Preţ carburanţi 6 mai 2024. Un plin costă mai mult la revenirea din minivacanţa de Paşte

Benzina este mai scumpă ca motorina în a doua zi de Paşte, iar un plin, indiferent de carburant, este mai scump ca săptămâna trecută,
Filip Stan
06 mai 2024, 10:41
Preţ carburanţi 6 mai 2024. Un plin costă mai mult la revenirea din minivacanţa de Paşte

Preţ carburanţi 6 mai 2024. Tarifele  la benzină premium şi la motorină standard au crescut cu aproximativ doi bani pe litru. Asta înseamnă, conform specialiştilor, că un litru de benzină premium a ajuns să coste între 7,89 şi 8,13 lei, iar un litru de motorină standard a ajuns să coste între 7,32 şi 7,42 lei.

Preţ carburanţi 6 mai 2024 aici

Pe de altă parte, preţurile la benzină standard, motorină premium şi GPL au rămas nemodificate, faţă de sfârşitul săptămânii trecute. În aceste condiţii, un litru de benzină standard costă între 7,37 şi 7,48 lei, un litru de motorină premium costă între 7,67 şi 7,91 lei, iar un litru de GPL costă între 3,42 şi 3,45 lei.

Vouchere noi în România, s-a aprobat majorarea cu 50% în Guvern înainte de Paşte. Ce este programul Electric Up 2024

În perioada sărbătorilor, șoferii au fost întâmpinați la pompa de combustibil cu prețuri care ating cote record. Benzină sau motorină, niciun carburant nu a fost cruțat de creșterile bruște, însă diferența este notabilă: benzină este acum considerabil mai scumpă decât motorina.

Conform datelor, prețul mediu la combustibil s-a majorat cu 2.50 lei, amplificând presiunea asupra bugetelor deja tensionate de cheltuielile specifice perioadei sărbătorilor. Astfel, un plin de benzină este mai scump cu 9 lei decât în luna anterioară.

Magazinul din România în care umpli coşul fără să fie nevoie să ai bani la tine sau să scanezi produsele

Această creștere bruscă a prețurilor a generat un interes crescut pentru modalități alternative de transport, cu mulți oameni optând pentru soluții mai ecologice și mai puțin costisitoare. Bicicletele și trotinetele electrice devin tot mai populare în orașe, oferind nu doar o alternativă economică, dar și una sustenabilă pentru deplasările zilnice.

Preţurile petrolului au coborât vineri, iar pe ansamblul săptămânii au scăzut cu peste 6%, cel mai mult în ultimele trei luni

Preţurile petrolului au avut vineri o evoluţie negativă, iar pe ansamblul săptămânii au scăzut cu peste 6%, cele mai accentuale declinuri din ultimele trei luni, investitorii analizând datele de pe piaţa americană a muncii şi perspectivele reducerii dobânzii de referinţă de către Rezerva Federală, transmite Reuters.  Contractele futures pentru ţiţeiul Brent, cu livrare în iulie, au scăzut vineri cu 71 de cenţi, sau cu 0,85%, la 82,96 dolari pe baril.

Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate aferent lunii iunie a scăzut cu 84 de cenţi, sau cu 1,06%, la 78,11 dolari pe baril.

Ambele valori de referinţă au înregistrat pierderi pierderi săptămânale de peste 6%, deoarece investitorii sunt îngrijoraţi de faptul că ratele dobânzilor mari pentru mai mult timp vor reduce creşterea economică în SUA, principalul consumator de petrol din lume, precum şi în alte părţi ale lumii.

Preţul petrolului Brent a consemnat un declin săptămânal de aproximativ 6,8%, în timp ce preţul WTI s-a redus cu 6,4%. Creşterea locurilor de muncă din SUA a încetinit peste aşteptări în aprilie, iar câştigul salarial anual s-a redus, au arătat datele de vineri, determinând traderii să îşi mărească aşteptările că banca centrală a SUA va efectua prima sa reducere a dobânzii de anul acesta în septembrie.

”Economia încetineşte puţin. Dar (datele) oferă o cale de urmat, că Fed va efectua cel puţin o reducere a dobânzii în acest an”, a spus Tim Snyder, economist la Matador Economics.

Fed a menţinut dobânzile stabile în această săptămână şi a semnalat valori ridicate ale inflaţiei care ar putea întârzia reducerile dobânzilor.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Funcția secretă pe care o are, de fapt, viziera mașinii. Se aplică indiferent de marca autoturismului. Puțini români știu ce poți face cu ea
Capital.ro
SE VERIFICĂ buletinele de identitate. Legea care este deja OBLIGATORIE în România
Playtech.ro
Primele imagini cu principalul suspect în cazul crimei din Brăila. Noi detalii ies la iveală
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Regele nordului, o perlă puțin descoperită a turismului românesc. Frumusețile nebănuite de la capătul României
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Cine era, de fapt, Kristof Lajos. Dezvăluiri incredibile despre antrenorul geniilor
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
BREAKING | Primele imagini din apartamentul lui Andrei Versace. Casa este deranjată încă de la intrare VIDEO
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Amendă de 5.000 de lei sau chiar trei luni de închisoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Ciprian Ciucu critică propunerea lui Nicușor Dan de referendum pe tema împărțirii banilor între primării
MediaFlux
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'