Alegeri 2024. 15 formațiuni politice și șapte independenți și-au depus candidaturile pentru alegerile europarlamentare până în 10 aprilie, când s-a încheiat perioada de înregistrare a candidaturilor, a anunțat joi Biroul Electoral Central (BEC).
Biroul Electoral Central anunță că urmează să se pronunțe privind admiterea sau respingerea candidaturilor depuse, după parcurgerea tuturor etapelor.
„Potrivit Hotărôrii Guvernului n r. 199/2024 privind aprobarea calendarului actiunilor din cuprinsul perioadei electorale la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și la alegerile pentru autoritătile administratiei publice locale din anul 2024, termenul-limită pentru rămânerea definitivă a candidaturilor este data de 29 aprilie 2024”, se arată într-un comunicat al BEC.
Ce soluții propune PSD privind reducerea taxării românilor cu venituri mici
Iată, conform documentului citat, lista candidaturilor depuse și înregistrate la BEC pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din 9 iunie 2024:
Alegeri 2024. Formațiuni politice
1. Alianța Electorală PSD PNL
2. Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei
3. Alianța România Socialistă
4. Alianța AUR
S. Partidul S.O.S. România
6. Partidul Alternativa Dreaptă
7. Partidul Diaspora Unită
8. Partidul Umanist Social Liberal
9. Partidul Reînnoim Proiectul European al României (REPER)
10. Partidul Oamenilor Liberi
11. Uniunea Democrată Maghiară din România
12. Partidul România Mare
13. Partidul Noua Românie
14. Partidul Patrioților
15. Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache
Candidați independenți
1. Jurma Paul-Octavian
2. Pîrvănescu Paula-Marinela
3. Gheorghe Vlad-Dan
4. Mustățea Ilie-Cătălin
5. Ștefănuță Nicolae-Bogdănel
6. Mîndru Petru
7. Șoșoacă Dumitru-Silvestru.
Silvestru Șoșoacă se află în centrul unui scandal cu soția sa, celebra senatoare Diana Șoșoacă
Cel mai recent scandal dintre cei doi s-a soldat cu emiterea unui ordin de restricție pentru Silvestru Șoșoacă, ordin care ulterior a fost retras de poliție.
Sondajul care arată ce scor ar avea PSD-PNL la europarlamentare. Surpriza vine de la Dreapta Unită
Acesta a cerut ca DGASPC să o ancheteze pe soția lui, acuzând că fiica lor ar fi supusă la rele tratamente
Silvestru Soșoacă, încă soțul senatoarei Diana Șoșoacă, spune că DGASPC ar trebui să deschidă o anchetă în cazul soției sale. Șoșoacă a acuzat că soțul ei a bătut-o ani de zile și că a terorizat-o, așa că a cerut ca soțul ei să fie monitorizat cu o brățară prin instituirea unui ordin de protecție.
Silvestru Șoșoacă, soțul (în proces de divorț) senatoarei Diana Șoșoacă, rămâne condamnat pentru ultraj, potrivit unei hotărâri definitive a Curții de Apel București. Instanța a respins apelul împotriva sentinței Judecătoriei Sectorului 1 prin care Șoșoacă a fost condamnat penal la 180 de zile-amendă.