Drama trăită de o tânără care nu se poate angaja din cauza tatuajelor: „Doar pentru că le am nu înseamnă că nu pot fi un angajat bun”

O tânără în vârstă de 23 de ani se confruntă cu o problemă destul de des întâlnită în zona în care locuiește. Femeia a vrut să se angajeze într-un magazin de haine, însă angajatorii au respins-o din cauza tatuajelor și pierce-ingurilor pe care le are
Filip Stan
29 apr. 2024, 00:03
Drama trăită de o tânără care nu se poate angaja din cauza tatuajelor: „Doar pentru că le am nu înseamnă că nu pot fi un angajat bun”
Drama trăită de o tânără care nu se poate angaja din cauza tatuajelor: „Doar pentru că le am nu înseamnă că nu pot fi un angajat bun”

Ash Putnam, în vârstă de 23 de ani, din California, a povestit într-un clip pe TikTok că un lanț de magazine de îmbrăcăminte nu a angajat-o din cauza tatuajelor.

Citește și: Cum arată cel mai tatuat bărbat. Oamenii rămân șocați când îl văd pe stradă. ”Am petrecut 1500 de ore sub acul de tatuaje și era să-mi pierd brațul”

Drama trăită de o tânără care nu se poate angaja din cauza tatuajelor

Postarea făcută de Ash a stârnit o dezbatere largă despre prejudecățile la angajare după ce candidatura femeii a fost respinsă de T.J. Maxx, lanț de magazine din SUA. Experții sunt de părere că tatuajele ar putea influența deciziile de angajare, în special în rolurile de contact cu clienții, potrivit businessinsider.com.

„Urăsc faptul că tatuajele mele sunt un factor atât de definitoriu pentru obținerea sau nu a unui loc de muncă. Doar pentru că am tatuaje nu înseamnă că nu voi fi un angajat bun”, a declarat ea într-un clip postat recent pe TikTok.

Ash a spus că a mers în magazin pentru a întreba de ce nu a obținut slujba, iar managerul i-a spus că nu are suficientă experiență, negând că tatuajele și pierce-ingurile ar avea vreo legătură cu decizia luată. După ce a povestit pe internet ce a pățit, mulți au fost de partea ei, însă alții susțin că atitudinea ei ar fi fost cea care ar fi dus la respingerea angajării. Totuși, clipul lui Ash a strâns peste 8 milioane de vizualizări și a devenit viral, atingând un punct sensibil, mai ales în America.

@ashxobrien I want to know who is also having a hard time finding a job right now! #jobs #jobmarket ♬ original sound – Ash🖤

Ea nu a fost convinsă și s-a plâns pe TikTok. Mulți dintre cei care au comentat au susținut că atitudinea ei ar fi putut fi de vină, mai degrabă decât tatuajele ei. Alții au spus că au crezut că tatuajele au jucat probabil un rol în respingere.

„Supervizor de resurse umane aici. În niciun caz o companie nu te-ar pune în fața unor clienți precum T.J. Maxx”, a comentat o persoană. Un alt internaut a spus că a fost manager al unui magazin similar: „Vă spun că este vorba de piercingurile faciale și tatuaje”.

„Tatuajele tale sunt foarte agresive, asta nu merge întotdeauna bine în cazul posturilor cu contactul cu clienții”, a spus o altă internaută, care a menționat și că „Dacă ai fi intrat în afacerea mea după un interviu, sau chiar după ce ai aplicat și ai discutat la telefon, chiar dacă nici măcar nu știam că ești o persoană puternic tatuată, ți-aș fi spus: „Pa, acolo e ușa”.

32% dintre angajații din SUA, într-un sondaj realizat de Pew Research Center în 2023, au declarat că au un tatuaj, iar 22% au spus că au mai mult de unul.

Unele studii au sugerat că tatuajele pot afecta evoluția în carieră a unei persoane. Într-un sondaj LinkedIn din 2018, 40% dintre respondenți au declarat că au respins un candidat pentru un loc de muncă pentru că avea un tatuaj vizibil. 88% dintre recrutorii și profesioniștii din domeniul resurselor umane care au răspuns că au considerat că tatuajele limitează perspectivele unui candidat.

Citește și: Părintele Pimen Vlad aruncă bomba despre tatuaje! ”Cei care fac lucrul acesta se simt neîmpliniți. Au probleme sufletești”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Un bărbat a cumpărat o casă cu o ușă secretă. Ce a găsit în spatele său l-a speriat teribil
Capital.ro
Rusia a luat decizia astăzi, 3 Iulie. Au suspendat totul. Anunțul venit de la Kremlin
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Anunț de ultimă oră pentru pensionari! Când intră banii în luna iulie
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Vreme uluitoare în România. Ninge în plină vară!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci persoane! Tahograful vehiculului care a produs tragedia a fost manipulat
Capital.ro
Maghiarii ne salvează. Moment ISTORIC. Ajutor nesperat din partea Ungariei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
România, la jumătatea mediei europene în privința polițelor de asigurare
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?