care vor să se uite la eclipsă trebuie să poarte neapărat ochelari speciali.

”Privitul la soare cu ochiul liber este incredibil de periculos. Radiațiile UV ale soarelui pot distruge țesuturile moi din spatele globilor oculari. Nu este foarte plăcut. Poate provoca leziuni grave și, uneori, permanente ale vederii dumneavoastră.”, a mai explicat acesta.

Următoarea eclipsă totală de soare, cea din 2026, va putea fi observată din teritorii precum Groenlanda, Spania sau Islanda.

Unele orașe se pregătesc de trei ani pentru marele eveniment care este văzut ca fiind o ocazie de a atrage turiști în zone unde altfel ei nu ar fi tentați să vină. Va fi mai multă poliție, iar unele orașe au instalat o mulțime de toalete publice. Oamenii au fost avertizați că rețelele de telefonie mobilă ar putea avea probleme de funcționare în locurile unde se vor strânge multe mii de oameni.

Evenimente astrologice APRILIE 2024. Energie plină de speranță. Ce ne aduc Mercur retrograd și o eclipsă totală de Soare?

Sunt organizate și festivaluri și concerte în ziua eclipsei. Nu au lipsit nici teoriile conspirației care susțin că eclipsa va aduce dezastre, cum ar fi o prăbușire a rețelelor de comunicații.

Se așteaptă să fie blocaje mari de trafic, companiile aeriene au introdus curse speciale către orașele unde eclipsa se va vedea cel mai bine și sunt localități care așteaptă zeci de mii de turiști pe 8 aprilie.

Așadar, eclipsa din 2024 va fi urmărită de mult mai multă lume decât cea de acum șapte ani, perioada de întuneric va dura mai mult și pentru mulți este o ocazie pentru care merită să faci un zbor lung sau să mergi și peste 10 ore cu mașina către banda de totalitate.

De ce? Fiindcă următoarea eclipsă totală de Soare vizibilă din SUA va fi abia în 2044. În România, următoarea eclipsă totală de Soare va fi în 3 septembrie 2081.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Ce a ajuns să facă Oana Zăvoranu. E foame mare de bani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul dentistei din Brăila! Aceasta ar fi fost ucisă de mafia basarabeană! Declarațiile făcute de rudele presupusului criminal
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Poliția britanică avertizează asupra influenței negative a lui Andrew Tate asupra tinerilor băieți
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!