Prognoza meteo 5 mai 2024. Paştele vine cu vreme caldă şi câteva ploi locale

Azi, în jumãtatea de vest a ţãrii vremea va fi uşor instabilã şi mai ales dupã-amiaza şi în prima parte a nopţii se va manifesta prin înnorãri temporare, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 26 de grade, mai scãzute pe litoral şi în deltã unde vor fi cuprinse între 16 şi 19 grade.
Irina Dumitrescu
04 mai 2024, 19:02
Prognoza meteo 5 mai 2024. Paştele vine cu vreme caldă şi câteva ploi locale

Prognoza meteo 5 mai 2024. La noapte, în ţară, cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorãri la munte, precum şi în regiunile sud-vestice. Vor fi averse slabe, însoţite în primele ore ale intervalului de descãrcãri electrice, local în Oltenia şi în Carpaţii Meridionali, izolat în Banat, Carpaţii Occidentali şi posibil în Muntenia şi Crişana.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 şi 13 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei, pânã în jurul valorii de 1 grad. Pe suprafeţe mici se va forma ceaţã.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, iar vântul în general slab. Temperatura minimã va fi de 9…10 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre 7 grade.

Prognoza meteo 5 mai 2024

În ţară, în jumãtatea de vest a ţãrii vremea va fi uşor instabilã şi mai ales dupã-amiaza şi în prima parte a nopţii se va manifesta prin înnorãri temporare, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, la deal şi la munte şi pe arii restrânse în zonele mai joase de relief.

Izolat cantitãţile de apã vor depãşi 15…20 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene posibile izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 26 de grade, mai scãzute pe litoral şi în deltã unde vor fi cuprinse între 16 şi 19 grade. Temperaturile minime se vor situa între 2 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade în Dealurile de Vest.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasã. Cerul va fi variabil, mai mult senin seara şi noaptea, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 22…23 de grade, iar cea minimã 10…11 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre 8 grade.

Prognoza meteo 6 mai 2024

În ţară, valorile termice vor fi în creştere faţã de intervalul anterior, astfel cã vremea va deveni mai caldã decât în mod normal la aceastã datã, dar se va menţine şi uşor instabilã. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, mai ales dupã-amiaza şi seara, la deal şi la munte, local în nord şi izolat în restul teritoriului.

Pe suprafeţe mici cantitãţile de apã vor depãşi 10…15 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 28 de grade, mai scãzute pe litoral şi în deltã unde vor fi între 15 şi 19 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade.

În Bucureşti, valorile termice vor fi în creştere faţã de intervalul anterior, astfel cã vremea va deveni mai caldã decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 25…26 de grade, iar cea minimã de 10…13 grade.

Prognoza meteo 7 mai 2024

În ţară, vremea va fi în general instabilã. Vor fi perioade cu înnorãri accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului, la munte, în jumãtatea de nord a teritoriului, dar pe alocuri şi în rest.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 29 de grade, uşor mai scãzute în deltã, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 15 grade.

În Bucureşti, vremea se va menţine caldã, dar şi uşor instabilã. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri dupã-amiaza şi noaptea când vor fi perioade cu averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii 26 de grade, iar cea minimã va fi de 11…13 grade.

Prognoza meteo 8 mai 2024

În ţară, vremea va fi instabilã şi se va rãci, mai accentuat în nord-estul teritoriului, unde valorile termice vor coborî sub cele specifice perioadei, în timp ce în rest vor fi apropiate de acestea. În cea mai mare parte a ţãrii cerul va avea perioade cu înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi vor fi însoţite de descãrcãri electrice. Vor fi condiţii de grindinã.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile sudice, pe crestele montane, dar şi asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade în nordul Moldovei şi 24 de grade în sud-vest şi sud, iar cele minime între 5 şi 13 grade.

În Bucureşti, vremea se va rãci şi va fi în general instabilã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi vor fi perioade cu averse, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului. Temperatura maximã va fi de 21…22 de grade, iar cea minimã de 9…11 grade.

Prognoza meteo 9, 10, 11 mai 2024

În ţară, valorile termice vor avea fluctuaţii de la o zi la alta şi în marea lor majoritate se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Perioade cu manifestãri de instabilitate atmosfericã vor fi în majoritatea regiunilor, mai ales în primele douã zile.

În Bucureşti, valorile termice vor continua sã scadã în prima zi, apoi vor creşte din nou. Probabilitatea de ploaie va fi ridicatã în fiecare zi.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Armata devine obligatorie în România!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
S-a dus mult prea devreme. O cunoscută actriță a murit la 51 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Armata israeliană confirmă moartea a doi ostatici deținuți de Hamas
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!