VIDEO Un nou atac cu rachete al Ucrainei în Rusia. Mai multe zone evacuate

Un incendiu a izbucnit la instalaţiile energetice şi de combustibil din regiunea rusă Smolensk, ca urmare a unui atac cu drone lansat de Ucraina, a declarat Vasili Anokhin, guvernatorul regiunii vestice, potrivit Reuters.
Filip Stan
24 apr. 2024, 10:39
VIDEO Un nou atac cu rachete al Ucrainei în Rusia. Mai multe zone evacuate

„Regiunea noastră este din nou atacată de drone ucrainene. Ca urmare a atacului inamic asupra instalaţiilor civile de combustibil şi energie, au izbucnit incendii în districtele Smolensk şi Yartsevo”, a declarat Anokhin pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Nu s-a ştiut imediat ce instalaţii au luat foc. Nu există rafinării mari de petrol în regiunea Smolensk.

Separat, Igor Artamonov, guvernatorul regiunii Lipetsk din sud-vestul Rusiei, a declarat că o dronă de acolo a căzut asupra unei zone industriale. El a precizat pe Telegram că nu au existat răniţi, dar locuitorii din apropiere au fost evacuaţi ca măsură de precauţie.
Reuters nu a putut verifica în mod independent rapoartele.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei. Kievul comentează rareori atacurile din interiorul Rusiei, dar oficialii ucraineni au declarat că distrugerea infrastructurii energetice, militare şi de transport critice a Rusiei subminează eforturile generale de război ale Moscovei.

Citește și: Zelenski, după ce a fost votat ajutorul SUA de 61 de miliarde: ”Trebuie să provocăm daune maxime asupra a tot ceea ce Rusia folosește ca bază pentru teroare și pentru logistica sa militară”

 

Forțele ruse își pot schimba atenția în săptămânile următoare către infrastructura de transport a Ucrainei, a scris Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul său din 23 aprilie, notează Kyiv Independent.

Moscova a intensificat atacurile cu rachete și drone împotriva rețelei energetice a Ucrainei în primăvara anului 2024, exploatând întârzierile ajutorului occidental care au dus la deficite critice de muniție și apărare aeriană. Atacul nu a reușit să prăbușească rețeaua electrică a Ucrainei, dar a distrus instalații critice din mai multe orașe.

Adoptarea mult așteptată a unui pachet de asistență de securitate în valoare de 61 de miliarde de dolari în Congresul SUA înseamnă că capacitățile de apărare ale Ucrainei vor primi în curând un impuls semnificativ.

ISW a spus că, în timp ce Ucraina așteaptă sosirea noilor arme, forțele ruse își vor continua asaltul pentru a „maximiza daunele aduse infrastructurii ucrainene și capacității bazei industriale de apărare”.

Potrivit ISW, Rusia s-ar putea, de asemenea, să-și schimbe tactica, îndreptându-și atenția de la infrastructura energetică la rețelele de transport pentru a preveni ca proviziile de arme să ajungă în linia frontului.

„Forțele ruse își pot schimba setul de ținte pentru a lovi infrastructura de transport, logistica și instalațiile militare de depozitare din Ucraina”, au spus analiștii.

Zelenski vrea să „arunce în aer” cazinourile online pentru a reduce dependenţa soldaţilor de jocurile de noroc
ISW și-a bazat predicția în parte pe observațiile ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, care a anunțat la colegiul Ministerului rus al Apărării pe 23 aprilie că Moscova va intensifica atacurile împotriva centrelor logistice ucrainene și a depozitelor de arme.

Atacurile Rusiei din 19 aprilie din regiunea Dnipropetrovsk, care au vizat gara orașului Dnipro, indică, de asemenea, o amenințare reînnoită la adresa infrastructurii de transport ucrainene.

Grevele extinse împotriva sistemelor de transport ar putea face parte dintr-o strategie de a împiedica logistica forțelor ucrainene și liniile de comunicație la sol, a spus ISW.

„Comandamentul militar rus ar putea spera că un efort coordonat de interdicție va restrânge capacitatea Ucrainei de a distribui suficient forță de muncă și material în sectoarele critice ale frontului și va întârzia capacitățile îmbunătățite pe care sosirea asistenței de securitate a SUA le va oferi forțelor ucrainene”, au spus analiștii.

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Cutremur în cazul Caracal. Ce a făcut Gheorghe Dincă în închisoare
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Transportatorii se revoltă! Restricțiile de circulație de pe Valea Oltului vor duce la noi scumpiri
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
O stațiune din România, spaima turiștilor. Fug din cauza mizeriei în care a ajuns
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Caz rarisim! El este elevul care a luat cea mai mică notă din România, la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cum se apără femeia acuzată că ar fi mușcat un copil pe o plajă din Năvodari: „Am căzut peste copil”. Băiețelul de șase ani ar fi rămas cu sechele
Capital.ro
Vladimir Putin vrea să facă PACE: Rusia este pregătită
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Nordul European, Destinație Preferată pentru Vacanțe Răcoroase
MediaFlux
JOE BIDEN, anunț privind RETRAGEREA! CUTREMUR în SUA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!