NATO va trimite în Ucraina sisteme de apărare antiaeriană, inclusiv baterii de tip PATRIOT. Kremlinul susține că Occidentul ar vrea să-l elimine pe Zelenski: „Să-ţi fie frică, paiaţă”

Preşedintlee ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat vineri că Ucraina are nevoie de cel puţin şapte ssiteme e apărare antiaeriană de tip PATRIOT.
Filip Stan
19 apr. 2024, 22:14
NATO va trimite în Ucraina sisteme de apărare antiaeriană, inclusiv baterii de tip PATRIOT. Kremlinul susține că Occidentul ar vrea să-l elimine pe Zelenski:

Statele membre NATO au ajuns la un acord asupra trimiterii unor sisteme de apărare antiaeriană suplimentare – inclusiv baterii de tip PATRIOT -, anunţă vineri secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, relatează AFP.

”NATO a verificat capacităţile existente în interiorul Alianţei şi există sisteme care pot să fie făcute disponibile pentru Ucraina”, anunţă Jens Stoltenberg la finalul unei consiliu – prin videoconferinţă – între minitrii Apărării NATO şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

”Mă aştept, aşadar, în curând, la noi anunţuri cu privire la sisteme de apărarea antiaeriană”, a anunţat secretarul general al NATO.

Preşedintlee ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat vineri că Ucraina are nevoie de cel puţin şapte ssiteme e apărare antiaeriană de tip PATRIOT.

Avertisment teribil pentru România în cazul în care Rusia învinge Ucraina: „Ar fi în pericolul unui atac terestru rusesc”

El le-a cerut liderilor NATO să accelereze frunizarea de armament forţelor ucrainene, aflate în dificultate.

”Avem nevoie de încă şapte sisteme de apărare aeriană (de tip) Patriot sau asemănătoare”, a declarat Zelenski în acest Consiliu NATO-Ucraina.

Un diplomat din NATO a precizat că în timpul reuniunii de vineri nu a fost făcut niciun angajament oficial.

La scurt timp după reuniunea Consiliului NATO-Ucraina, Olanda a anunţat, prin vocea ministrului apărării Kajsa Ollongren, că va furniza sprijin militar adiţional în valoare de peste 200 de milioane de euro pentru apărarea antiaeriană şi muniţii de artilerie.

Un pachet de asistenţă american de aproape 61 de miliarde de dolari, blocat de mai multe săptămâni în Congres din cauza reticenţelor aleşilor republicani favorabili fostului preşedinte Donald Trump, ar putea fi în final adoptat sâmbătă.

”Sper că această lege va trece fără alte amânări”, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice referitor la acest subiect.

În timpul reuniunii Consiliului NATO-Ucraina, miniştrii au căzut de acord pentru furnizarea suplimentară de obuze de calibru 155 mm, indispensabile artileriei ucrainene, rachete de cu rază lungă de acţiune şi drone, a adăugat Jens Stoltenberg.

Republica Cehă a indicat că a strâns peste 500.000 de obuze de artilerie pentru Ucraina graţie unei iniţiative luate în urmă cu câteva săptămâni pentru a furniza aproximativ 800.000 de obuze Kievului.

Săptămâna trecută, Germania a promis să îi livreze Ucrainei o a treia baterie de rachete Patriot din stocurile armatei sale.

Statele Unite au cele mai multe sisteme Patriot în dotarea forţelor lor armate; în Europa, ţări precum Spania şi Grecia deţin baterii Patriot.

Înaintea unei reuniuni a miniştrilor de externe din ţările G7 desfăşurate joi în insula italiană Capri, Jens Stoltenberg a insistat că Ucraina are o ”nevoie urgentă şi importantă de apărare antiaeriană suplimentară”.

”Sunt încurajat de angajamentul şi hotărârea aliaţilor NATO de a apăra Ucraina”, a spus Jens Stoltenberg, care a evocat votul prevăzut pentru sâmbătă în Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA în legătură cu un pachet de asistenţă pentru Kiev în valoare de aproape 61 de miliarde de dolari.

Potrivit secretarului general al NATO, ”este de o importanţă vitală ca membrii Alianţei să-şi menţină şi consolideze sprijinul” pentru Kiev, în contextul în care situaţia din teren este ”dificilă” din cauza bombardamentelor ruse asupra oraşelor şi infrastructurii energetice ucrainene.

”Anul acesta nu putem aştepta să se ia decizii”, a subliniat şeful statului ucrainean.El a cerut susţinătorilor Ucrainei să-şi accelereze luarea deciziilor.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a vizitat vineri trupele în regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, unde armata rusă şi-a sporit ofensiva în ultimele luni, relatează AFP. El anunţă că a discutat cu militari şi i-a decorat.

Bill Burns, directorul CIA: „Ucraina ar putea pierde războiul cu Rusia până la sfârşitul anului, dacă SUA nu trimit mai mult ajutor”

”Azi, (am fost) în regiunea Doneţk. Am stat de vorbă cu soldaţi şi le-am înmânat recompense. Ţara noastră este mândră să aibă asemenea războinici”, anunţă el într-un mesaj publicat pe canalul său pe Telegram.

Iohannis, discuţie cu preşedintele Turciei: Am subliniat, de asemenea, rolul esenţial al NATO în asigurarea securităţii regiunii noastre şi contribuţia României şi a Turciei la obiectivele Aliate şi la unitatea noastră puternică

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a subliniat, într-o discuţie telefonică avută cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, ”rolul esenţial al NATO în asigurarea securităţii regiunii noastre şi contribuţia României şi a Turciei la obiectivele Aliate şi la unitatea noastră puternică”. ”Am avut o discuţie telefonică foarte bună cu preşedintele Recep Tayyip Erdoğan. Am vorbit despre consolidarea parteneriatului nostru strategic, cu accent pe investiţii şi schimburi economice”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat transmis, vineri, seară, de Administraţia Prezidenţială.

El a adăugat că a subliniat importanţa NATO pentru securitatea din regiune.

”Am subliniat, de asemenea, rolul esenţial al NATO în asigurarea securităţii regiunii noastre şi contribuţia României şi a Turciei la obiectivele Aliate şi la unitatea noastră puternică”, a arătat Iohannis.

Kremlinul susține că Occidentul ar vrea să-l elimine pe Zelenski: „Să-ţi fie frică, paiaţă”

Președintele ucrainean are motive reale pentru care ar trebui să se îngrijoreze pentru viața sa, spune vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, după ce Polonia a arestat un suspect bănuit că pregătea un atentat la adresa lui Volodimir Zelenski, scrie Rosbalt, conform Rador Radio România.

‘Este cu adevărat grav’, a scris Medvedev pe canalul său de Telegram. Fostul președinte al Federației Ruse a continuat spunând că ‘aceasta poate fi prima probă a faptului că Occidentul a decis să-l elimine (pe Zelenski – nota Rosbalt)”.

„Să-ţi fie frică, paiaţă!”, a adăugat Medvedev.

Un bărbat suspectat că a rămas în contact cu serviciile de spionaj ruse şi că le-a ajutat să pregătească un posibil atentat împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a fost arestat în Polonia, au anunţat joi parchetele polonez şi ucrainean, relatează AFP.

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de case și terenuri. Guvernul pregătește marea lovitură
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru acești români! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Atac agresiv al hackerilor. Atenție, dacă aveți aceste telefoane
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
UEFA suspendă doi fotbaliști pentru gesturi controversate în EURO 2024
MediaFlux
Când e CEL MAI BINE să ieși la pensie. Explicații de la Casa de Pensii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!