Doliu în Oltenia: a murit portarul cu care Universitatea Craiova a câştigat primul titlu de campioană. „Nu îl vom uita niciodată!”

Zi tristă pentru fotbalul românesc: fostul portar Florin Oprea s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani. Cu o carieră în care a apărat poarta celor de Universitatea Craiova, contribuind la primul titlu de campioană al echipei oltene, cucerit în sezonul 1973-1974, Florin Oprea va rămâne mereu în inimile fanilor.
Filip Stan
23 apr. 2024, 15:38
Doliu în Oltenia: a murit portarul cu care Universitatea Craiova a câştigat primul titlu de campioană.
Doliu în Oltenia: a murit portarul cu care Universitatea Craiova a câştigat primul titlu de campioană. "Nu îl vom uita niciodată!"

Născut pe 2 ianuarie 1948, Florin Oprea și-a dedicat cea mai mare parte a carierei sale celor de la Universitatea Craiova, evoluând între 1967 și 1975, înainte de a-și continua cariera la Dinamo Slatina. De asemenea, a avut onoarea de a reprezenta echipa națională Under-23 a României de șase ori.

Recunoscut pentru contribuția sa deosebită la Universitatea Craiova, Florin Oprea a fost distins cu titlul de „Cetățean de onoare al Craiovei” în anul precedent. Rolul său de „ambasador al Universității Craiova” și participarea sa la evenimente importante pentru clubul de fotbal l-au făcut o figură emblematică în istoria echipei.

Citeşte şi: Liga Profesionistă de Fotbal, anunț tragic! A murit unul dintre cei mai importanți acționari din fotbalul românesc. Milionarul lasă în urmă o suferință de nedescris și o avere uriașă

Universitatea Craiova a suferit o pierdere de neegalat odată cu decesul lui Florin Oprea. Cu o carieră bogată, printre care obținerea primului titlu de campioană pentru echipă, portarul a fost o figură centrală în istoria fotbalului craiovean. Pe lângă realizările sale pe teren, Florin Oprea a fost apreciat și pentru umanitatea și profesionalismul său. Universitatea Craiova, alături de întreaga comunitate a suporterilor, își exprimă condoleanțele către familia îndurerată și îl comemorează pe unul dintre cei mai mari portari ai echipei.

Citeşte şi: Tragedie în lumea fotbalului, a murit un fost campion mondial. „O legendă despre care citeşti. Unul dintre cei mai mari pe care i-am avut vreodată!”

„Florin Oprea, fostul mare portar al „Campioanei Unei Mari Iubiri” şi ambasador al Ştiinţei, a plecat dintre noi în această dimineaţă. Nu îl vom uita niciodată pe goalkeeper-ul care a apărat poarta Ştiinţei la primul titlu de campioană”, se arată în mesajul postat de Universitatea Craiova.

Lotul Universității Craiova în sezonul 1973 – 1974

Florin Oprea (23 de meciuri), Paul Manta (12 meciuri) – portari; Petre Deselnicu (33 de meciuri, 2 goluri), Lucian Strâmbeanu (33), Alexandru Boc (32, 1), Ion Bălan (32, 19 – golgheterul echipei), Teo Ţarălungă (31, 11), Ion Oblemenco (29, 14 – căpitanul echipei), Ion Niţă (29, 2), Victor Niculescu (28), Ilie Balaci (27, 3), Dragu Bădin (25), Dumitru Marcu (25, 7), Cornel Berneanu (23), Costică Ştefănescu (20), Ion Velea (14, 1), Nicolae Ivan (9, 2), Ion Stăncescu (3), Ioan Kiss (2), Mircea Chivu (1), Ion Constantinescu (1), Nicolae Negrilă (1), Constantin Pană (1). Antrenori: Constantin Cernăianu, Constantin Oțet. Doctor: Vasile Frânculescu.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop rune 29 iulie – 4 august 2024. Mihai Voropchievici dezvăluie ce zodie e sub semnul Uraganului
Capital.ro
Viktor Orban a anunțat din România. Ungurii, obligați să recunoască: România e cea mai importantă
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Ceaușescu a construit ilegal Casa Poporului. Mărturiile fostului arhitect-șef al Bucureștiului
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
UE a dat ordin. Se introduce un nou CARD. România va fi obligată să îl folosească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
FSB DEJOACĂ ATACURI TERORISTE ÎN DAGHESTAN: TREI SUSPECȚI ARESTAȚI ÎN KASPIK
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!