Maica Antonia din Elveția dezvăluie rugăciunea care este întotdeauna ascultată de Dumnezeu: „Cea mai simplă formă de rugăciune este cea directă, când îi spunem Domnului durerea noastră”

Rugăciunea este bine să fie spusă nu doar la necaz, atunci când Îi cerem Divinității ajutorul, dar și atunci când ne e bine, în semn de recunoștință. Maica Antonia din Elveția a dezvăluit faptul că lui Dumnezeu trebuie să ne adresăm cât mai simplu, așa cum un copil care se rănește i se adresează manei lui.
Alina Costache
10 apr. 2024, 10:04
Maica Antonia din Elveția dezvăluie rugăciunea care este întotdeauna ascultată de Dumnezeu:

Maica Antonia din Elveția ne îndeamnă să ne rugăm în fiecare zi și ne explică modul în care ne putem apropia cel mai ușor de Dumnezeu.

Rugăciunea, când ajunge să locuiască în inimă, atunci suntem aproape de Dumnezeu. Lui Dumnezeu trebuie să îi vorbim cât mai simplu, ca un copil. Copilul, când are o problemă, vine, plânge, strigă și spune ce are. El nu face o introducere, un cuprins și o încheiere. El spune direct Doamne, ajută-mă… El își varsă inima„, a dezvăluit Maica Antonia în podcastul Altceva, realizat de Adrian Arteni.

Maica Antonia din Elveția dezvăluie rugăciunea care este întotdeauna ascultată de Dumnezeu: „Cu cât e mai scurtă rugăciunea, cu atât mintea e mai adunată”

Călugărița recomandă exprimarea cât mai simplă și mai ales să nu-I erem lui Dumnezeu lucruri, pentru că El știe mai bine decât noi de ce avem nevoie.

Copilul vine de obicei la mamă și spune m-am lovit. Cea mai simplă formă de rugăciune este rugăciunea directă, când îi spunem Domnului durerea noastră, și, desigur, chemarea neîncetată a numelui lui Dumnezeu: Doamne, miluiește-mă. Rugăciunea asta cuprinde totul, pentru că noi uneori cerem lucruri care nu ne sunt de folos, adică ne rugăm cu cuvintele noastre și spunem Doamne, dă-mi aia, dar poate lucrul ăla nu ne e de folos și Dumnezeu nu ni-l dă, dar spunând Doamne, miluiește-mă, asta le cuprinde pe toate. Cu cât e mai scurtă rugăciunea, cu atât mintea e mai adunată„, a spus măicuța.

Maica Antonia din Elveția ne încurajează să ne apropiem de Maica Domnului în rugăciune, Aceasta fiind mijlocitoarea noastră în fața lui Dumnezeu.

Maica Domnului este în mijlocul nostru. Ea este cea care ne-a călăuzit, care ne-a adus aici, și către ea mergem mereu cerându-i ajutorul, la fel cum avem rugăciunea Doamne, Iisuse Hristoase, miluiește-mă. Avem o rugăciune scurtă pentru aceasta, Preasfântă născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne pre noi. La Maica Domnului putem avea mai multă îndrăzneală decât la Mântuitorul pentru că alergăm la ea ca la o mamă: ea e ajutătoarea noastră, mijlocitoarea noastră, nimeni nu ne este mai apropiată dintre sfinți decât Maica Domnului„, a adăugat monaha.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Vacanța în Grecia a unor români s-a transformat într-un coșmar. Au ajuns la cazare, dar au descoperit că nu unde să doarmă
Capital.ro
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Problema care ne va goli buzunarele. Situația devine critică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Decizie pentru cei care locuiesc în case sau blocuri vechi. Statul va plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Propaganda rusă își îndreaptă tirul către Kamala Harris pe fondul retragerii lui Biden
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!