Minivacanţă Paşte 2024. Se taie zilele libere, poştaşii lucrează pe 1,2 şi 3 mai pentru livrarea pensiilor

Directorul general al Poştei Române, Valentin Ştefan, a anunţat, miercuri, că vor fi livrate pensiile, până de sărbătorile pascale. El a precizat că, în funcţie de momentul în care vor intra banii în conturile compamniei, vor fi rugaţi salariaţii să lucreze într-o zi liberă, fie pe 1 mai, fie pe 3 mai.
Filip Stan
24 apr. 2024, 12:06
Minivacanţă Paşte 2024. Se taie zilele libere, poştaşii lucrează pe 1,2 şi 3 mai pentru livrarea pensiilor

Minivacanţă Paşte 2024. Directorul general al Poştei Române anunţă că „până de sărbători putem livra pensiile”. Valentin Ştefan a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută online, dacă poştaşi vor reuşi să livreze pensiile înaintea sărbătorilor pascale.

“Răspunsul scurt este da, până de sărbători putem livra pensiile. Acum să vă dau câteva detalii. (…) Data de 2 mai este zi lucrătoare. În companie, oricum lucrăm. În al doilea rând, noi avem capacitatea logistică de a aduce pensiile până de sărbători. Acum depinde foarte mult când ne intră banii în conturi de la Casa Naţională de Pensii, de la Trezorerie, de la Ministerul Muncii, că este un întreg flux administrativ acolo. În funcţie de când primim banii vom şti dacă vom ruga salariaţii să lucreze în zilele libere sau nu, fie că vorbim de 1 mai, fie că vorbim de 3 mai. De principiu, dacă ne ajung banii mai târziu, am avea nevoie de o singură zi nelucrătoare în care să îi invităm să vină la muncă astfel încât să distribuie pensiile, dar deocamdată nu putem veni cu un răspuns clar pentru că nu ştim când ne intră banii în conturi. Dacă ne intră din timp, nu e nevoie. Dacă ne intră mai târziu, va trebui să ne mobilizăm şi mai bine”, a declarat Valentin Ştefan.

Pensii 2024. Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată

Minivacanţă Paşte 2024. El a explicat că Poşta primeşte banii cu câteva zile înainte de începutul lunii. “De obicei, Poşta primeşte banii de pensii cu câteva zile înainte de data de întâi a lunii. Cu fiecare zi în care noi primim pensiile mai repede, cu atât o să putem să le ducem şi noi mai repede. Deci dacă primim banii vineri, le ducem mai repede. Dacă îi primim luni, mai întârziem o zi, dar toate pensiile pot fi duse până de sărbători. Sigur că dacă nu primim niciun ban, nu putem să le ducem. Nu cred că este cazul, ştiu că se munceşte şi la Ministerul Muncii”, a afirmat directorul general al Poştei Române.

El a mai fost întrebat câţi angajaţi sunt implicaţi în procesul de livrare a pensiilor. “2 mai e zi lucrătoare. Pe 2 mai oricum se lucra în Poşta Română, indiferent de situaţie, pentru că e zi lucrătoare. Compania are 10.000 de poştaşi şi pe lângă asta mai avem câteva mii de personal de suport, vorbim de o mie de şoferi care trebuie să ducă logistic bunurile la destinaţie, avem persoanele din operaţionalul de back-office care trebuie să proceseze toţi aceşti bani. Deci dacă ar fi să estimăm, cred că undeva la vreo 13-14.000 de salariaţi sunt prinşi în tot ce înseamnă distribuirea de pensii”, a declarat Valentin Ştefan.

Întrebat câţi bani se alocă luna pentru pensiile din România, directorul general al Poştei Române a răspuns: “Nu ştiu. Nu am aceste date pentru că noi nu ducem toate pensiile. În schimb, Poşta Română primeşte cam cinci miliarde de lei în fiecare lună”.

Pensii 2024. Veste bună pentru milioane de pensionari, anunţul făcut de premierul Ciolacu înainte de Paşte

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, să facă tot ce este necesar pentru ca toți pensionarii să-și primească pensiile înainte de sărbătorile pascale.

„O rog pe doamna ministru să vorbească cu toate băncile din România, să vedem ce modificări trebuie făcute la convenții, și cu Poșta Română, astfel încât toți pensionarii să-și primească pensiile înainte de sărbătorile pascale”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Pensii 2024. De obicei, pensiile sunt distribuite între prima zi și cea de-a 15-a zi a fiecărei luni. În acest an, însă, există un mic impediment din cauza sărbătorilor de la începutul lunii mai.

Pensii 2024. Sărbătorile de la începutul lunii mai vor aduce o întârziere în distribuirea pensiilor. Poșta Română anunță că va avea un program special în perioada 1-6 mai 2024. Distribuția pensiilor va începe din 2 mai, potrivit reprezentanților companiei.

„Precizăm faptul că distribuirea drepturilor sociale (pensii) va începe cu data de 2 mai, în termenul asumat cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale”, se arată într-un comunicat al companiei.

Ce perioadă se ia în calcul la recalcularea pensiilor. Anunț de ultimă oră făcut de Daniel Baciu, șeful CNPP: „Înlăturăm aceste inechități”

Astfel, în 1 Mai 2024, de Ziua Muncii, toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor fi închise, în 2 mai toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor funcționa conform programului normal de lucru, iar în perioada 3 mai, Vinerea Mare – 6 mai, luni, a doua zi de Paște, toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor fi închise.

Începând de marți, 7 mai, toate subunităţile poştale îşi vor relua programul normal de lucru.

Reprezentanții Poștei anunță că programul anunţat este în conformitate cu prevederile Codului Muncii, potrivit cărora Vinerea Mare (ultima zi de vineri înaintea Paștelui), precum și prima și a doua zi de Paști sunt declarate zile de sărbătoare legală, nelucrătoare, preluate și în Contractul Colectiv de Muncă.

Anunţ îngrijorător pentru milioane de pensionari. Ce se întâmplă după recalcularea pensiilor: „N-au spus că vor creşte!”

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor:

Pentru stagiul de cotizare contributiv realizat peste 25 de ani contributivi se acordă un număr de puncte de stabilitate astfel:

– 0,50 puncte pentru fiecare an realizat peste 25 de ani. Exemplu: între 25 și 30 de ani se acordă 2,5 puncte;

– 0,75 puncte pentru fiecare an realizat peste 30 de ani. Exemplu: între 30 și 35 de ani se acordă 3,75 puncte;

– 1 punct pentru fiecare an realizat peste 35 de ani.

Spynews
Bacalaureat 2024. Subiectele la proba la alegere a profilului. Ce exerciții au avut de rezolvat candidații
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Vacanța în Grecia a unor români s-a transformat într-un coșmar. Au mers la apartamentul închiriat în Halkidiki, dar au fost nevoiți să-și caute altă cazare: ”Am fost victima unei escrocherii”
Capital.ro
România, cea mai nouă forță a Europei. Alianța care ne pune pe harta lumii. S-a semnat
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
S-a decis! Liderii coaliției de guvernare au stabilit data alegerilor!
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Star Matinal. Bianca Drăgușanu, probleme la întoarcerea din vacanță! Prin ce experiență a fost nevoită să treacă vedeta: „A fost o peripeție” / VIDEO
Spynews
Cine este Mahmut Orhan. Povestea celebrului DJ turc
Evz.ro
Aberația cu testul antidrog, criticată și de polițiști. Modificarea la Codul Rutier care te lasă aiurea fără permis intră curând în vigoare
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024
Capital.ro
Statul VREA BANI de la români. Decizia luată azi, 4 iulie: Clopoţelul va suna pentru fiecare român
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Bărbat din Hunedoara reținut pentru înșelăciune și fals privind identitatea
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al României! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!