Cine este Paul, elevul din Suceava considerat un adevărat geniu. S-a calificat la toate Olimpiadele, încât nici nu s-a putut prezenta la toate. ”E timpul lui Paul”

Mulți dintre elevi obișnuiesc să exceleze la o materie, cum ar fi română sau matematică. În rare cazuri se întâlnesc copii excepționali la ambele materii. Este și cazul unui elev de clasa a 12-a din Suceava, care face performanțe nu la două materii, ci la șase!
Filip Stan
13 apr. 2024, 11:26
Cine este Paul, elevul din Suceava considerat un adevărat geniu. S-a calificat la toate Olimpiadele, încât nici nu s-a putut prezenta la toate. ”E timpul lui Paul”

Mulți dintre elevi obișnuiesc să exceleze la o materie, cum ar fi română sau matematică. În rare cazuri se întâlnesc copii excepționali la ambele materii. Este și cazul unui elev de clasa a 12-a din Suceava, care face performanțe nu la două materii, ci la șase!

Citește și Bani pentru elevi şi studenţi în vacanţa de vară. Înscrierile încep pe 18 august

Tânărul recunoaște că matematica este marea pasiune, astfel că, fiind atât de bun la toate materiile, a trebuit să aleagă între ele.

Calificat la toate cele şase materii în olimpiada naţională, nu ar fi putut să fie fizic prezent în sală la toate probele.

Profesorii îl consideră un geniu al zilelor noastre. Iată cine este Paul Burcă.

Matematică, lingvistică, informatică, fizică, chimie și Științele Pământului și niciuna dintre aceste materii nu e străină pentru Paul Burcă.

Cu toate că s-a calificat la toate în etapa naţională, elevul de de la Colegiul Naţional Ştefan cel Mare a trebuit să aleagă între ele.

Multe probe s-ar fi suprapus.

„Fizica şi matematica automat particip la ele. N-am putut să-mi imaginez să nu particip vreodată la ele. Informatica am participat de dragul nostalgiei. La chimie am participat pentru ca mereu am zis ca fizica este chimie, dar mai grea.

Şi la Ştiinţele Pământului m-a convins un prieten”, a declarat Paul Burcă, potrivit Observator.ro.

„Pe mine m a intristat asa, nu se poate sa nu ai un regret pentru că e ca la un meci. Ajungi în faţa porţii si nu inscrii”, a declarat Carmen Bocăneţ, profesor de Limba şi Literatura Română.

Paul este modest cu privire la reuşitele lui. Elevul a fost la un pas de medalia de aur la olimpiada națională de matematica, care s-a desfășurat zilele trecute.

Astfel că, a reușit să vină acasă cu premiul de argint.

„De la matematica ai mai multe ramuri care se extind in fizica, in informatica, in toate. Mi se pare ca ea stă în centru tuturor științelor exacte. Şi în principal matematica e cea mai buna la a ti dezvolta gândirea în laturi mai multidimensionale faţă de celelalte”, a mai declarat elevul.

„Am intrat într-o colaborare pe care am intensificat-o de a lungul celor 4 ani, nu îmi pare râu deloc. M-a înnobilat si pe mine această colaborare cu un elev ca Paul”, a declarat Constantin Scutaru, profesor de matematică.

”E timpul lui Paul”

Mai mult decât atât, și fizica este una dintre marile lui pasiuni. Profesorii care îl cunosc de mic îl consideră un geniu al lumii contemporane.

„A cam bătut, la nivel de judet, tot. Eu de obicei le spun la copii că la o sută de ani trebuie sa apară un grup de genii. La 1900 a fost Einstein, Heisenberg, cei care au schimbat, să zicem lumea ştiinţei până acum, acum e timpul lui Paul”, a declarat Sorin Golda, profesor de fizică.

Citește și Bani de la stat pentru elevi și studenți ca să-și cumpere calculatoare. Ce actele trebuie depuse

„Înseamnă o confirmare a efortului nostru pentru performare. Ne-am propus tot timpul performarea de exceenţă. Din punct de vedere al copiilor, înseamnă un pas înainte spre cariera academică în România sau nu”, a declarat Dan Popescu, profesor de matematică. Următoarea etapă pe care o va susţine va fi la fizică şi va avea loc la Braşov, la finalul lunii.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Au interdicție. A intra intrat în vigoare de pe 18 iulie 2024
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Drum de mare viteză în România. Traseul pornește din București
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Suspendare permis auto, 30 de zile. Este ilegal în sensul giratoriu, chiar dacă ești singur pe șosea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Kamala Harris anunță că va candida pentru nominalizarea prezidențială democrată
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'