Anchetă la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti, după un val de morţi suspecte la secția ATI. Rafila: „Am trimis Corpul de Control ca urmare a acestor sesizări”

Anchetă de amploare la Spitalul Sfântul Pantelimon din București. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au primit, astăzi, o sesizare cu privire la un val de morţi suspecte la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI).
Alina Costache
11 apr. 2024, 16:19
Anchetă la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti, după un val de morţi suspecte la secția ATI. Rafila:

Procurorii de pe lângă Tribunalul Bucureşti au primti o sesizare, potrivit unor surse Antena 3 CNN, privind moartea suspectă a unor pacienți internați la secția ATI de la Spitalul Sfântul Pantelimon, astfel că o anchetă a fost demarată.

Conducerea spitalului a transmis că procurorii au primit o sesizare și a precizat că urmează să fie pusă la dispoziția organelor de anchetă. În plus, va fi demarată o anchetă și la nivelul spitalului ca să se afle exact ce s-a întâmplat la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Citește și Cum pot lua românii pensie anticipată fără penalizare. Condiţiile anunţate de Simona Bucura-Oprescu

Ancheta a pornit ]n urma unei investigații publicate pe cetateanul.net, în care se vorbește despre mai mulți pacienți care ar fi murit în condiții suspecte, după ce le-ar fi fost redusă doza de noradrenalină în mod intenționat. Acest medicament e folosit, de regulă, pentru creşterea şi menţinerea tensiunii arteriale, pe termen scurt, în situaţii deosebite, precum stopul cardiac, septicemie, transfuzii de sânge sau reacţii la medicamente.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat că știe despre ancheta de la Spitalul Sfântul Pantelimon și că urmează să trimită Corpul de Control la spital ca să verifice toate acuzațiile.

„Au mai fost sesizări despre activitatea spitalului în cursul acestei săptămâni. Eu am trimis Corpul de Control ca urmare a acestor sesizări. Este prevăzută această activitate în programul direcţiei de specialitate. Chestiunea aceasta cu val de morţi şi aşa mai departe, totuşi astea sunt lucruri care trebuie constatate, nu trebuie doar declarate. Mai mult, acolo sunt puse la îndoială competenţele profesionale ale corpului medical, ale medicilor, deci eu nu pot să fac niciun fel de afirmaţii legate de acest subiect.

Am vorbit cu managerul, am intrat în contact direct cu el, spune că nici vorbă de aşa ceva. Dar, repet, nu vreau să mă antepronunţ, aştept rezultatele de la colegii de la Corpul de Control şi ulterior vom acţiona în consecinţă. Dacă s-a făcut şi o plângere penală, cu atât mai bine, pentru că atunci va exista şi un alt tip de anchetă, alături de cea de natură administrativă pe care o desfăşurăm noi.

Nu au fost plângeri de la pacienţi, ci plângeri ale unora dintre angajaţii de acolo, de la spital. Sunt plângeri care trebuie verificate, nu îmi place să comentez decât după ce le verific, pentru că hârtia poate să cuprindă foarte multe afirmaţii, însă ele trebuie verificate şi dacă se dovedesc adevărate, sigur, se pot lua măsuri. Eu vreau să fiu rezervat în declaraţii.

Acest gen de acuzaţii eu nu le-am întâlnit până acum în cariera mea medicală. Nu e vorba de nicio informaţie, e vorba de un articol de presă, care a apărut într-o sursă mai puţin cunoscută, rămâne să constatăm dacă ceea ce scrie acolo este într-un fel sau altul adevărat. În articolul respectiv scrie că medicii, în mod deliberat, au luat nişte măsuri, şi nu se referă la un anumit medic, se referă în general, la medici de la Terapie Intensivă şi din cauza asta eu sunt rezervat în a da verdicte. Haideţi să aşteptăm ziua de mâine şi să vedem cu ce rezultate vin colegii de acolo şi, bineînţeles, dacă este cazul, vom sesiza şi Colegiul Medicilor, care are jurisdicţie în domeniul practicii medicale”, a declarat ministrul Sănătăţii pentru Antena3 CNN.

Citește și Cum pot lua românii pensie anticipată fără penalizare. Condiţiile anunţate de Simona Bucura-Oprescu
 

 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Câtă apă e bine să bei pe caniculă dacă ai peste 50 de ani. Explicația specialiștilor te va surprinde
Capital.ro
NU MAI POȚI avea permis dacă nu treci testul. Anunț de la Guvern astăzi, 6 IULIE: Se face ca în toată lumea
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Statul nu mai oferă bani acestor români! Anunțul oficial
Adevarul
Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: „Cu românii nu se poate face nimic“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Cu ce se ocupă Adriana Muraru, fosta „rivală” a Andreei Esca. Jurnalista s-a reprofilat după plecarea de la PRO
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Rezultate BAC 2024. 8.000 de elevi au picat examenul. Anunţ oficial de la minister
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
MAI menține ordonanța privind suspendarea permiselor șoferilor testați FALS pozitiv pentru substanțe interzise. Cu ce soluție vine Ministerul
Capital.ro
Decizie pentru TOATE FEMEILE din România. Anunț venit chiar astăzi, 6 IULIE: Semnez şi promovez
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Marcel Ciolacu promite dubla cetățenie pentru românii din Spania până la finalul anului
MediaFlux
CONTROALE MAJORE în TRAFIC! E PRĂPĂD
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!