Consumul de țigări din Japonia a scăzut cu peste 40% în cinci ani de la introducerea dispozitivelor care încălzesc tutunul

Scăderea vânzărilor de țigări din JAPONIA din ultimii ani poate fi atribuită adoptării de pionierat a sistemelor de încălzit tutunul. Adoptarea produselor din tutun încălzit în Japonia a fost însoțită de scăderi puternice ale vânzărilor de țigări.
Alina Costache
24 apr. 2024, 14:08
Consumul de țigări din Japonia a scăzut cu peste 40% în cinci ani de la introducerea dispozitivelor care încălzesc tutunul

Potrivit celui mai recent raport al industriei de la Institutul de Tutun din Japonia, consumul de țigări a scăzut cu 44% în cinci ani de la introducerea dispozitivelor care încălzesc tutunul – cea mai mare scădere înregistrată vreodată în Japonia.

S-a dovedit că alternativele au jucat un rol important în scăderea ratei fumatului într-o anumită țară. Suedia este un exemplu în acest sens – utilizarea snus-ului ca alternativă la fumat a jucat un rol important în scăderea prevalenței fumatului în țară, în special în rândul bărbaților. De asemenea, a scăzut rata cancerului pulmonar și a atacurilor de cord în rândul bărbaților suedezi.

 

Știința pe care se bazează alternativa tutunului încălzit

Alternativele care încălzesc tutunul au la bază știința, care le deosebește de țigări.

În loc de arderea care generează substanțe chimice nocive și potențial nocive, gudron și fum, sistemele de tutun încălzit folosesc mecanisme de încălzire care oferă experiența tradițională a tutunului fără a genera produse secundare toxice precum cele emise în timpul arderii.

Această schimbare nu este doar cosmetică, ci reprezintă o reducere profundă a efectelor dăunătoare.

Dr. Patrick Picavet, Chief Medical Officer, PMI, a declarat: „Desigur, cea mai bună opțiune pentru un fumător este să renunțe, dar, din păcate, aceasta nu este realitatea. Realitatea este că oamenii continuă să fumeze, prin urmare, este nevoie de o alternativă mai puțin dăunătoare dacă dorim să reducem riscul individual, precum și daunele asupra populației.”

Conform conceptului de reducere a riscurilor asociate tutunului, reducerea efectelor nocive cauzate de tutun la nivel de macropopulație depinde de adoptarea de către fumătorii adulți a unor alternative fără fum, mai puțin dăunătoare.

Produsele din tutun încălzit au fost recunoscute pentru potențialul lor de a fi mai puțin dăunătoare în comparație cu continuarea fumatului, datorită absenței fumului, precum și nivelurilor semnificativ reduse de substanțe chimice nocive.

 

Rata fumatului în scădere în Japonia

Reducerea vânzărilor de țigări în Japonia este strâns legată de adoptarea sistemelor de tutun încălzit, cee ace subliniiază impactul progreselor științifice.

Într-un studiu publicat în Jurnalul Universității de Sănătate Ocupațională și a Mediului (Japonia), Institutul Național de Sănătate Publică japonez a concluzionat că „concentrațiile de nicotină din tutunul care intră în compoziția rezervei, precum și aerosolul emis de IQOS au fost aproape similar cu cele ale țigărilor, în timp ce concentrația de nitrozamine specifice tutunului a fost de o cincime, iar monoxidul de carbon a fost o sutime din cea a țigărilor.”

Datele din Sondajul național de sănătate și nutriție al guvernului japonez au arătat că cel mai frecvent model de utilizare a produselor din tutun încălzit în Japonia este „utilizarea exclusivă”.

O majoritate covârșitoare a utilizatorilor de produse din tutun încălzit (76% în 2019) nu au raportat nicio instanță de fumat, ceea ce subliniiază și mai mult potențialul acestora de a conduce la o prevalență redusă a fumatului.

Fumătorii adulți din zilele noastre apelează deja la alternative, deoarece publicul este mai mult decât conștient de pericolele fumatului. Această schimbare a comportamentului reflectă, de asemenea, o tendință globală mai largă, în care consumatorii caută alternative care oferă o alegere mai bună decât țigările, datorită inovațiilor bazate pe știință.

Cu toate acestea, industria de vaping din Malaezia are nevoie în continuare de reglementări și linii directoare mai clare pentru a aborda utilizarea dispozitivelor de vapat printre tineri.

 

Susținere prin reglementare și rigoare științifică

Un aspect critic al sprijinului de reglementare al Japoniei este recunoașterea produselor din tutun încălzit ca o categorie distinctă în raport cu țigările. Această diferențiere a permis reglementări personalizate care au încurajat inovația și au redus barierele de intrare pentru alternative mai sigure.

În același timp, autoritățile de reglementare din Japonia au lucrat mână în mână cu industria tutunului pentru a stabili standarde clare pentru produse, cerințe de publicare a informațiilor și avertismente de sănătate. Această abordare colaborativă a stimulat transparența și încrederea consumatorilor, promovând adoptarea produselor din tutun încălzit.

Între timp, Ministerul Sănătății, Muncii și Bunăstării din Japonia a jucat un rol esențial în educarea publicului în legătură cu riscurile relative ale tutunului încălzit în comparație cu țigările. Ei și-au bazat mesajele pe cercetări științifice și au desfășurat campanii extinse de conștientizare a publicului. Această abordare a ajutat la înlăturarea concepțiilor greșite și a încurajat fumătorii adulți să ia în considerare trecerea la tutunul încălzit ca o alternativă mai puțin dăunătoare.

Totalitatea dovezilor disponibile astăzi din numeroase evaluări și programe științifice riguroase indică faptul că trecerea completă la produsele din tutun încălzit, deși nu este lipsită de riscuri, prezintă un risc mai mic decât continuarea fumatului.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Obligatoriu pentru mașinile mai vechi de 12 ani din România
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Plaja perfectă, cu apusuri tulburătoare. Fenomen unic în lume
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Nu e permis pentru românii cu balcon la bloc. Asociația de proprietari trebuie să dea acord în scris
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Complot Iranian Vizat Asasinarea Lui Trump: Secret Service sub Critici După Atacul Recent
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'