Românii care vor fi impozitați cu 70% de la 1 iulie 2024! ”Din această cauză se ajunge la supraimpozitare”

Românii abia își mai duc traiul, nimic nou în asta, însă cum rămâne cu promisiunile deșarte ale politicienilor care au promis, în nenumărate rânduri că impozitele sau accizele nu vor crește? Viitorul pare și mai sumbru decât până acum.
Filip Stan
05 apr. 2024, 14:56
Românii care vor fi impozitați cu 70% de la 1 iulie 2024! ”Din această cauză se ajunge la supraimpozitare”

Deși politicienii au promis, în repetate rânduri, că taxele, impozitele sau accizele nu vor crește, traiul românilor este din ce în ce mai greu.

Citește și 2 aprilie, ultima zi în care vă puteţi plăti impozitele locale cu bonificaţie

Românii au ajuns să nu mai facă față cheltuielilor mult prea mari, care par de necrezut cu fiecare zi ce trece. Dacă în trecut românii își puneau bani deoparte, ei bine, în prezent este foarte greu să salvezi din salariu.

În cazul majorității, banii se termină înainte să vină următorul salariu.

Ceea ce este mult prea puțin cunoscut este un fenomen care afectează veniturile populației mult mai mult decât aceste taxe sau impozite.

Este vorba despre inflație.

Pentru cei mai puțin cunoscători, inflația este acea formă de impozitare care poate fi impusă fără legiferare, adică defavorizarea monedei, adică 100 lei din 2020 nu mai sunt egali cu 100 de lei din 2024.

Adică, românii nu mai pot cumpăra, în prezent, cu cei 100 lei, cumpărăturile de acum patru ani.

Spre exemplu, inflația în 2020 a fost de 2,6%, în 2021 de 5,1%, în 2022 de 13,8%, în timp ce în 2023 10,4%. Deci, dacă venitul unui român a rămas în toți acești ani identic, câți bani a pierdut respectivul prin inflație în tot acest timp? O întrebare la care ar trebui să se gândească majoritatea.

Deci, dacă la inflație se mai adaugă și partea pe care statul o cere, românii ar cam rămâne cu praful de pe fundul sacului.

În special cei pe care statul vrea să îi impoziteze cu 70% de la 1 iulie 2024.

Cosmin Dumitrașcu, expert contabil, a fost invitat în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, acolo unde a explicat cine sunt românii pe care statul vrea să îi impoziteze cu 70% de la 1 iulie 2024.

Impozitarea în momentul de față este de 16%

Iată în ce condiții vor fi nevoiți românii să plătească acest impozit colosal.

„Este o modificare fiscală care intervine începând cu 1 iulie 2024. Ce se întâmplă în situația în care, de exemplu, avem venituri nejustificate pe persoană fizică?

Sunt acele venituri, de exemplu, platforme online sau pe care le-am intermediat de-a lungul timpului prin bancă. Situație în care sunt cerute justificări de către cei de la Agenția Națională de Administrare Fiscală”, a spus Cosmin Dumitrașcu, expert contabil.

În momentul de față, impozitarea este de 16%. Astfel, până la 1 iulie, dacă nu există justificare pe acele venituri, impozitarea este în proces de 16% pe orice venit găsit nejustificat în conturile personale.

Dar dacă până la 1 iulie nu se definitivează acel control, 70% este impozitarea.

„Partea urâtă este în felul următor. Sunt acele persoane care fac comerț, care fac evaziune fiscală, că până la urmă asta se urmărește. Și cu banii pe care îi încasează la negru vin și creditează societățile comerciale. Nu de creditări la PFA este vorba, pentru că nu avem de-a face cu așa ceva.

În schimb, la societăți comerciale, când vii și creditezi cu sume de bani, sumele de bani apar în bilanțul contabil. Iar la final de an, cu cât valoarea creditării este reflectată în bilanțul contabil cu anumite sume din ce în ce mai mari, apare ca și semnal de alarmă pentru cei de la ANAF.

Și iată că din această cauză se ajunge la supraimpozitarea veniturilor care nu pot fi justificate. Practic, sunt venituri nedeclarate pe care, în momentul de față, le impozităm cu 16%. Dar de la 1 iulie, impozitarea acestora va fi 70%”, a explicat Cosmin Dumitrașcu.

„Atât timp cât tu nu poți justifica banii pe care îi ai sau care îți intră în conturi cu anumite extrase din platformele de criptomonede, de exemplu, de salarii, dacă ai justificare, nu este nicio problemă. Cu dividendele retrase din firmă, dacă ai justificare, la fel, nu este nicio problemă. Cu dobânzile pe care le încasezi de la anumite instituții bancare, aceeași situație.

Citește și Ce taxe plăteşti la stat dacă închiriezi un apartament sau o casă. Cum s-a schimbat legea în 2024

Cu acele titluri de stat, nu este nicio problemă. Dar în situația în care tu ești verificat, că poți să fii verificat și să justifici, dar dacă ești verificat și tu nu ai niciun document justificativ prin care să atești faptul că tu ai încasat anumite surse de bani în conturi, atunci trebuie să plătești acest 70%. De la 1 iulie, evident”, a mai spus expertul contabil, potrivit Antena3.ro.

Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Animalul care poate trăi chiar și 500 de ani. Longevitatea sa i-a uimit pe oamenii de știință
Capital.ro
Doliu național. S-a stins un titan al muzicii românești: A dus numele țării pe toate continentele lumii
Playtech.ro
Stațiunea din România, adorată de turiști! E o reală comoară! Vin de la mii de km să o viziteze!
DailyBusiness
Este vestea cea mare! BNR anunță ce se întâmplă cu ratele românilor
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Spynews
”Nu îmi este frică”. A fost sau nu Gabi Bădălău bătut de Bianca Drăgușanu?! Ce spune despre presupusele acte de violență ale vedetei de la o petrecere
Evz.ro
Florin Salam, mesaj controversat. Ce le-a transmis manelistul tinerilor
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
O nouă tragedie pe litoralul românesc! O tânără în vârstă de 25 de ani s-a înecat după ce ar fi făcut sărituri de pe dig
Capital.ro
Statul român ia terenurile înapoi. Decizie definitivă în justiție. Zero lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Kamala Harris devine favorita pentru nominalizarea democrată și caută un candidat pentru funcția de vicepreședinte
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!