Prefectul a demisionat şi va candida din partea PSD pentru funcţia de primar al municipiului Piatra-Neamţ

Potrivit unor surse social-democrate, pentru funcţia de prefect rămasă vacantă este susţinut purtătorul de cuvânt al filialei PSD Neamţ, avocatul Adrian Bourceanu. 
Filip Stan
10 apr. 2024, 12:36
Prefectul a demisionat şi va candida din partea PSD pentru funcţia de primar al municipiului Piatra-Neamţ

Adrian-Vasile Niţă a demisionat din funcţia de prefect al judeţului Neamţ şi va candida din partea PSD pentru funcţia de primar al municipiului Piatra-Neamţ.

Acesta a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că a considerat corect să îşi depună demisia şi nu să se suspende din funcţie, pentru a participa la competiţia electorală.

Marcel Ciolacu: România este ancorată ireversibil în comunitatea euroatlantică şi reprezintă, la rândul său, o ancoră strategică a NATO pe Flancul de Est
„După aproape doi ani şi jumătate de mandat care m-au onorat şi m-au ajutat în a-mi lărgi orizonturile şi experienţa pe care deja o aveam în administraţie, este corect din punct de vedere moral, dacă tot ne angajăm în această competiţie electorală, să o fac din această postură şi nu din cea de prefect”, a declarat Adrian-Vasile Niţă.

Ciolacu îl desființează pe Piedone: „Nu are anvergura pentru a fi primar general al Capitalei. După ce trece fumul de la grătare, ce program rămâne în urmă? Niciunul”

Decizia PSD cu privire la candidatura de la Piatra-Neamț nu a surprins foarte mult, Adrian Niță fiind activ implicat în problemele comunității. Atât sondajele interne ale partidului, cât și alte sondaje efectuate pe plan local arată că Adrian Niță are șanse mari să obțină funcția de primar, însă decizia finală stă în mâinile pietrenilor care vor merge la urne pe 9 iunie.

Am profitat de acest anunț de candidatură din partea PSD la Piatra-Neamț și l-am invitat pe Adrian Niță în cadrul unei emisiuni în care a discutat de ce e nevoie de o schimbare pentru a limita daunele „accidentului electoral” din 2020, așa cum s-a exprimat.

Suntem la aproape 4 ani de la acel moment care poate fi catalogat ca un accident electoral, când actuala conducere a primăriei, actualul primar, cu un procentaj care nu îi dă legitimitate, a reușit să ajungă la conducerea primăriei Piatra-Neamț și de atunci n-am avut parte decât de urmări ale acestui accident, de daunele provocate de acest accident. Ele sunt multiple și trebuie să îndreptăm tot ceea ce s-a întâmplat după acest accident electoral.”, spune Adrian Niță.

Este născut, crescut la Piatra-Neamț, și-a desfășurat activitatea profesională tot aici și de câțiva ani ocupă funcția de prefect care nu e lipsită de provocările sale.

Iubesc orașul acesta.”, spune Adrian Niță, explicând care este unul dintre motivele pentru care a dat curs acestei noi etape din viața sa: candidatura la primărie și posibilitatea ca în următorii 4 ani să fie primar de Piatra-Neamț.

Un alt motiv este că „e nevoie de o schimbare” și că „administrația trebuie să țină cont și de oameni”, deoarece „În afară de lehamitea celor din Piatra-Neamț, nu știu dacă mai există categorii sociale care să mai aibă speranță, raportându-se la ceea ce se întâmplă acum în oraș.”, a mai punctat Adrian Niță.

Adrian-Niţă este prim-vicepreşedinte al PSD Neamţ şi preşedinte al organizaţiei municipale şi va candida pentru funcţia de primar al municipiului Piatra-Neamţ.

Potrivit unor surse social-democrate, pentru funcţia de prefect rămasă vacantă este susţinut purtătorul de cuvânt al filialei PSD Neamţ, avocatul Adrian Bourceanu.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Aplicația care îți dă bani pentru că mergi pe jos. Te plătește serios doar pentru că alegi să te plimbi
Capital.ro
Se confiscă banii în România. Românii vor fi notificați. Iei amendă de 500 de lei
Playtech.ro
Primele imagini cu principalul suspect în cazul crimei din Brăila. Noi detalii ies la iveală
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Regele nordului, o perlă puțin descoperită a turismului românesc. Frumusețile nebănuite de la capătul României
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Codul Rutier. Defecțiunea pentru care șoferii trebuie să anunțe poliția imediat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
BREAKING | Primele imagini din apartamentul lui Andrei Versace. Casa este deranjată încă de la intrare VIDEO
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Mașinile interzise pe străzile din România. Nu mai au drept de circulație. Legea e lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalul suspect în cazul crimei din Brăila a fost prins
MediaFlux
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'