De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător. Suferinţa unui copil de 6 anișori

Diagnosticat inițial în 2020, copilul a primit o veste devastatoare trei ani mai târziu: boala a recidivat într-o formă mult mai agresivă, cu metastaze osoase și la coloană.
Filip Stan
25 apr. 2024, 11:14
De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător. Suferinţa unui copil de 6 anișori

Un accident banal a dezvăluit o boală cruntă pentru un copil de numai 3 anișori. Matias a căzut de pe scări în timp ce se juca împreună cu alți copii și s-a ales cu un ochi vânăt. Părinții s-au alarmat și l-au dus la medic. Pentru că totul s-a întâmplat în timpul pandemiei, așteptarea pentru programare și diagnostic a fost o încercare grea. După investigații intense, medicii au descoperit o tumoră de aproximativ 3,5 cm în creierul copilașului. Diagnosticul a fost copleșitor: Sarcom Ewing, un tip rar de cancer care afectează nervii periferici.

Matias a trecut prin șase runde grele de chimioterapie, însoțite de dureri și lacrimi. După luni de luptă și suferință, rezultatele arătau intrarea în remisie. Părinții micuțului au respirat ușurați și au sperat că viața lor va reveni la normalitate.

Dorin, eroul fără mantie de la ISU Neamț! Gestul care l-a transformat într-o adevărată vedetă a orașului
„Am fost fericiți. Aveam controale la 3-6 luni, iar după un an de la terminarea tratamentului analizele arătau fără urmă de tumori. În acest timp copilul meu a revenit la o viață normală, a început să meargă la grădiniță, a primit în dar și un frățior pe care și l-a dorit foarte mult. Eram o familie fericită. În februarie anul acesta am observat însă că ochișorul lui iar începe se se umfle. Cu ajutorul rudelor și prietenilor am plecat în Turcia pentru investigații amănunțite.” Ne-a povestit cu lacrimi în ochi Ramona, mama lui Matias.

Diagnosticat inițial în 2020, copilul a primit o veste devastatoare trei ani mai târziu: boala a recidivat într-o formă mult mai agresivă, cu metastaze osoase și la coloană.
Ne simțim neputincioși și frânți. Am crezut că am învins monstrul o dată, dar el s-a întors mai furios ca niciodată. Mi se rupe inima văzând câtă suferință poate îndura un copil de numai 6 anișori. Suntem disperați,” ne-a mărturisit Ramona.

Matias a fost supus de urgență unui tratament personalizat de chimioterapie, o intervenție chirurgicală la acel moment fiind extrem de riscantă, din cauza pericolului ca tumora să se extindă și mai mult. După prima cura ochișorul băiețelului arată deja mai bine, însă metastazele de la coloană l-au făcut să nu se mai poată ridica din pat, fiind necesare zile suplimentare de spitalizare. Costurile sunt însă enorme.

Mărturiile cutremurătoare ale unui dependent de jocuri de noroc: „Joc de 12 ani. Am fost la biserici, nu a mers. Am trimis poza mea cazinourilor ca să nu mă mai lase să intru. Am ajuns la disperare”

„entru a continua această luptă, familia lui Matias are nevoie de sprijinul nostru pentru a acoperi costurile tratamentului. Vorbim de peste 33.000 de euro, o cifră enormă pentru o familie deja împovărată de greutăți. Vă îndemnăm să fiți alături de noi în această luptă pentru viață. Fiecare contribuție, indiferent de mărime, poate face diferența între viață și durere. Împreună putem să îi oferim lui Matias și familiei sale sprijinul de care au atâta nevoie în aceste momente critice,” Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o inimă.Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/matias-crismaru/

Denumirea entității: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”
Cod de înregistrare fiscală: 31015982
Cont bancar (IBAN):
Cont în RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX
Cont în Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001
Cont în USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001
Cod SWIFT: BTRLRO22
Cod BIC: BTRL
Banca Transilvania Botoșani
Vă rugăm să menționați „MATIAS CRISMARU” în detaliile plății.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Locul straniu în care cei mai mulți dintre locuitori sunt daltoniști. De ce suferă oamenii de această afecțiune
Playtech.ro
Vremea o ia razna din nou! Cod PORTOCALIU de ploi și vijelii în zonele astea ale României
DailyBusiness
Noi locuri de muncă pentru români! Sunt 100 de posturi disponibile!
Adevarul
România, primele reacții după eșecul cu Olanda: Hagi și Burcă au explicat ce s-a întâmplat
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Șoferii agresivi nu mai au scăpare. Au greșit, vor plăti scump
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO 2024? „Familia mea are nevoie mai mare de mine”
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
substantial.ro
Alina Gorghiu: Consultările privind alegerile prezidențiale au fost un pretext al PSD pentru amânare
MediaFlux
ANAF a intrat pe FIR! NU se DAU AMENZI până la 1 IANUARIE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?