De la o „mică umflătură” la un tumoare de câteva kilograme: Transformarea uimitoare a lui Tim, mecanicului în vârstă de 62 de ani, care a suferit ani de zile

Un bărbat din Arizona, care suferă de o tumoare la gât, care crescuse timp de aproape două decenii, devenise atât de mare încât a început să aibă dificultăți în a mânca, a se spăla și chiar în a-și întoarce capul într-o parte și alta.
Filip Stan
18 apr. 2024, 15:34
De la o „mică umflătură” la un tumoare de câteva kilograme: Transformarea uimitoare a lui Tim, mecanicului în vârstă de 62 de ani, care a suferit ani de zile

Tim, un bărbat de 62 de ani din Scottsdale, avea o tumoare de 2 kilograme jumătate, care îi creștea din partea dreaptă a feței și gâtului său.În timp ce masa a început ca „un mic coșuleț lângă urechea mea”, Tim a spus că a continuat să crească timp de 16 ani, evoluând de la o minge de golf la o minge de tenis. În cele din urmă, a devenit atât de mare încât a început să pună presiune pe urechea, maxilarul, gâtul și gâtul lui.

Citește și: Primul centru de consiliere pentru consumatorii de droguri a fost inaugurat în Sectorul 4 din București. Daniel Băluță: „Trebuie să oferim respectul cuvenit”

Datorită dimensiunii sale, tumoarea îi distorsiona fața lui Tim, trăgând și întinzând urechea, maxilarul, obrazul și ochiul. Avea dureri de cap în fiecare zi, iar unele mișcări îi făceau să simtă că fața îi este „sfâșiată”. Bărbatul putea mânca doar din partea stângă a gurii și ajunsese să-și ia mesele în picioare, altfel tumoarea ar fi lovit în masă sau ar intra în mâncare.

Tim nu a putut niciodată să-și scoată tumoarea deoarece nu avea asigurare de sănătate sau bani pentru a-și finanța singur operația. Dar când chirurgul, Dr. Ryan Osborne, l-a contactat, Tim a primit speranța că în cele din urmă ar putea trăi o viață normală.

El a spus în ultimul episod al emisiunii TLC „Take My Tumor”: „Sper ca Dr. Osborne să fie complet capabil să îndepărteze bestia. Trebuie să ai încredere în cineva și… îi dau lui Dr. Osborne voie să-și facă magia. La sfârșitul zilei, vreau doar să fiu semi-normal și nu mă simt adesea așa.”

Tumoarea lui Tim a apărut pentru prima dată în 2007, când avea 46 de ani. Gândindu-se că era un simplu coș, a strâns-o să vadă dacă va sări. Când nu s-a întâmplat nimic, Tim a trecut pese. Apoi a crescut până la dimensiunea unui bob mazăre și a rugat pe altcineva să încerce să îl strângă. Totuși, nu s-a întâmplat nimic. Într-o zi, s-a trezit și era cât o minge mai mare: „Te uiți în oglindă într-o zi și zici „oh, s-a mărit”’.

De la o „mică umflătură” la un tumoare de câteva kilograme: Transformarea uimitoare a lui Tim, mecanicului în vârstă de 62 de ani, care a suferit ani de zile

Când a încercat să navigheze pe internet pentru răspunsuri, a spus că toate informațiile corespundeau unui chist sebaceu, cel mai comun tip de chist de piele. Acest tip de chist este o umflătură nedureroasă sub piele care crește încet. De obicei este inofensiv și poate apărea pe față, gât, scalp, spate sau zona inghinală.

Excescențele sunt destul de comune și afectează cel puțin 20 la sută dintre adulți. Ele se pot forma dacă o glandă sebacee – o glandă microscopică conectată la foliculii de păr care secreta o substanță uleioasă sau ceroasă – devine deteriorată sau blocată. Majoritatea acestor chisturi nu vor avea nevoie de tratament și ar trebui lăsate în pace și menținute curate. Cu toate acestea, dacă creșterea provoacă disconfort, un medic poate să o înlăture cu anestezie locală.

De-a lungul anilor, Tim a folosit umorul ca mecanism de apărare pentru a face față excrescenței și pentru a face ca oamenii să se simtă mai puțin incomozi în preajma sa. Totuși chistul ajuns la aproape 2 kilograme jumătate îi perturba viața.

Toate hainele lui erau întinse pentru a le potrivi peste chist și deseori nu dormea suficient, trebuia să se poziționeze pe partea sa stângă cu cotul drept sub tumoare pentru a evita ca greutatea să-i comprime gâtul.

Dar cu ajutorul lui Dr. Osborne, Tim a avut oportunitatea de a îndepărta creșterea, pe care un prieten o numea „Micul Timmy”.

Așa că a zburat pentru a se întâlni cu chirurgul, un oncolog chirurgical cu sediul în Los Angeles și director al Institutului Osborne de Cap și Gât.

După ce a examinat creșterea, doctorul a spus că suspiciunea sa era că tumoarea venea din glanda parotidă a lui Tim – o glandă care produce salivă. A avea tumori în această glandă nu este neobișnuit, dar de obicei au dimensiunea unei nuci. Una la fel de mare ca a lui Tim este „neobișnuită”.

Citește și: Valentin Olariu, omagiu pentru fiul său, Sebi, ucis în accidentul de la 2 mai: „Povestea fiului meu”. Ce pedeapsă cere pentru Vlad Pascu 

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Lidl bagă la ofertă de joi, 25 iulie 2024, produsele pe care toți românii le caută. Costă sub 5 lei și se vor vinde ca pâinea caldă
Capital.ro
Adio, tenis! Fostul lider WTA se retrage definitiv: Episod final
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Discuție HALUCINANTĂ între mama și suspectul crimei din Brăila: „Mai mult de 12, 13 ani nu faci”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dan Negru, revoltat de modul în care România gestionează resursele de cereale: „Una din patru pâini e făcută din aluat congelat”
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Guvernul aprobă proiect de lege pentru continuarea activității ELCEN ca serviciu public în Capitală
MediaFlux
Se dau BANI de la stat! SUMELE variază între 2.000 și 5.000 de lei de PERSOANĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!