Procesul fostului deputat PSD Viorel Hrebenciuc a început în 2016, în urma unei constatări a ANI. Atunci, Agenția Naționalã de Integritate constatase existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 189.813,75 Lei (42.511 euro), între averea dobândită de acesta si veniturile realizate împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului.
Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni pentru luare de mită
„Respinge recursul declarat de pârâţii Hrebenciuc Viorel şi Hrebenciuc Edit-Letiţia împotriva sentinţei civile nr. 328 din 07 februarie 2023 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, conform art. 402 Cod procedură civilă, astăzi, 25 aprilie 2024”, se arată în soluția ÎCCJ.
„Agenția Naționalã de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 189.813,75 Lei (aprox. 42.511,48 Euro), între averea dobânditã si veniturile realizate împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului, de cãtre HREBENCIUC VIOREL, fost deputat în Parlamentul României – Camera Deputaților.
Având în vedere cele de mai sus, Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificãrile patrimoniale intervenite și veniturile realizate împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului, de cãtre HREBENCIUC VIOREL.
Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. HREBENCIUC VIOREL a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.
Agenția Naționalã de Integritate își exercitã atribuțiile cu respectarea principiilor legalitãții, confidențialitãții, imparțialitãții, independenței operaționale, celeritãții, bunei administrãri, precum și al dreptului la apãrare”, a arătat ANI.