Ce ingredient nu ar trebui niciodată pus în omletă. Mulți români îl folosesc fără să știe că e greșit

Omleta este printre alimentele preferate de români, fiind și foarte ușor de preparat, oriunde și oricând. Există, însă, un ingredient pe care mulți îl adaugă fără să știe că nu ar mai trebui să îl folosească vreodată în această combinație.
Alina Costache
13 apr. 2024, 08:12
Ce ingredient nu ar trebui niciodată pus în omletă. Mulți români îl folosesc fără să știe că e greșit
Ce ingredient nu ar trebui niciodată pus în omletă. Mulți români îl folosesc fără să știe că e greșit

Omleta se mănâncă, de obicei, la micul dejun și este considerată o masă bogată în proteine. Mare grijă la modul de preparare, totuși, căci un ingredient este complet contraindicat.

Citește și: Cum să faci cea mai pufoasă omletă jumări, cu apă

Ce ingredient nu ar trebui niciodată pus în omletă

Dacă omleta se află printre produsele tale favorite și îți place să o combini cu tot felul de ingrediente, află că trebuie să eviți să mai pui un ingredient. Acesta îi strică întreaga textură, dar și gustul.

Un renumit bucătar din Marea Britanie a dezvăluit secretul unei omlete perfecte. Dan Joines ne recomandă să nu mai adăugăm lapte, din cauză că aroma se diluează, iar aspectul ouălor va fi unul cauciucat. Putem înlocui laptele cu untul, fiind și primul care se pune în tigaie, înainte de a pune amestecul pentru omletă. După ce se va topi și va căpăta o culoare aurie, se toarnă omleta și se va amesteca la foc mediu spre mic.

„Nu adăugați niciodată lapte în omletă – acesta diluează aroma și face ca textura ouălor să devină cauciucată. Untul este secretul. Asigurați-vă că untul a prins o culoare aurie, înainte de a pune ouăle în el. Continuați să amestecați la foc mediu spre mic. Continuați să le mișcați și să le împăturiți cu o spatulă până când se leagă ușor”, a spus Dan Joines, bucătar britanic profesionist, potrivit Digi World.

Laptele poate face ca omleta să se taie la căldură, ceea ce din nou nu este bine, iar prin subțierea ouălor ajungi să le gătești mai mult decât ar fi nevoie. Cel mai bine este să respectați instrucțiunile precizate pentru a mânca o omletă gustoasă. Dincolo de faptul că bucătarii recomandă eliminarea laptelui din rețetă, medicii susțin această combinație, cu lapte, fiindcă ne asigurăm aportul de proteine și grăsimi utile pentru buna funcționare a organismului nostru. În același timp, mai putem adăga și legume în omletă.

„În funcție de necesarul de calorii, care e mai mare la cei care fac mișcare mai multă, efort fizic, dar și intelectual, la cei încă în creștere sau la cei în convalescență, omleta de dimineață poate fi simplă, doar cu un pic de sare și piper, sau poate conține lapte, brânză, cașcaval, pentru un aport crescut de proteine și grăsimi. Tigăile moderne au redus nevoia de adaos de grăsimi, deci puteți să vă limitați la câteva picături de ulei, pe care să le puneți în tigaia încinsă, înainte de a turna ouăle bătute bine, cu sau fără lapte”, explică dr. Oana Cuzino, pe doc.ro.

Citește și: Cum să faci cea mai gustoasă omletă de post. Ingredientul care înlocuiește perfect ouăle

Spynews
Cine este Anca Surdu, noua iubită a lui Denis Alibec. Tânăra este campioană mondială și europeană la gimnastică | GALERIE FOTO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a plătit 2000 de euro pentru o vacanță all inclusive în Turcia: “Practic sunt degeaba”
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
Playtech.ro
Când intră pensiile pe card în luna august 2024. Casa de Pensii, precizări importante
DailyBusiness
Se dau 5000 de lei GRATIS pentru o categorie de români!
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Antilia, cea mai scumpă casă din lume, valorează 2 miliarde de euro. Cum arată locuința magnatului indian Mukesh Ambani | FOTO
Spynews
Ultima dorință a lui Andrei Versace înainte să moară. Cu cine a vorbit în acea zi
Evz.ro
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Start la Programul Rabla Plus: De ce nu pot toți românii să acceseze acest program? Anunțul făcut de Administrația Fondului de Mediu
Capital.ro
Simona Halep a suferit cumplit. Adevărul despre divorțul de Toni Iuruc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Un psihopat''- Bunica și mătușa Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț, mărturisiri șocante
substantial.ro
Ridicarea controalelor la frontierele terestre ale României, obiectiv prioritar, declară Klaus Iohannis
MediaFlux
DOLIU IMENS! Din păcate A MURIT ASTĂZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!