Câți bani a economisit un român după ce a cumpărat produse la oferta 3 la preț de 2: „O cantitate mai mare pentru o perioadă mai lungă”

Creșterea prețurilor la alimente i-a făcut pe români să își creeze strategii de economisire a banilor. Un român a dat cel mai bun exemplu, cumpărând o cantitate mai mare de produse, dar care îi ajung o perioadă mai lungă. La final, suma salvată îl mulțumește.
Alina Costache
08 apr. 2024, 23:40
Câți bani a economisit un român după ce a cumpărat produse la oferta 3 la preț de 2: „O cantitate mai mare pentru o perioadă mai lungă”
Câți bani a economisit un român după ce a cumpărat produse la oferta 3 la preț de 2: „O cantitate mai mare pentru o perioadă mai lungă”

Din cauza inflației, magazinele mari caută strategii pentru a atrage clienții, speriați de costurile majorate la produse și de veniturile insuficiente. Astfel, unele supermarketuri au reduceri considerabile pentru cei care cumpără mai mult.

Citește și: Marcel Boloş, despre faptul că preţurile din România sunt mai ridicate decât în alte ţări. „Este o enigmă”

Câți bani a economisit un român după ce a cumpărat produse la oferta 3 la preț de 2

În ultima vreme, tot mai mulți retaileri oferă clienților diverse oferte pentru a-i atrage la cumpărături. Românii au mărturisit că preferă să ia mai multe produse în același timp pentru că, în acest fel, primesc reduceri de preț. Din ce în ce mai mulți români aleg să economisească bani prin conceptul „buy more, pay less”.

„Comerciantul şi producătorul îşi primesc banii pe o cantitate mai mare de marfă, pe partea cealaltă cumpărătorul beneficiază de un preţ mai bun. Românii au optat în masă inclusiv pentru acest tip de luptă contra inflaţiei, adică preferă să blocheze o sumă de bani mai importantă în ulei, în făină, în mălai, cumpărând o cantitate mai mare pentru o perioadă mai lungă”, a explicat Cristian Păun, profesor de economie pentru Observator News.

Mai exact, cei care cumpără mai mult, plătesc mai puțin. Ciprian, de exemplu, își face lunar cumpărăturile de la un anumit magazin ce oferă reduceri de preț celor care iau mai multe produse. De această dată, el a umplut coșul de cumpărături cu produsele necesare și a plătitla final 520 de lei.

„Probabil 600 (n.red. ar fi cheltuit într-un supermarket obișnuit). Se simte, la cantităţi mai mari dacă iei. Tot cumperi, astea nu sunt perisabile. Iei mai mult şi nu vii mereu aici, să îţi pierzi timpul”, a mărturisit Ciprian Costiu pentru sursa citată.

Ciprian nu este singurul român care alege să cumpere mai multe produse pentru a beneficia de reducerile magazinelor. Spre exemplu, dacă alegi trei paste de dinți, prețul lor scade de la 17 la 15 lei. Așa se întâmplă și în cazul unei sticle de lapte, al cărei cost va fi de 12,99 lei în loc de 13,99 lei și 99 lei, dacă se cumpără trei bucăți. Totuși, specialiștii îi avertizează pe români să fie atenți la data de expirare.

„La cele proaspete şi mai perisabile, nu prea merită efortul. Că trebuie să cumpărăm cât consumăm. Măcar reduc cheltuiala. Din partea de non food. Săpun, pastă de dinţi, detergenţi”, a spus un alt client.

Citește și: Cât trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să bei o Coca Cola în Portul Tomis. Prețurile sunt comparabile cu cele din stațiunile de lux

 

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
S-a pus limită la banii cash. Anunț pentru cei care retrag numerar la bancomat. Banca te obligă
Playtech.ro
Orașul din România unde locuințele sunt mai scumpe decât în București. Cât costă să-ți cumperi un apartament sau să stai în chirie
DailyBusiness
METEO. ANM anunță ce îi așteaptă pe români în luna august
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Regula devine obligatorie pentru toți proprietarii. Mulți români vor strâmba din nas
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Asociația de proprietari nu are niciun drept. Anunț pentru proprietarii de apartament care au câini sau pisici
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Incendiul devastator din Jasper: Sute de case distruse și mii de oameni evacuați
MediaFlux
SE SCHIMBĂ TOTUL pentru elevi. Fără examene pe caniculă
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!