Vouchere alimente Paşte 2024. Unde poţi să suni dacă nu ai primit banii pe card până pe 25 aprilie

În aceste zile intră pe card suma de 250 de lei aferentă pentru cumpărarea de alimente. Ajutorul se dă o dată la 2 luni pe tot parcursul lui 2024.
Filip Stan
25 apr. 2024, 22:49
Vouchere alimente Paşte 2024. Unde poţi să suni dacă nu ai primit banii pe card până pe 25 aprilie

Vouchere alimente Paşte 2024. Peste 2.700.000 de români au carduri pentru alimente. Suma pe care o primesc în anul 2024 este de 1.500 de lei, iar banii se virează în tranșe de câte 250 de lei la fiecare două luni.

Românii au început să primească de pe data de 15 aprilie banii pe cardurile de alimente. Sumele sunt folosite pentru achiziționare de produse alimentare și de mese calde. Este absolut interzisă cumpărarea băuturilor alcoolice și țigărilor cu acești bani. Cei ce fac astfel de lucruri riscă să fie sancțiuni.

Prima Paşte 2024. Ce angajaţi primesc bani, vouchere-cadou, zi liberă în plus şi coşuri cu bunătăţi

În acest an încărcarea cardurilor a fost într-o perioadă foarte bună. Banii ajung la români înainte de Sărbătorile Pascale. Adrian Câciu, ministrul Proiectelor Europene, a făcut o postare pe Facebook despre livrarea banilor pe cardurile sociale. Astfel, românii care nu au primit încă banii, aceștia vor ajunge la beneficiari până pe data de 25 aprilie.

„De pe 15 aprilie, începe încărcarea cardurilor de alimente (tichete sociale) cu o nouă tranşă de 250 lei pentru un număr de aproximativ 2,6 milioane de beneficiari eligibili. Procesul de încărcare a cardurilor se va desfăşura în perioada 15-25 aprilie 2024”, a scris ministrul pe pagina oficială de Facebook.

Fiecare beneficiar primește suma de 250 de lei. Banii ajung la români o dată la două luni. Trebuie menționat faptul că în perioada 2025-2027, această suma se va înjumătăți. Astfel, sprijinul de la stat va fi în valoare de 125 de lei.

Vouchere alimente Paşte 2024. În România sunt aproximativ 2,7 milioane de beneficiari. printre aceștia se află copii și adulții ce suferă de un handicap grav, accentuat și mediu, iar veniturile acestora nu depășeșc 2.000 de lei. De asemenea, banii ajung și la familiile cu cel puțin doi copii în întreține sau monoparentale, ale căror venituri pe membru de familie este mai mic sau egal cu 675 de lei.

Suma de 250 de lei ajung și la familiile sau persoanele ce au dreptul la ajutorul de incluziune. Aceștia sunt stabiliți în baza Legii nr. 196/2016. Nici pensionarii ce au venituri egale sau mai mici de 2.000 de lei nu sunt uitate. Cei 250 de lei ajung și la persoanele fără adăpost.

Lista beneficiarilor este actualizată lunar de către Ministerul Muncii și al Solidarității Sociale. De asemenea, pentru cei ce sunt introduși ulteior în programul ”Sprijin pentru România” se oferă noi suporturi electronice.

Banii sunt livrați prin intermediul programului „Sprijin pentru România”. Acesta vine în sprijinul persoanelor defavorizate din punct de vedere economic.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale actualizează lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite față de listele anterioare.

Pot exista și anumite probleme, însă nu legate de livrarea banilor. Beneficiarii nu pot lua legătura cu reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Prime Paşte 2024. Ce angajaţi primesc 3.000 de lei pe card în Săptămâna Mare, plus o majorare de salariu de 1.200 de lei, tichete de masă şi spor „de armonizare” de 200 de lei

„Pentru furnizarea de informații telefonice, structura din cadrul MIPE care implementează programul Sprijin pentru România a asigurat planificarea pe ore a persoanelor care asigură gestionarea apelurilor prin call center. De asemenea, este asigurată permanență și la registratura MIPE, pentru furnizarea de informații persoanelor care vin direct la sediul MIPE”, au transmis oficialii ministerului.

Care e noul număr de telefon unde poate suna cine nu a primit bani pe cardul de alimente? a anunțat Ministerul Muncii în urmă cu puține minute. Este vorba de un call center care funcționează  dedicat persoanelor care nu au primit tichete sociale.

Numărul este 031.9268 și oamenii pot suna Luni-Vineri 10:00-14.00, potrivit anunțului făcut de Ministerul Muncii.

Vouchere alimente Paşte 2024. Unde suni dacă ai pierdut cardul de alimente sau nu funcționează

Beneficiarul care a pierdut sau nu îi funcționează cardul social trebuie să anunțe emitentul, apelând serviciul de Asistență Clienți sau utilizând aplicația mobilă a emitentului.

Emiterea unui nou card și expedierea la adresa emitentului se vor face, prin grija emitentului, în termen de 60 de zile de la data la care cardul a fost declarat pierdut.

Numerele de telefon oficiale sunt următoarele:
– Edenred: 021 301 33 03

– Sodexo: 021 204 46 64

– UP România: 0374 66 22 73.

Cardul permite plăți contactless, încă de la prima tranzacție, prin apropierea sa de terminalul POS.

Beneficiarii trebuie să știe că nu se pot retrage numerar de pe carduri, ele pot fi utilizate doar pentru achiziționarea de produse alimentare/mese calde de la operatorii economici parteneri.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Zonele răcorite de ploi. Unde vor fi precipitații în România
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!