Busu, adevărul despre veridicitatea prognozei meteo pe care o prezintă zilnic: „Vă spun ceva ce nu ştie multă lume”

Busu a dezvăluit mai multe informații din viața personală și, implicit, din cariera care l-a consacrat la Pro TV.
Filip Stan
11 apr. 2024, 11:37
Busu, adevărul despre veridicitatea prognozei meteo pe care o prezintă zilnic:

Până să ajungă să prezinte rubrica meteo de la Pro TV, acolo unde este deja de ani buni de zile, Busu a prezentat diferite proiecte și emisiuni TV, astfel încât să-și găsească „menirea” mai apoi. Unul dintre acestea a fost chiar emisiunea „Bingo”, pe care el și-o aduce aminte și astăzi și unde a avut parte de extrem de multe momente memorabile. Așadar, Busu povestește faptul că adesea a fost acuzat de faptul că mușamalizează rezultatele, dezvăluind, de asemenea, și care a fost finalul multor oameni care au ajuns să câștige sume impresionante de bani în acest mod.

Temperaturi record în România. Climatologul Alex Trandafir: Nu mai avem primăvară. Ne putem aştepta ca în august să avem şi 40 şi ceva de grade

„Ba da, mi s-a reproșat tot timpul, am avut probleme mari cu oamenii din cauza asta „Haide, că vă știu eu pe voi, le dai verișorilor să tragă ce vor ei”, numai de astea am avut, probleme. Dar tu știi un lucru absolut înfiorător pe care l-am aflat ulterior? Toți marii câștigători de la bingo au sfârșit foarte rău, nu au știut ce să facă cu banii. Unul dintre ei era dependent de jocurile de noroc și a fârșit cu probleme foarte mari. Și-au lăsat femeile, copii, și-au cumpărat mașini, case.”, a declarat Busu în cadrul podcastului realizat de Horia Brenciu.

 

Busu, adevărul despre prognoza meteo

Revenind la jobul care l-a consacrat și pe care-l practică și astăzi, Busu spune că este adesea sunat de diferite persoane pentru a afla direct de la „sursă” cum va fi vremea. Totuși, acesta a dezvăluit și un secret pe care foarte puțină lume îl știe și, anume, acela că prognozele meteo nu se pot face niciodată pe mai mult de patru zile, cum mai vedem și noi adesea, întrucât probabilitatea ca ele să fie reale este doar de 7%, spune Busu.

„Cum să nu? (n.r. a fost întrebat de multe ori despre vreme) Mișu Predescu, producător de film, dacă are filmare exterioară mă sună. Eu nu știu exact cum e acolo, îi spun pe zona respectivă 4 zile. Vă spun ceva, un lucru pe care nu-l știe multă lume, tot ce este peste patru zile, prognoza de peste patru zile este valabilă 7% atât, nu se poate face prognoză pe mai mut de patru zile. În primăvara asta se schimbă vremea de la o oră la alta.”, mai spune acesta.

Vremea de Florii, 1 Mai şi Paşte 2024. Meteorologii au anunţat prognoza meteo de sărbători

Dacă acum, vremea se poate schimba de la o oră, la alta, în trecut, Busu spune că se făceau niște statistici în funcție de cum erau temperaturile în fiecare lună din anii trecuți, pentru a putea afla oamenii, astfel, când e sezonul ideal pentru agricultură sau pentru alte activități care țin de acest amănunt.

„Începând 1990 nu se mai poate face prognoză pe bază de statistică, ele au murit, înainte așa se făcea. Știai că vremea va fi cam la fel între lunile trecute, făceai o statistică pentru agricultură, zboruri.”, a mai spus Busu.

 

Busu tună și fulgeră mai ceva ca la meteo! Cine a reușit să îi strice ploile prezentatorului TV. „Se băteau câmpii cu grație, nu mai băgați panica în oameni.”

Busu tună și fulgeră mai ceva ca la meteo! Îndrăgitul prezentator TV s-a arătat deranjat de prognozele meteo pe care unele televiziuni le fac și îi sfătuiește pe meteorologi să nu mai bage frica în oameni.

„M-am uitat pe la alte televiziuni și la un moment dat erau niște titluri „vine un frig cumplit”, e o prosteală fără margini. Între 4 și 12 grade e frig cumplit? Se băteau câmpii cu grație, vine ciclonul care aduce frig cumplit. Ce aveți, fraților? Mă, copilași, sunteți cu pământul la nervi, ce aveți? Mai ușor cu panica asta, sunt rușii la graniță, sunt probleme în țară, nu mai băgați și voi panica în oameni, lăsați-i să stea liniștiți măcar din punctul ăsta de vedere, m-a enervat rău”, a declarat Busu, în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV.

De asemenea, Florin Busuioc a ținut să precizeze cum va fi vremea în weekendul 17-18 februarie și a subliniat că ne bucurăm în continuare de temperaturi cu câteva grade în plus, față de cum ar trebui să avem, de fapt, în această perioadă din an.

„Sâmbătă avem între 8-16 grade, deci e ceva.. primăvară, temperaturi care se apropie de aprilie, depășesc normele lui martie, duminică vom avea 8-15 grade, deci tot foarte cald, luni 4-14 grade, o scădere „mare” de temperatură. Ce scădere, frate? Încă suntem peste media temperaturile, acum ar trebui să avem 5 grade maximă națională, hai să spunem 6 cu generozitate, ca să ne înțelegem”, a mai spus prezentatorul TV.

Începând de duminică vremea se schimbă, iar ploile vor acoperi mare parte din țară, anunță Busu.

Mai mult, dacă sâmbătă, vremea va fi doar parțial închisă, cu șanse minime de precipitații, ploile vor fi mai proeminente începând de duminică, dezvăluie Busu, și vor continua să cadă și la începutul săptămânii următoare.

„Pot să zic și eu „Dragilor, nenorocire, mâine sunt 16 grade în Vestul țării, ce ne facem?” Ce-i asta frate? Sâmbătă plouă tot așa Est-Sud, niște stropi de ploaie.

Duminică ploile vin cam în toată țara, poate că Vestul o să scape, luni ploile se extind în toată România și marți cred că tot cam așa e”, a conchis prezentatorul PRO TV.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Au interdicție. A intra intrat în vigoare de pe 18 iulie 2024
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Drum de mare viteză în România. Traseul pornește din București
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Suspendare permis auto, 30 de zile. Este ilegal în sensul giratoriu, chiar dacă ești singur pe șosea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalii republicani cer demisia lui Joe Biden după retragerea sa din cursa pentru realegere
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'