Părintele Pimen de la Athos, o seară acasă la familia Măruță: „M-am bucurat mult și de soția lui Cătălin, doamna Andra. Apoi cu bărbații am jucat șah”

Părintele Pimen de la Athos a fost recent în România și a răspuns invitației lui Cătălin Măruță de a merge la podcastul lui, dar și de a petrece o seară cu familia sa.
Alina Costache
05 apr. 2024, 17:27
Părintele Pimen de la Athos, o seară acasă la familia Măruță: „M-am bucurat mult și de soția lui Cătălin, doamna Andra. Apoi cu bărbații am jucat șah”
Părintele Pimen de la Athos a petrecut o seară acasă la familia Măruță

Părintele Pimen de la Athos a petrecut câteva zile în România și a petrecut o seară și acasă la familia Măruță, unde s-a simțit foarte bine. Părintele s-a jucat cu copiii Andrei și ai lui Măruță și spune că a avut ocazia să vizioneze filmul în care a jucat Eva.

Citește și: Pr. Pimen Vlad, sfaturi pentru toți credincioșii în Postul Paștelui: „Acolo este atâta frumusețe, încât nu putem să ne închipuim”

Părintele Pimen a jucat șah cu Eva și David Măruță, dar și alte jocuri, când a răspuns invitației lui Cătălin Măruță de a petrece o seară cu familia lui.

„El a insistat, de anul trecut, și tot l-am refuzat, i-am spus să vină în Athos, iar acum mi-a zis: „Părinte, dacă tot ești în țară, nu vii și la mine?” Hai că vin. Și am ajuns la studio la el, două ore și jumătate am vorbit, deja a apărut, ați văzut podcastul, că l-a și pus la o săptămână după ce am vorbit.

Am intrat și în amănunte de copilărie, pe care poate nici nu le-am spus până acum, a fost frumos, m-am bucurat. Seara următoare m-au invitat și am fost la ei acasă, la familia Măruță, pentru că mi-s dragi și m-am bucurat împreună cu ei, cu toată familia. Adică am trăit așa, ca și cum eram parte din familie.

Am luat masa, după aia ne-am jucat. Am jucat un joc cu toată familia. Nu am mai jucat niciodată, am învățat și eu ceva nou. Pui o coroniță pe cap și un fel de carte cu o imagine, iar celălalt trebuie să mimeze ce e în imaginea respectivă, asta până când reușeste să înțeleagă și să spună ce ai mimat tu, cel care ține cartea pe cap. Ține de inteligență să știi să mimezi un pic, să explici, să pui mintea la contribuție”, a povestit Părintele Pimen într-o înregistrare pentru pagina de YouTube a unei Chilii Athonite – mai exact a Chiliei „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Schitul Lacu, Sfântul Munte Athos.

Citește și: Care e cea mai puternică rugăciune pe care o poți rosti în fiecare zi. Părintele Pimen Vlad: „Neîncetat, nu contează locul”

Părintele de la Athos spune că și-a dorit foarte mult să vadă și comedia „Tati part-time” în care joacă Eva Măruță pentru a se convinge și el de talentul ei.

„M-am bucurat mult și de soția lui Cătălin, doamna Andra, o mamă minunată și o femeie minunată, copilașii David, Eva. Eva, mai ales acum, că a jucat și în filmul ăsta. Apoi cu bărbații, cu David și cu Cătălin am jucat șah, ce să facem n-am mai jucat de ceva ani, dar până la urmă tot i-am bătut pe amândoi.

Am petrecut o seară minunată, iar la urmă, ca încheiere, le-am zis că dacă au filmul aș vrea să îl văd și eu cum o jucat Eva. Și am stat seara, târziu, că ceilalți se duseseră la culcare, cu David și cu Cătălin și ne-am uitat la el. Chiar o jucat bine Eva. De fapt, esența filmului începe de când intră ea în rol. Pentru un copil de vârsta ei a jucat foarte bine, e foarte naturală.

Și cine vrea să ia ceva din filmul acesta poate să ia. Mă bucur pentru Eva, că nu știi ce o să rânduiască Dumnezeu în viață, dar o să mă rog pentru ea”, a mai spus părintele Pimen

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Instagram: Cea mai descărcată aplicație din lume, devansând TikTok
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'