Rețeta unui medic care a stârnit amuzamentul internauților. „Ce a scris oftalmologul aici? Ar trebui, prin lege, ca medicii să fie obligați să scrie rețetele la calculator”

Descrifrarea scrisului medicilor reprezintă o mare provocare pentru majoritatea pacienților. Asta s-a întâmplat și recent în cazul unui român care a mers la oftalmolog pentru un consult.
Alina Costache
14 apr. 2024, 13:44
Rețeta unui medic care a stârnit amuzamentul internauților.

Într-o postare postată pe un grup de Reddit, pacientul a cerut ajutorul utilizatorilor să-i explice ce scrie pe biletul de la medic. „Ce a scris oftalmologul aici?”, a scris el. Scrisul medicului i-a amuzat foarte tare pe internauți.

„Ar trebui, prin lege, ca medicii să fie obligați să scrie rețetele la calculator. Zici că îi învață în facultate să scrie urât, altfel nu iau rezidențiatul”, a comentat o persoană, în timp ce altul l-a completat: „Am o teorie că farmaciștii fac și curs de citit scris de doctor”. Dar sunt situații când nici farmaciștii nu își dau seama exact ce a vrut medicul să spună.

„Un pic cam ironic că oftalmologul îți dă rețeta în scris”, a fost părerea unei alte persoane.

Citește și Stațiunea care prinde, din nou, viață. Locul preferat al soților Ceaușescu redevine perla României. Turiștii din toată lumea vin pentru tratamente naturale

În unele comentarii, utilizatorii care reușeau să descifreze erau felicitați pentru acest lucru. „Doctorul ca doctorul, dar adevăratul erou cred că e farmacistul. Ăla trebuie să citească și să înțeleagă…”.

„Ce mi se pare funny e că îți mâzgălește pe o foaie și te duci cu ea la farmacie unde îți dă ce trebuie”, a mai spus o persoană.

„Cred că după ce ai fost farmacist o viață poți să te duci să descifrezi inscripții ale civilizațiilor dispărute cu succes”, a mai glumit o persoană.

După ce mulți și-au dat cu presupusul, la un moment dat, tot un medic a reușit să dea răspunsul complet:

Deși persoanele s-au întrecut în a „traduce” rețeta eliberată de doctor, într-un final, tot un medic a dat răspunsul complet:

„Sunt medic oftalmolog. Consultul și recomandările sunt: VOD= 0.9 fc 1 cct ( -0.75 dcyl ax 175′) – astea înseamna că vederea ochiului drept este 90% fără ochelari și 100% cu o mică dioptrie cilindrică (aveti un mic astigmatism pe ochiul drept), nu este neaapărat necesar ochelari pentru asta.

VOS=1 fc (vedere 100% pe ochiul stâng), TOD= 18 mm, HG TOS= 16 MM, HG ( NCT) ( tensiunea oculară la ambii ochi este în limite normale , NCT înseamnă non-contact, se referă la modalitatea de măsurare a tensiunii oculare – cu acel puff care vine spre ochi)”.

Citește și Viața la bloc, mai scumpă decât este necesar. Ce plătești, mai exact, la întreținere. Costurile nejustificate despre care mulți români nu știu

Medicul i-a oferit și câteva recomandări în plus. „Hylo Dual, solutie oftalmică, 2 picături de 3 ori/zi (AO-ambii ochi) – aveti recomandate niște lacrimi artificiale pentru uscăciunea oculară sau pentru un plus de confort dacă lucrați în fața monitorului. Omega 3, 100 m – 1 tb/zi – supliment recomandat cel mai probabil pt ca dl dr. a remarcat infiltrat lipoidic la ambii ochi – niste mici depozite lipidice (grăsimi) la nivelul suprafetei oculare – nu este altceva de făcut pentru asta, e doar o particularitate a ochiului dvs, puteți eventual să faceți analizele de rutină cu determinarea colesterolui, nu este ceva evolutiv în principiu și trebuie să faceți doar controlul anual oftalmologic”.

„Eroul de care am avut nevoie. S-a descifrat”, a concluzionat persoana care primise rețeta.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Lidl bagă la ofertă de joi, 25 iulie 2024, produsele pe care toți românii le caută. Costă sub 5 lei și se vor vinde ca pâinea caldă
Capital.ro
Adio, tenis! Fostul lider WTA se retrage definitiv: Episod final
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Discuție HALUCINANTĂ între mama și suspectul crimei din Brăila: „Mai mult de 12, 13 ani nu faci”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dan Negru, revoltat de modul în care România gestionează resursele de cereale: „Una din patru pâini e făcută din aluat congelat”
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Guvernul aprobă proiect de lege pentru continuarea activității ELCEN ca serviciu public în Capitală
MediaFlux
Se dau BANI de la stat! SUMELE variază între 2.000 și 5.000 de lei de PERSOANĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!