Ploaie de medalii pentru români la Europenele de canotaj

România şi-a arătat "pedigree-ul" la Campionatele Europene de canotaj, unde a obţinut patru medalii de aur.
Filip Stan
28 apr. 2024, 15:38
Ploaie de medalii pentru români la Europenele de canotaj

România s-a clasat pe locul secund în clasamentul general la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged, în urma Marii Britanii. Delegația noastră a concurat azi în 7 finale, cucerind 5 medalii. În total, tricolorii pleacă spre casă cu 8 medalii: patru de aur, două de argint și două de bronz.

Echipajul de dublu vâsle masculin (M2x), compus din Andrei Cornea şi Marian Enache, a obţinut duminică medalia de aur la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged.

Băieţii au condus detaşat cursa încă de la start şi au reuşit să aducă prima medalie de aur la masculin pentru ţara noastră la CE 2024.

Tot duminică, România a mai câştigat o medalie de aur prin Echipajul feminin de dublu rame, format din Ioana Vrânceanu şi Roxana Anghel.

Ultimele dar nu cele din urmă au fost fetele din echipjul de 8+1, (Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria-Ştefania Petreanu), care au făcut cursa perfectă și au câștigat cu timpul de 06 min 32 sec 00/100, în faţa echipajelor din Marea Britanie (06:35.16) şi Italia (06:37.41). România a fost pe locul secund la 500 şi 1.000 de metri, dar a preluat apoi conducerea şi nu a mai cedat-o până la final.

EXCLUSIV. Câţi ani de puşcărie riscă Laurenţiu Reghecampf pentru bătaia cu Anamaria Prodan. Avocatul impresarei: „Pentru violenţa în familie, pedeapsa creşte cu o pătrime”
Echipajul de dublu vâsle feminin (W2x), compus din Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, a câştigat medalia de bronz. La dublu rame masculin (M2-), echipajul format din Florin Arteni şi Florin Lehaci a obţinut medalia de argint.

Canotaj: Aur pentru România la dublu rame feminin / Argint la dublu rame masculin

Echipajul feminin de dublu rame, format din Ioana Vrânceanu şi Roxana Anghel, a cucerit sâmbătă medalia de aur la Campionatele Europene de la Szeged.

Cele două sportive au dominat cursa încă de la început până la final. Reuşita venea după ce Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc au câştigat, sâmbătă, în proba de dublu vâsle feminin, categorie uşoară. La dublu rame masculin (M2-), echipajul format din Florin Arteni şi Florin Lehaci a obţinut medalia de argint.

Echipajul de 8+1 masculin format din Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Constantin Adam, Mugurel Vasile Semciuc, Florin Arteni, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci şi Adrian Munteanu a câştigat, sâmbătă, medalia de bronz la Campionatele Europene de Canotaj de la Szeged.

David Popovici a renunțat la studii pentru cariera sportivă. Pentru ce competiție importantă se pregătește campionul român

România a încheiat proba cu timpul 05:56.11. Pe primul loc s-a clasat Marea Britanie (05:52.90), iar pe doi a terminat Germania (05:55.23).

Tot sâmbătă, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc au câştigat aurul la dublu vâsle feminin, categorie uşoară. De asemenea, echipajul de patru rame feminin format din Mădălina Bereş, Maria Lehaci, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş a obţinut medalia de argint.

Gianina van Groningen a declarat, sâmbătă, după ce a câştigat alături de Ionela Cozmiuc titlul european la dublu vâsle feminin, că aştepta această medalie de opt ani.

„Suntem foarte fericite, aşteptam acest titlu de vreo opt ani. Am obţinut de două ori titlul mondial, dar niciodată pe cel european. Acum, în sfârşit, l-am obţinut, aşa că suntem foarte fericite. M-am retras timp de un an, iar acum am revenit. Asta înseamnă foarte mult”, a spus sportiva, potrivit World Rowing.

Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc au câştigat, sâmbătă, medalia de aur în proba de dublu vâsle feminin, categorie uşoară, la Campionatele Europene de Canotaj de la Szeged. Cele două românce au încheiat proba cu timpul 07:29.63. Pe locul doi s-a clasat un echipaj din Grecia (07:31.94), iar pe trei s-a clasat Italia (07:33.73).

 

 

.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Funcția secretă pe care o are, de fapt, viziera mașinii. Se aplică indiferent de marca autoturismului. Puțini români știu ce poți face cu ea
Capital.ro
Mașinile interzise pe străzile din România. Nu mai au drept de circulație. Legea e lege
Playtech.ro
Primele imagini cu principalul suspect în cazul crimei din Brăila. Noi detalii ies la iveală
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Regele nordului, o perlă puțin descoperită a turismului românesc. Frumusețile nebănuite de la capătul României
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
BREAKING | Primele imagini din apartamentul lui Andrei Versace. Casa este deranjată încă de la intrare VIDEO
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
SE VERIFICĂ buletinele de identitate. Legea care este deja OBLIGATORIE în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalul suspect în cazul crimei din Brăila a fost prins
MediaFlux
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'