EXCLUSIV Prof dr Mircea Beuran explică explozia numărului de cancere colo-rectale la vârste tinere: „Boala e tratabilă în stadiile 1-2, dar mulţi aleg să-şi trateze simptomatologia specifică acestor stadii cu terapii naturiste”

Cancerele de la nivelul tubului digestiv şi a glandelor anexe sunt tot mai frecvente, în ultimii ani, la tineri. Mâncarea de calitate proastă, fumatul, consumul de alcool sunt principalii factori agravanţi ai cancerului.
Irina Dumitrescu
07 mai 2024, 23:59
EXCLUSIV Prof dr Mircea Beuran explică explozia numărului de cancere colo-rectale la vârste tinere:

Reputatul chirurg Mircea Beuran spune că un cancer depistat în stadiile 1 şi 2 răspunde bine la tratament şi se vindecă, în timp ce în stadiul 3 rezultatele tratamentului pot fi bune, dar pacientul devine dependent de terapii îndelungate. Cât despre stadiul 4, acesta este stadiul terminal în care organismul nu mai răspunde la niciun tratament, deoarece tumora s-a extins sau a dezvoltat deja metastaze.

Zestrea genetică şi stilul de viaţă dezorganizat, factori decisivi în dezvoltarea cancerului

Într-un interviu pentru România TV, medicul insistă pe faptul că oamenii ar trebui să ia în calcul eventualele cazuri de cancer pe care le-a avut în familie şi să facă investigaţii din timp, chiar dacă nu are niciun fel de simptom. De asemenea, reputatul chirurg spune că este importantă prezentarea la medic de la primele simptome, şi nu „tratarea” acestor simptome cu tot felul de terapii naturiste, care nu fac decât să întârzie diagnosticarea bolii, ceea ce scade semnificativ şansele de vindecare.

Numărul cetăţenilor care vin la spital a crescut foarte mult în segmentul de patologie oncologica a tubului digestiv. Cu o fecvenţă mai mare avem: intestinul gros, rectul, stomacul, pancreasul. De cele mai multe ori, aceste stări de boală sunt legate de stadiile cele mai înalte, 3 şi 4 de boală. În primele stadii, pacienţii nu au dureri, dar au fenomene digestive pe care şi le compensează cu tot felul de terapii naturiste.

Boala poate fi legată de două lucruri: zestrea genetică şi aici va trebui să insistăm foarte mult în educatia pacienţilor că, dacă provin din familii în care părintii sau bunicii au avut cancer, e nevoie să înceapă procedurile de screening să afle dacă au organe vitale care dezvolta cancer; iar al doilea lucru este legat de stilul de viata – in special generaţia tânără externalizează alimentaţia, adică mănâncă o mâncare care fie se face în stradă, fie e preparată în mod industrial.

Citeste si Alimentul care îți poate distruge sănătatea. Mircea Beuran trage un semnal de alarmă: „Este cancerigenă! Sunt bolnavi care au tumori de la esofag până la canalul anal”

Pacientul îmi explică faptul că majoritatea meselor le ia afară. Copiii lor mănâncă aceleaşi lucruri şi devin obezi la 5-6 ani. Volumul acesta nu e legat de o dezvoltare armonioasă, ci de o masă grăsoasă. Dacă întrebi pacienţii ce mananca, spun că mananca de la fast-food, mâncare gătită industrial, cei mai mulţi beau sucuri carbogazoase sau energizante, mai sunt cei consumatori de alcool.

După 5-10 ani de astfel de mod de a trăi, oamenii ăstia se prezintă – cei mai norocoşi dintre ei – cu probleme precum întârzierea scaunului, are scaun dupa 5-6 zile, altii au scaune diareice, 3-4-5 într-o zi.

La gastroenterologie primesc diagnostic de polipi, diverticuli, modificări de mucoasă intestinală care, de cele mai multe ori, se produc din cauza tulburărilor care apar din cauza mâncării, alcoolului, fumatului, ori din cauza înmulţirii unor bacterii care provoacă fermentarea. Un alt simptom cu care vin pacienţii este meteorismul. Şi descoperi ca de la un polip sau de la mai multi se poate dezvolta un cancer.

Prof dr Mircea Beuran: „Boala e tratabilă şi cu rezultate bune”

Boala e tratabilă şi cu rezultate bune dacă ne găsim la stadiul 1-2, dacă populaţia sesizează din vreme tulburările digestive. La stadiul 3 suntem pe o graniţă în care poţi avea rezultate foarte bune, dar esti dependent de niste terapii si o urmărire oncologică mult mai îndelungată.

În stadiul 4 nu poţi face decât paleaţie, acest stadiu înseamnă deja extensia tumorii din spaţiul iniţial loco-regional sau se generalizează prin metastaze. La staduln 4 vorbim despre un mix dintre terapiile oncologice şi scoaterea din urgenţa complicată în raport de complicaţia cu care vine„, a explicat reputatul chirurg Mircea Beuran la România TV.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
Playtech.ro
Wow! Cum arată Prințul George la 11 ani. E leit tatălui său, William
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Noi TESTE pentru șoferii din România. Ce analize sunt obligați să facă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Kremlinul evocă retorica neprietenoasă a vicepreședintei SUA Kamala Harris
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!