Frații Huidu, din nou în fața instanței. A fost depusă cererea de chemare în judecată: „Se vor stabili măsuri”

Frații Huidu, din nou în fața instanței. După ce, în urmă cu trei ani, au pierdut un proces similar, cei doi au decis să-și ceară din nou drepturile, în încercarea de a intra în posesia unui imobil moștenit în județul Brăila.
Alina Costache
24 apr. 2024, 09:17
Frații Huidu, din nou în fața instanței. A fost depusă cererea de chemare în judecată:
Frații Huidu, din nou în fața instanței

Frații Huidu, din nou în fața instanței. A fost depusă deja cererea de chemare în judecată împotriva Prefecturii Brăila și a Primăriei Însurăței luna trecută, cei doi fiind reprezentați în fața instanței de tatăl lor, Florin Huidu.

Citește și: Ce regretă cel mai mult Șerban Huidu: ”Mi-a blocat numărul, dar e o prostie. Istoria noastră s-a dus”

Frații Huidu, din nou în fața instanței

Familia Huidu a mai dat în judecată Comisia Judeţeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată Asupra Terenurilor Brăila în urmă cu patru ani, cerând să li returneze mai multe imobile care au aparținut familiei și au fost naționalizate în perioada regimului comunist. Un an mai târziu, însă, magistrații au respins cererea, scrie Spynews.ro.

Conform legii, imobilele preluate în mod abuziv de stat, de organizaţiile cooperatiste sau de orice alte persoane juridice în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, precum şi cele preluate de stat în baza Legii nr. 139/1940 asupra rechiziţiilor şi nerestituite, se restituie, în natură.

„În cazurile în care restituirea în natură nu este posibilă se vor stabili măsuri reparatorii prin echivalent. Măsurile reparatorii prin echivalent vor consta în compensare cu alte bunuri sau servicii oferite în echivalent de către entitatea învestită potrivit prezentei legi cu soluţionarea notificării, cu acordul persoanei îndreptăţite, sau despăgubiri acordate în condiţiile prevederilor speciale privind regimul stabilirii şi plăţii despăgubirilor aferente imobilelor preluate în mod abuziv”, prevede legea.

Mihai Morar și Șerban Huidu își vorbesc din nou, după 20 de ani

Majoritatea românilor îl cunosc pe Șerban Huidu de la televizor, fiind unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori din România, aflându-se ani buni la pupitrul „Cronicii Cârcotașilor”. Totuși, puțini știu că el și-a făcut debutul la radio, în 1995, la canalul Radio 21, unde se ocupa de același format de emisiune care l-a și consacrat.

Și pentru că radioul a fost prima lui iubire, Șerban Huidu a vrut mereu să fie cel mai bun din domeniu, astfel că a încercat prin aproape toate metodele să elimine concurența. De departe, cel mai mare dușman al său în ceea ce privește această meserie a fost Mihai Morar, motiv pentru care cei doi nu și-au mai vorbit ani buni.

Podcastul împăcării după 20 de ani. E prima noastră întâlnire față în față. Timp de 10 ani am fost cei mai mari dușmani, dar îmi dau seama acum că am fost doar cei mai buni adversari. Ne-am certat pe frecvențele radio până la isterie, dar mi-am dat seama acum că nu am fost certați niciodată. Ne-am luptat la cuțite în FM în fiecare dimineață, dar niciodată nu ne-am lovit când am fost la pământ”, a scris Mihai Morar pe rețelele de socializare.

Chiar dacă atunci cei doi erau la cuțite, acum Mihai Morar consideră că dragostea lui Șerban Huidu pentru radio l-a determinat de multe ori să își dorească să înlăture din calea sa orice formă de concurență, motiv pentru care nu a mai ținut cont de nicio limită.

Voiam de mult timp să mă așez la o poveste cu Șerban Huidu, poveștile noastre mereu au mers în paralel, nu ne-am întâlnit, dar au mers așa. Foarte puțini oameni am întâlnit care să iubească radioul cu atât de multă patimă. Întotdeauna, încercând să-mi explic toate neînțelegerile noastre, mi-am explicat că tu pui foarte multă patimă în meseria asta, e ca o iubire care poate să devină toxică”, a declarat Mihai Morar, în propriul său podcast.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Anunț important pentru toți românii care reciclează ambalaje SGR. Este obligatoriu începând cu luna iulie
Capital.ro
Schimbare istorică în România. Se emite pentru maxim 2 ani
Playtech.ro
S-a schimat legea, acum! Poți să rămâi pe loc fără permis
DailyBusiness
Turiștii care fac acest lucru riscă amenzi de 5.000 lei! Este interzis în România!
Adevarul
Cum a rămas România fără uriașele păduri seculare. Planul eșuat al lui Ceaușescu de reîmpădurire a țării
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Teo Trandafir, topită după Valeriu Gheorghiță. Monica Bîrlădeanu a aflat de la televizor
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Locul de basm supranumit 'Elveția României'. Se află la 406 km de București și puțini turiști au auzit de el
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Pensiile românilor, micșorate înainte de recalcularea din septembrie! Din ce cauză au primit unii pensionari decizii de reducere a pensiilor
Capital.ro
România a depășit Ungaria. Umilință supremă pentru unguri
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Jens Stoltenberg: Viktor Orban nu reprezintă NATO la Moscova, ci propria țară
MediaFlux
Prințul William, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE despre PRINȚESA DIANA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!