Consumul de țigări din Japonia a scăzut cu peste 40% în cinci ani de la introducerea dispozitivelor care încălzesc tutunul

Scăderea vânzărilor de țigări din JAPONIA din ultimii ani poate fi atribuită adoptării de pionierat a sistemelor de încălzit tutunul. Adoptarea produselor din tutun încălzit în Japonia a fost însoțită de scăderi puternice ale vânzărilor de țigări.
Alina Costache
24 apr. 2024, 14:08
Consumul de țigări din Japonia a scăzut cu peste 40% în cinci ani de la introducerea dispozitivelor care încălzesc tutunul

Potrivit celui mai recent raport al industriei de la Institutul de Tutun din Japonia, consumul de țigări a scăzut cu 44% în cinci ani de la introducerea dispozitivelor care încălzesc tutunul – cea mai mare scădere înregistrată vreodată în Japonia.

S-a dovedit că alternativele au jucat un rol important în scăderea ratei fumatului într-o anumită țară. Suedia este un exemplu în acest sens – utilizarea snus-ului ca alternativă la fumat a jucat un rol important în scăderea prevalenței fumatului în țară, în special în rândul bărbaților. De asemenea, a scăzut rata cancerului pulmonar și a atacurilor de cord în rândul bărbaților suedezi.

 

Știința pe care se bazează alternativa tutunului încălzit

Alternativele care încălzesc tutunul au la bază știința, care le deosebește de țigări.

În loc de arderea care generează substanțe chimice nocive și potențial nocive, gudron și fum, sistemele de tutun încălzit folosesc mecanisme de încălzire care oferă experiența tradițională a tutunului fără a genera produse secundare toxice precum cele emise în timpul arderii.

Această schimbare nu este doar cosmetică, ci reprezintă o reducere profundă a efectelor dăunătoare.

Dr. Patrick Picavet, Chief Medical Officer, PMI, a declarat: „Desigur, cea mai bună opțiune pentru un fumător este să renunțe, dar, din păcate, aceasta nu este realitatea. Realitatea este că oamenii continuă să fumeze, prin urmare, este nevoie de o alternativă mai puțin dăunătoare dacă dorim să reducem riscul individual, precum și daunele asupra populației.”

Conform conceptului de reducere a riscurilor asociate tutunului, reducerea efectelor nocive cauzate de tutun la nivel de macropopulație depinde de adoptarea de către fumătorii adulți a unor alternative fără fum, mai puțin dăunătoare.

Produsele din tutun încălzit au fost recunoscute pentru potențialul lor de a fi mai puțin dăunătoare în comparație cu continuarea fumatului, datorită absenței fumului, precum și nivelurilor semnificativ reduse de substanțe chimice nocive.

 

Rata fumatului în scădere în Japonia

Reducerea vânzărilor de țigări în Japonia este strâns legată de adoptarea sistemelor de tutun încălzit, cee ace subliniiază impactul progreselor științifice.

Într-un studiu publicat în Jurnalul Universității de Sănătate Ocupațională și a Mediului (Japonia), Institutul Național de Sănătate Publică japonez a concluzionat că „concentrațiile de nicotină din tutunul care intră în compoziția rezervei, precum și aerosolul emis de IQOS au fost aproape similar cu cele ale țigărilor, în timp ce concentrația de nitrozamine specifice tutunului a fost de o cincime, iar monoxidul de carbon a fost o sutime din cea a țigărilor.”

Datele din Sondajul național de sănătate și nutriție al guvernului japonez au arătat că cel mai frecvent model de utilizare a produselor din tutun încălzit în Japonia este „utilizarea exclusivă”.

O majoritate covârșitoare a utilizatorilor de produse din tutun încălzit (76% în 2019) nu au raportat nicio instanță de fumat, ceea ce subliniiază și mai mult potențialul acestora de a conduce la o prevalență redusă a fumatului.

Fumătorii adulți din zilele noastre apelează deja la alternative, deoarece publicul este mai mult decât conștient de pericolele fumatului. Această schimbare a comportamentului reflectă, de asemenea, o tendință globală mai largă, în care consumatorii caută alternative care oferă o alegere mai bună decât țigările, datorită inovațiilor bazate pe știință.

Cu toate acestea, industria de vaping din Malaezia are nevoie în continuare de reglementări și linii directoare mai clare pentru a aborda utilizarea dispozitivelor de vapat printre tineri.

 

Susținere prin reglementare și rigoare științifică

Un aspect critic al sprijinului de reglementare al Japoniei este recunoașterea produselor din tutun încălzit ca o categorie distinctă în raport cu țigările. Această diferențiere a permis reglementări personalizate care au încurajat inovația și au redus barierele de intrare pentru alternative mai sigure.

În același timp, autoritățile de reglementare din Japonia au lucrat mână în mână cu industria tutunului pentru a stabili standarde clare pentru produse, cerințe de publicare a informațiilor și avertismente de sănătate. Această abordare colaborativă a stimulat transparența și încrederea consumatorilor, promovând adoptarea produselor din tutun încălzit.

Între timp, Ministerul Sănătății, Muncii și Bunăstării din Japonia a jucat un rol esențial în educarea publicului în legătură cu riscurile relative ale tutunului încălzit în comparație cu țigările. Ei și-au bazat mesajele pe cercetări științifice și au desfășurat campanii extinse de conștientizare a publicului. Această abordare a ajutat la înlăturarea concepțiilor greșite și a încurajat fumătorii adulți să ia în considerare trecerea la tutunul încălzit ca o alternativă mai puțin dăunătoare.

Totalitatea dovezilor disponibile astăzi din numeroase evaluări și programe științifice riguroase indică faptul că trecerea completă la produsele din tutun încălzit, deși nu este lipsită de riscuri, prezintă un risc mai mic decât continuarea fumatului.

DailyBusiness
Cine va primi tichete sociale de sărbători. Distribuirea începe pe 9 decembrie
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Stațiunea ascunsă, de lângă Valea Prahovei, pe care prea puțini români o bagă în seamă. A renăscut din propria cenușă cu ajutorul investițiilor și e peste Sinaia, Predeal sau Bușteni. E plină de străini și are cazări spectaculoase
Capital.ro
Obligație pentru șoferi. Regulă pentru cei cu mașini second-hand. Se verifică neapărat
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Elevii care vor primi 1.100 de lei! Care sunt CONDIȚIILE pentru a primi banii
Adevarul
Cum își direcționează voturile candidații cu scor bun, dar fără șanse in turul 2. Analist: „Mă aștept ca Simion să nu fie susținut” | ANALIZǍ
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Trucul pe care gospodinele nu-l împărtășesc nimănui. Te scutește de la un mare efort
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Cea mai mare dorință a lui Igor Cuciuc, după moartea fulgerătoare a fiicei sale de doar 17 ani. Interpretul ar vrea să fie tată pentru a doua oară: „Să ne dăruiască încă un prunc”
Cancan.ro
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Rusia ATACĂ România?! Putin nu mai blufează: România este o țintă militară
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
substantial.ro
Austria își arată disponibilitatea de a ridica dreptul de veto pentru aderarea României și Bulgariei la Schengen
MediaFlux
Rusia AMENINȚĂ România și statele NATO. RACHETA HIPERSONICĂ e doar începutul
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Burse de 1.000 de lei pentru elevii din acest județ. Ce trebuie să facă pentru a fi eligibili