De câte ori e bine să întorci micii pe grătar. Metoda simplă prin care rămân suculenți și savuroși

Există o metodă simplă prin care micii vor rămâne suculenți și savuroși. Trebuie să știi de cate ori să îi întorci pentru a te bucura de gustul lor desăvârșit.
Alina Costache
12 apr. 2024, 18:50
De câte ori e bine să întorci micii pe grătar. Metoda simplă prin care rămân suculenți și savuroși
De câte ori e bine să întorci micii pe grătar. Metoda simplă prin care rămân suculenți și savuroși

Micii se numără printre cele mai apreciate preparate ale românilor. Totuși, pentru a ieși perfecți, este bine să știi de câte ori trebuie să-i întorci, de fapt, pe grătar pentru a ieși suculenți și aromați.

Citește și: De câte ori pe an poți mânca mici, ca să nu-ți fie afectată sănătatea. Medicul Vlad Ciurea: „Creierul se bucură”

De câte ori e bine să întorci micii pe grătar

Odată cu apropierea datei de 1 mai, românii se pregătesc să încingă grătarele. Mulți aleg să se bucure de Ziua Muncii la un picnic sau la grătar, de unde nu au cum să lipsească micii.

Rețeta originală a micilor, așa cum se preparau în 1920, a fost publicată chiar de renumitul restaurant Caru’ cu bere. Reprezentanții restaurantului au dezvăluit cum poți obține mici suculenți și aromați, exact ca în urmă cu mai bine de un secol.

Cei mai buni mici conțin carne de vită, la care se poate adăuga și carne de oaie, însă condimentele sunt cele care le dau aroma unică. Printre condimentele pe care le conține acest preparat se numără piperul, cimbrul uscat, ienibaharul și coriandrul. De asemenea, bicarbonatul de sodiu, zeama de lămâie, uleiul și o căpățână de usturoi sunt ingredientele care nu ar trebui să lipsească din compoziția micilor.

Pentru ca micii să-ți iasă așa cum trebuie, este important să știi de câte ori se întorc pe grătar. Dacă respecți sfaturile celor mai buni bucătari, îți vor ieși exact ca la restaurant. Potrivit sfaturilor publicate de restaurantul Caru’ cu bere, cel mai bine este să întorci fiecare mic de trei ori, până când este prăjit. La prăjit, mici vot scădea în volum puțin, motiv pentru care ajung să aibă dimensiuni mai mici decât atunci când sunt cruzi. Nu se lasă să se pătrundă, pentru a nu se usca sucul care conține savoarea condimentelor. Nu e bine să îi prăjești la foc prea mic, altfel vor scădea prea tare și se vor usca, notează realitatea.net.

Pentru rețeta originală de mici se folosește carnea de vită. Aceasta se ia de la gât, fără să fie îndepărtată grăsimea, după care se dă de două ori prin mașina de tocat. Dacă este prea slabă, atunci se poate adăuga sem de vacă sau de oaie, 100-150 g pentru fiecare kilogram cântărit de carne. Nu se adaugă slănină, carne de porc sau costiță, altfel vor strica gustul micilor.

Se fierbe o zeamă din oase de vacă cu măduvă, care trebuie să fie scăzută bine, din 500 g de oase la fiecare kilogram de carne. Pentru fiecare kilogram de carne de pregătesc ingredientele, pe care le poți regăsi în lista de mai jos, conform rețetei de la Caru’ cu bere.

  • 8 g de piper proaspăt pisat mărunt
  • 12 g de cimbru uscat cât mai proaspăt pisat mărunt
  • 4 g de enibahar pisat mărunt
  • 2 g de coriandru pisat mărunt
  • 2 g de chimion turcesc pisat mărunt
  • 1 g de anis stelat pisat mărunt
  • 8 g de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriţă de zeamă de lămâie
  • 1 lingură de untdelemn
  • 1 căpăţână bună de usturoi aromat şi nu din cel iute

Citește și: Meniul de criză de la restaurantul lui Rică Răducanu. Cât te costă o porție de mici: „Pe unii îi servesc chiar eu”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
România, lovită de furtuni. După o lună de caniculă, ANM anunță temperaturi scăzute, vijelie și grindină
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Playtech.ro
Wow! Cum arată Prințul George la 11 ani. E leit tatălui său, William
DailyBusiness
Atenție! Începând de azi se completează formularul 216. Cine e obligat!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Jurnalista Alsu Kurmasheva, condamnată la șase ani și jumătate de închisoare în Rusia pentru „răspândirea de informații false”
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!