Val de căldură în acest week-end. ANM anunţă când se întorc ploile şi frigul

ANM anunţă că este de așteptat ca acest week-end să aducă o creștere semnificativă a temperaturilor, depășind valorile obișnuite pentru această perioadă.
Filip Stan
13 apr. 2024, 12:49
Val de căldură în acest week-end. ANM anunţă când se întorc ploile şi frigul
Val de căldură în acest week-end. ANM anunţă când se întorc ploile şi frigul

Val de căldură în acest week-end. Sâmbătă, maximele termice vor începe de la 20-21 de grade Celsius în regiuni precum Maramureșul și estul Transilvaniei, inclusiv în Deltă, și vor ajunge la 29-30 de grade în extremitatea de sud-vest a țării. Duminică, temperaturile vor crește, atingând între 25-30 de grade Celsius în întreaga țară.

Luni și marți se așteaptă un puseu de aer cald dinspre nordul Africii, ceea ce va duce la temperaturi extrem de ridicate, în special în partea de sud și sud-est a țării. Sunt prognozate maxime de până la 32-33 de grade Celsius, chiar și izolat 34 de grade în Lunca Dunării.

Începând de marți seara se anunță instabilitate atmosferică, cu perioade de averse și descărcări electrice în vestul, centrul și nordul țării, iar miercuri vremea va deveni instabilă în toată țara, cu averse și descărcări electrice frecvente. Temperaturile vor începe să scadă semnificativ, în special în vest și nord-vest, unde valorile nu vor mai depăși 15-16 grade Celsius. Joi și vineri, temperaturile se vor menține în jurul normelor pentru această perioadă.

Citeşte şi: Anunț de ultimă oră de la ANM. Când revin ninsorile în România

„Week-end-ul va aduce o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit. Sâmbătă maximele vor porni de la 20-21 de grade Celsius în Maramureș, estul Transilvaniei, chiar și în Deltă și vor atinge 29-30 de grade în extremitatea de sud-vest. Duminică mai cresc temperaturile. Maximele vor fi între 25-30 de grade Celsius la nivelul întregii țări, însă luni și marți vom avea un puseu de aer cald dinspre nordul Africii.

Pe măsură ce un aer mai rece va pătrunde peste vestul, centrul și nordul continentului, va împinge această masă de aer cald spre țara noastră, prin urmare luni și marți vom avea o vreme călduroasă în partea de sud și sud-est a țării pentru că vom depăși, la amiază, 30 de grade. Vom avea maxime de până la 32, 33 de grade Celsius. În Lunca Dunării, izolat, 34 de grade, practic temperaturi de luna Iunie.

De marți seara vom avea parte de instabilitate atmosferică, perioade cu averse și descărcări electrice. În vestul centrul și nordul țării. Miercuri vom avea o vreme instabilă în toată țara cu averse însoțite de averse și frecvente descărcări electrice. Vor începe să scadă foarte mult temperaturile miercuri în vest, nord vest, temperaturile nu vor mai trece de 15, 16 grade, iar joi și vineri ajungem cu valorile termice în jurul normelor”, a spus meteorologul ANM Mihai Timu pentru Antena 3.

Citeşte şi: Avertisment meteo lansat de şefa ANM. Schimbare radicală a vremii, Elena Mateescu: „O masă de aer rece va traversa România”

Această schimbare bruscă a vremii, de la căldură la instabilitate și temperaturi mai scăzute, este tipică pentru tranziția către sezonul cald și poate aduce o serie de modificări în comportamentul meteorologic al regiunii.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
România, lovită de furtuni. După o lună de caniculă, ANM anunță temperaturi scăzute, vijelie și grindină
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Playtech.ro
Wow! Cum arată Prințul George la 11 ani. E leit tatălui său, William
DailyBusiness
Atenție! Începând de azi se completează formularul 216. Cine e obligat!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Jurnalista Alsu Kurmasheva, condamnată la șase ani și jumătate de închisoare în Rusia pentru „răspândirea de informații false”
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!