Pas uriaș pentru medicina globală! A avut loc al doilea transplant de rinichi de porc la o persoană în viață din lume

Încă un pas uriaș pentru medicina modernă! Al doilea transplant de rinichi de porc a fost făcut unei persoane în viață. Aceasta a fost singura șansă la viață a femeii în vârstă de 54 de ani.
Alina Costache
25 apr. 2024, 22:46
Pas uriaș pentru medicina globală! A avut loc al doilea transplant de rinichi de porc la o persoană în viață din lume
Pas uriaș pentru medicina globală! A avut loc al doilea transplant de rinichi de porc la o persoană în viață din lume

În SUA, un rinichi de porc modificat genetic a fost transplantat pentru a doua oară la o persoană în viaţă, într-un eveniment medical inedit. În plus, aceeași persoană a suferit o intervenție complexă, primind și o pompă cardiacă. Acest progres marcant a fost dezvăluit miercuri de către echipa medicală de la spitalul NYU Langone din New York.

Citește și: Motivul pentru care musulmanii şi evreii evită consumul de carne de porc. Ce scrie în Coran şi în Legile Kashrut

„Am combinat două minuni ale medicinei moderne într-un mod inedit”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, doctorul Robert Montgomery, care a efectuat transplantul de rinichi, scrie AFP.

Acesta este „un alt pas important în călătoria noastră pentru a ne asigura că organele vitale sunt disponibile pentru toţi cei care au nevoie de ele”, a spus el.

Pacienta în vârstă de 54 de ani era afectată de insuficiență cardiacă și renală. Lisa Pisano nu a putut beneficia de o pompă cardiacă din cauza riscului mare de mortalitate asociat dializei. În plus, avea niveluri crescute de anticorpi, ceea ce însemna că ar fi trebuit să aștepte mulți ani pentru a primi un transplant renal. Cu toate acestea, din cauza stării inimii sale, medicii estimează că mai are doar câteva săptămâni de viață.

„Încercasem totul (…) aşa că, atunci când s-a prezentat această oportunitate, am spus că voi profita de ea”, a declarat Lisa Pisano, originară din New Jersey.

„Mi-am spus că, în cel mai rău caz, dacă nu funcţionează, s-ar putea să funcţioneze pentru următoarea persoană”, a spus ea de pe patul de spital, mulţumind călduros familiei, medicilor şi asistentelor.

Operaţia de implantare a pompei cardiace (sau a dispozitivului de asistenţă ventriculară) a avut loc la 4 aprilie, iar transplantul de rinichi la 12 aprilie. Aproape două săptămâni mai târziu, dr. Montgomery a fost încântat să anunţe că nu a existat „niciun semn de respingere” până în prezent.

Xenogrefele reprezintă o provocare, deoarece sistemul imunitar al primitorului tinde să atace organul străin. Porcul a fost supus unei singure modificări genetice, a explicat el, pentru a reduce acest risc.

Pentru prima dată, a fost transplantat şi timusul porcului, un organ care joacă un rol important în sistemul imunitar. Spitalul General Massachusetts din Boston a anunţat în martie că a efectuat primul transplant de rinichi de porc modificat genetic pe un pacient viu.

Transplanturile anterioare AU FOST efectuate pe pacienţi aflaţi în moarte cerebrală. Pacienţi în viaţă au primit, de asemenea, un transplant de inimă de la un porc modificat genetic, dar au murit ulterior.

Aceste aşa-numite operaţii „compasionale” prefigurează viitoarele teste clinice de mai mare amploare. „În mod clar, ne îndreptăm foarte repede spre testele clinice, probabil chiar mai repede decât am crezut”, a declarat dr. Montgomery.

Citește și: Motivul pentru care turcii nu mănâncă carne de porc. Semnificația acestui tip de carne pentru ei

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
Playtech.ro
Wow! Cum arată Prințul George la 11 ani. E leit tatălui său, William
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Noi TESTE pentru șoferii din România. Ce analize sunt obligați să facă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Un bărbat atacat de urs în Sântioana, județul Bistrița-Năsăud
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!