Prima reacție a managerului Spitalului Pantelimon, Bogdan Socea, după acuzațiile primite: „Este greu de crezut că s-ar fi putut întâmpla așa ceva”

Managerul Spitalului Pantelimon din București, Bogdan Socea, a reacționat, joi, în urma acuzațiilor lansate de un asistent medical, că în perioada 4-7 aprilie, în Secția de Anestezie-Terapie Intensivă, ar fi decedat 20 de pacienți cărora le-ar fi fost redusă doza de Noradrenalină, un medicament care îi ține în viață pe pacienții intubați.
Filip Stan
11 apr. 2024, 19:08
Prima reacție a managerului Spitalului Pantelimon, Bogdan Socea, după acuzațiile primite: „Este greu de crezut că s-ar fi putut întâmpla așa ceva”

Anchete de amploare sunt în desfășurare la spitalul Sfântul Pantelimon din București, în urma unor acuzații privind moartea unor pacienți de la Terapie Intensivă. Aceștia ar fi primit tratament în doze mult sub necesar, ceea ce a dus la moartea lor, acuză medici din spital.

Managerul Spitalului Pantelimon, Bogdan Socea, a declarat, joi, că în cele patru zile s-au înregistrat 19 decese la secția ATI, dar că niciun medic nu a reclamat nimic suspect, fiind vorba despre pacienți cu multiple afecțiuni.

Potrivit acestuia, a fost constituită o comisie medicală care va verifica toate acuzațiile.

Managerul spitalului a negat că doza de Noradrenalină le-ar fi fost redusă pacienților, pe motiv că spitalul nu ar fi avut cantitatea necesară.

„Am demontat suspiciunea că nu era suficient. Erau suficiente doze de Noradrenalină (…) Este un medicament care menține tensiunea în cazul pacienților aflați în stare gravă. Îi ține în viață pe pacienții intubați (…) Este greu de crezut că s-ar fi putut întâmpla așa ceva”, a declarat Socea.

Citește și: Vlad Pascu, cercetat disciplinar de conducerea penitenciarului Poarta Albă pentru interviul telefonic acordat protestatarului ”rezist” Ceaușescu

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat că știe despre ancheta de la Spitalul Sfântul Pantelimon și că urmează să trimită Corpul de Control la spital ca să verifice toate acuzațiile.

„Au mai fost sesizări despre activitatea spitalului în cursul acestei săptămâni. Eu am trimis Corpul de Control ca urmare a acestor sesizări. Este prevăzută această activitate în programul direcţiei de specialitate. Chestiunea aceasta cu val de morţi şi aşa mai departe, totuşi astea sunt lucruri care trebuie constatate, nu trebuie doar declarate. Mai mult, acolo sunt puse la îndoială competenţele profesionale ale corpului medical, ale medicilor, deci eu nu pot să fac niciun fel de afirmaţii legate de acest subiect. Am vorbit cu managerul, am intrat în contact direct cu el, spune că nici vorbă de aşa ceva. Dar, repet, nu vreau să mă antepronunţ, aştept rezultatele de la colegii de la Corpul de Control şi ulterior vom acţiona în consecinţă. Dacă s-a făcut şi o plângere penală, cu atât mai bine, pentru că atunci va exista şi un alt tip de anchetă, alături de cea de natură administrativă pe care o desfăşurăm noi”, a spus Alexandru Rafila la Antena 3 CNN.

Parchetul Tribunalului București a deschis dosar penal în acest caz pentru infracțiunea de omor.

Citește și: Modificare de ultimă oră a legislației! Ce se întâmplă cu impozitarea concediilor medicale. Marcel Ciolacu: „Trebuie să reanalizăm subiectul”

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'