Alertă meteo. O nouă zi cu ploi în toată ţara, lapoviţă şi ninsori la munte. A fost emis şi cod galben de viituri, ninge deja pe Transalpina

În ultima perioadă, întreaga Românie a fost afectată de condiții meteorologice extreme, mai ales în contextul în care ne aflăm la finalul lunii aprilie. Vremea rea se mai prelungeşte cu o zi, apoi revenim la primăvară.
Filip Stan
25 apr. 2024, 10:18
Alertă meteo. O nouă zi cu ploi în toată ţara, lapoviţă şi ninsori la munte. A fost emis şi cod galben de viituri, ninge deja pe Transalpina

Alertă meteo. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare furtuni, vijelii și căderi de grindină, valabilă pentru toată țara. În plus, în zonele montane înalte, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Astfel,  ANM anunţă că a ploua în sudul, centrul și estul țării până vineri dimineaţă . Vor fi mai ales averse, care în regiunile sud-estice vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra local cantități de apă de 15…25 l/mp. La altitudini de peste 1500 m, cu precădere în Carpații Meridionali și Orientali, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, potrivit ANM.

Autorităţile anunţă, joi, că ninge pe Transalpina, iar drumarii intervin cu utilaje, cerându-le şoferilor să nu pornescă la drum dacă nu au maşinile echipate corespunzător.

„Ninge pe Transalpina. Utilajele de deszăpezire au fost scoase pe DN 67C pentru acţionare cu material antiderapant şi lamă, pentru îndepărtarea zăpezii şi asigurarea circulaţiei în condiţii de siguranţă”, a trasmis, joi, DRDP Craiova.

Cum va fi vremea în Bucureşti 

Alertă meteo şi în Capitală. Valorile de temperatură se vor situa sub mediile multianuale, astfel că temperatura maximă va fi în jurul a 17 grade, iar cea minimă de 7…8 grade. Pe parcursul zilei și la începutul nopții, vor fi înnorări temporar accentuate, averse (în jurul a 10 l/mp) și descărcări electrice, apoi cerul va deveni variabil. Vântul va sufla în general moderat. Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Alertă meteo. Cod galben de viituri pe râuri din unsprezece județe

 

Ca urmare a precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană ȋnaltă şi propagării, hidrologii I.N.H.G.A. au instituit Codul galben pe mai multe sectoare de râuri din unsprezece județe ale țării.

Acesta intră în vigoare începând de astăzi, de la ora 12:00 și este valabil până vineri, la ora 10:00. În acest context sunt vizate râuri din bazinele hidrografice: Vişeu (judeţul Maramureş), Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), Jiu (judeţul Gorj), Gilort (judeţul Gorj), Târlung (judeţele: Braşov şi Covasna), Olt (judeţele: Braşov, Sibiu, Vâlcea şi Argeş), Olteţ (judeţele: Gorj şi Vâlcea), Argeş (judeţele: Argeş şi Dâmboviţa), Ialomiţa (judeţele: Dâmboviţa şi Prahova), Prahova (judeţele: Prahova şi Ialomiţa) și Buzău (judeţele: Braşov, Covasna şi Prahova).

Avertizarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele: Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

Vremea se încălzește de Florii

Vremea se încălzește de Florii: temperaturile vor atinge 25 – 26°C în vestul țării.Vremea se încălzește de Florii: temperaturile vor atinge 25 – 26°C în vestul țării. Ploile se opresc la sfârșitul săptămânii, iar de Florii ne vom bucura de o vreme frumoasă și însorită, cu temperaturi de până la 26 de grade.

Frigul și ploile iau o pauză în weekend, odată cu extinderea unui câmp de presiune ridicată. Vremea va intra într-un proces de încălzire, care va continua și pe parcursul săptămânii viitoare.

Dacă în prima parte a zilei de vineri, 26 aprilie, vor mai posibile unele ploi slabe în regiunile estice și la munte, spre seară cerul se va însenina în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 15°C, în Bucovina și estul Transilvaniei, și 21°C în sud-vestul Olteniei.

Praf saharian asupra României în următoarele două zile. Profesorul Adrian Constantin: „Problematic ar fi dacă ar ține câteva săptămâni la rând”
După o dimineață răcoroasă, ziua de sâmbătă, 27 aprilie, va aduce maxime de peste 20°C în toate zonele de câmpie. Local, mercurul va urca până la 22 – 24°C. Cerul va fi variabil, iar câteva averse vor fi posibile doar izolat, mai ales la munte.

Duminica Floriilor, 28 aprilie

În Duminica Floriilor ne vom bucura de o vreme frumoasă și plăcută, cu Soare din plin și temperaturi cuprinse între 21 și 26°C în cea mai mare parte a țării. Cel mai cald va fi în Banat și Crișana, unde termometrele vor depăși pragul unei zile de vară, de 25°C, pe areale extinse.

Prognoza meteo. Lapoviţă şi ninsoare la munte, averse în restul teritoriului. Vremea se încălzeşte pe Litoral
Temperatura maximă – 28 aprilie
Mai răcoare va fi, bineînțeles, în zonele de munte, unde după-amiaza pot cădea câțiva stropi de ploaie, dar și pe litoral, unde vântul va sufla dinspre mare.

Totuși, mai ales în cazul în care plănuiți o ieșire în natură, trebuie să știți că indicele UV va fi destul de ridicat. Pentru a evita situațiile neplăcute, este recomandat să utilizați o cremă de protecție solară.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Orașul din România care a fost luat cu asalt de tineri și pensionari. E la doi pași de București, are un spital de 10 milioane de euro, mii de gospodari, magazine și școli bune. Prețul caselor nu a crescut deloc în ultimii ani
Capital.ro
Marele actor s-a stins. Toată lumea e în lacrimi: A plecat să danseze printre stele
Playtech.ro
Primele imagini cu principalul suspect în cazul crimei din Brăila. Noi detalii ies la iveală
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Regele nordului, o perlă puțin descoperită a turismului românesc. Frumusețile nebănuite de la capătul României
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Pandișpan cu zmeură și vanilie. Un desert absolut irezistibil
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
Mama lui Versace, devastată după moartea fiului său! „Măcar și-a găsit el...” Câte sute de euro îi trimitea lunar, pentru cheltuieli EXCLUSIV
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă 1.300 de lei, chiar dacă ai documentele la tine. Dreptul legal pe care șoferii NU îl au
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Peste 4.200 de candidați înscriși la examenul de admitere organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti
MediaFlux
Răsturnare de situație privind tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump! Ce a făcut Thomas Matthew Crooks cu 48 de ore înainte
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'