Prognoza meteo. Cupolă de foc peste România în aprilie. Romica Jurca anunţă temperaturi de 33 grade C

Vreme anormal de caldă pentru aprilie, temperaturile se apropie de recordul absolut înregistrat pentru luna aprilie: vor fi chiar și 33 de grade. Romica Jurca are prognoza pentru fiecare regiune.
Alina Costache
12 apr. 2024, 13:25
Prognoza meteo. Cupolă de foc peste România în aprilie. Romica Jurca anunţă temperaturi de 33 grade C

Prognoza meteo. Temperaturile tot mai ridicate surprind chiar și meteorologii ANM. Conform celor mai recente prognoze, urmează să înregistrăm în termometre chiar și 32 de grade Celsius.

La noapte, cerul va fi variabil, cu unele înnorãri, averse şi posibil descãrcãri electrice, pe arii restrânse la deal şi la munte şi în sudul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime, mai mari decât cele specifice datei, se vor încadra între 4 şi 15 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.
Cerul va avea înnorãri temporare şi vor fi posibile averse slabe şi la Bucureşti. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã, mai mare decât cea specificã datei, va fi de 10…13 grade.

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
Vremea va fi cu mult mai caldã decât în mod obişnuit la aceastã datã, astfel maximele vor fi cuprinse între 19 şi 27 de grade, iar minimele între 4 şi 15 grade, cu cele mai scãzute valori în estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri pe parcursul zilei în zona montanã şi submontanã, iar spre searã şi noaptea în sud-est, unde pe arii restrânse vor fi averse slabe, posibil însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în zona montanã, iar în prima jumãtate a intervalului local şi în Transilvania şi Moldova. Mai ales în a doua parte a nopţii, izolat vor fi condiţii de ceaţã.
BUCURESTI
Vremea va fi cu mult mai caldã decât în mod obişnuit în aceastã perioadã. Temperatura maximã va fi de 24…25 de grade, iar cea minimã de 9…12 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în primele ore ale intervalului. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

Prognoza meteo DUMINICA

TARA
Vremea va fi frumoasã şi se va încãlzi faţã de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri noaptea în nordul teritoriului, unde probabilitatea de ploaie va fi în creştere. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri mai ales în zona Carpaţilor Orientali şi a Munţilor Apuseni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 30 de grade, cu cele mai scãzute valori în deltã, iar cele minime se vor situa între 3 grade în depresiuni şi 17 grade în Dealurile de Vest. Mai ales în a doua parte a nopţii, izolat vor fi condiţii de ceaţã.
BUCURESTI
Vremea va fi frumoasã, iar valorile termice în creştere faţã de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 26…27 de grade, iar cea minimã de 10…14 grade.

Citește și: Temperaturi record în România. Climatologul Alex Trandafir: Nu mai avem primăvară. Ne putem aştepta ca în august să avem şi 40 şi ceva de grade

Prognoza meteo LUNI

TARA
Vremea va fi semnificativ mai caldã decât ar fi normal la mijlocul lunii aprilie în toatã ţara, devenind local cãlduroasã îndeosebi în jumãtatea de sud; astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 33 de grade (valori cu 12…16 grade peste mediile climatologice), iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 8 şi 17 grade. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorãri în extremitatea de nord a teritoriului, unde pe arii restrânse vor fi averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte (rafale de peste 80 km/h pe creste), dar local şi temporar şi în celelalte zone, cu precãdere în nord, centru şi est, cu viteze în general de 45…55 km/h.
BUCURESTI
Vremea se va menţine frumoasã şi va deveni cãlduroasã, cu valori termice semnificativ mai ridicate decât normal la mijlocul lunii aprilie; astfel, temperatura maximã va fi de 31…32 de grade (cu aproximativ 14 grade peste media climatologicã a perioadei), iar cea minimã de 14…16 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo MARTI

TARA
În cea mai mare parte a ţãrii, vremea se va menţine semnificativ mai caldã decât în mod obişnuit în aceastã perioadã din an; temperaturile maxime, în scãdere în nordul şi în vestul teritoriului, se vor încadra între 18…20 de grade în Maramureş şi nordul Crişanei şi în jurul a 31 de grade local în regiunile sudice şi sud-estice, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 8 şi 17 grade. Cerul va fi mai mult noros în nord şi nord-vest, iar în restul teritoriului înnorãri temporare vor fi începând din orele dupã-amiezii. Va ploua în Maramureş, Crişana şi Banat, iar spre searã şi noaptea pe alocuri şi în celelalte regiuni; vor fi mai ales averse şi se vor semnala descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificãri temporare, îndeosebi în zona montanã, potrivit ANM.
BUCURESTI
Vremea se va menţine cu mult mai caldã decât în mod obişnuit în aceastã perioadã din an. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi va avea înnorãri temporare, iar în cursul nopţii vor fi posibile averse slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimã va fi de 15…17 grade.

Prognoza meteo MIERCURI, JOI, VINERI

TARA
Vremea va fi în rãcire treptatã în toatã ţara, în prima zi cu precãdere în vest, centru şi nord, apoi şi în celelalte regiuni. Mai ales în prima parte a intervalului, va ploua pe arii extinse, iar la munte vor fi şi ninsori sau lapoviţã.
BUCURESTI
Vremea va fi în rãcire treptatã şi, mai ales în prima parte a intervalului, va ploua în general moderat cantitativ.

Citeşte şi

Administraţia Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 15 aprilie – 13 mai 2024. Potrivit meteorologilor, începând cu ziua de miercuri, 17 aprilie, o masă de aer rece de origine arctic maritim, din nord-vestul continentului, va duce la o răcire accentuată în toate regiunile țării.

Temperaturi peste cele normale în România, dar în special în sud şi sud-est, până aproape de jumătatea lunii mai. Prognoza meteo pentru minivacanţa de 1 mai şi de Paşte

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Taxe mai mari pentru români, de la anul. Cât de gravă e criza bugetară, de fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mascații au intrat peste Bianca Drăgușanu! Vedeta, AUDIATĂ, la Poliție
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Guvernul adoptă un proiect de lege pentru implementarea Convenției anti-mită
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'