Preotul Nicolae Dima, de la Biserica „Sfântul Nicolae dintr-o zi”, dezvăluie secretul progresului: „Dacă vreți să aveți progres în viața dumneavoastră, abțineți-vă de la lucrurile care vă aduc plăcere imediată”

Bani, plăcere, putere și faimă - acestea sunt cele patru vicii pentru care oamenii își vând sufletul, spune părintele Nicolae Dima, preot paroh la Biserica „Sfântul Nicolae dintr-o zi”. Părintele constată cu mâhnire că oamenii nu mai cunosc adevărata valoare a sufletului și dă asigurări că evoluția, progresul se întâmplă atunci când ne abținem de la viciile menționate anterior.
Irina Dumitrescu
15 apr. 2024, 17:15
Preotul Nicolae Dima, de la Biserica „Sfântul Nicolae dintr-o zi”, dezvăluie secretul progresului:

Preotul Nicolae Dima compară sufletul cu infinitul și spune că patimile copleșesc sufletul și tulbură mintea. Duhovnicul spune că patimile sufletului pot fi reduse la patru mari capitole: bani, plăcere, putere și faimă.

Banii sunt acel lucru necesar care murdărește tot. Probabil că fiecare dintre noi ar zice, conform unei logici elementare, că este foarte bine să ai bani. Duhovnicește vorbind, banul este atât de pervers încât se joacă cu mintea ta în felul ăsta. E inutil să-ți spun că atunci când ești bucuros că pierzi, pierzi tot, până la urmă. Banii schimbă mintea, banii derutează pe omul, îl derutează atât de rău încât banii sunt cu adevărat ochiul celui rău”, a spus părintele, potrivit basilica.ro

Părintele Dima explică de ce există în noi dorința de plăcere: „Există ceva ascuns în noi”

Plăcerea ne domină și că ne face să nu mai gândim rațional, atrage atenția părintele Dima.

Noi toți suntem robiți într-un fel sau altul plăcerii. Plăcerilor de tot felul. De la cele mai simple, cum este mâncatul, până la cele mai sofisticate, până la consumul de substanțe, până la sexualitate, care scapă de sub control și începe să te domine ea și așa mai departe. Plăcerile te domină, ajung să pună stăpânire pe tine, pentru că există în noi ceva care foarte ușor se confundă cu dorința de plăcere. Care este acest ceva ascuns în noi? Dorința de infinit”, a spus părintele.

Citeste si Cum să te rogi atunci când ești bolnav și cum trebuie să abordezi suferința! Părintele Nicolae Dima aruncă bomba: „Cel care nu reușește să creadă, nu primește din belșug harul”

Preotul Nicolae Dima dezvăluie secretul progresului: „Abțineți-vă de la lucrurile care vă aduc plăcere imediată”

Preotul a arătat faptul că, dintre oamenii de știință care au făcut lucruri mărețe, puțini au devenit faimoși. El a declarat că cea mai mare greșeală a omului este să își dorească să obțină ceva foarte ușor și să devină cunoscut într-un timp scurt.

Pentru că toată viața lor au stat în laborator așteptând să descopere ceva care ar putea să fie de folos altora. Nu este o asceză zeci de ani să stai într-un loc în care numai cercetare și cercetare și studiu neapreciat de nimeni? Ești pe stradă, nimeni nu te recunoaște, nimeni nu te respectă, ești un anonim. Până când asceza ta dă roade. Fără smerenia omului de știință, n-am avea medicamente bune, n-am avea combustibili performanți, n-am avea o mulțime de lucruri. Nu din consum vine progresul, ci din abținere. Dacă vreți să aveți progres în viața dumneavoastră, abțineți-vă de la lucrurile care vă aduc gratitudine, adică plăcere imediată”, a mai spus preotul, potrivit Basilica.

Citeste si Ecaterina, fetița preotului Nicolae Dima, dovada vie că rugăciunea mișcă munții din loc: „A avut multă putere în cazul meu. Acum pot să fac de toate: cânt la pian, pictez, dansez”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!