„Nu am eu alt comentariu de adăugat. Domnul Fenechiu este ministrul Transporturilor. Ştie despre ce vorbeşte. Cred că a adus nişte argumente în sprijinul declaraţiei domniei sale. Nu am eu elemente să-l contrazic sau să-l susţin”, a spus Antonescu, înaintea şedinţei USL.
El a precizat că salariul la o companie de stat depinde de gradul de performanţă.
Întrebat dacă un salariu de 9.000 de Euro este mare într-o companie de stat, Antonescu a răspuns: „Depinde pentru ce îl primeşte omul respectiv, depinde care este gradul de performanţă. Trebuie să admitem şi cred că admitem toţi că nu putem face management privat cu salarii foarte mici. Important este raportul între performanţa companiei respective şi salariul acela. E imposibil de spus aşa, la modul absolut, dacă e mare sau dacă e mic”.
Guvernul a transmis miercuri un tabel în care în dreptul managerilor din companiile de stat sunt prezentate, fără explicaţii suplimentare, ci doar cu precizarea că este lista indemnizaţiilor la care făcuse referire premierul Ponta la începutul şedinţei de guvern, indemnizaţii lunare cuprinse între 11.250 lei şi 66.642 lei, iar pentru membrii consiliilor de administraţie sunt indicate indemnizaţii între 132 lei şi 33.000 lei, cu mari alocaţii la Transgaz, Imprimerie, CN Uraniu, CE Oltenia, Electrica, Cuprumin, Romatsa, Tarom, CFR.
Potrrivit datelor prezentate, cel mai mare nivel lunar al indemnizaţiei de manager este prezentat la CN Căi Ferate CFR SA, de 14.583 euro, şi la Poşta Română, de aproximativ 14.280 euro.
Mai sunt prezentate indemnizaţii de manager de peste 11.000 euro în cazul Electrica, la circa 10.000 euro la Nuclearelectrica, Cuprumin, Tarom şi Romatsa, la 9.500 euro în cazul CFR Marfă şi 9.100 euro pentru CFR Călători, la peste 8.500 euro în cazul CN Imprimeria Română sau Electrrica Furnizare şi la peste 7.500 euro în cazul Administraţei Porturilor Maritime Constanţa.