EXCLUSIV Uluitorul caz al preotului mort operat de profesorul Mircea Beuran: „La 3-4 zile după operaţie, a deschis ochii şi a început să vorbească cu noi”

De patru decenii, prin mâna și prin bisturiul chirurgului Mircea Beuran au trecut mii de cazuri, de la cele mai banale până la cele mai provocatoare, iar unele de-a dreptul bizare.
Irina Dumitrescu
11 mai 2024, 22:56
EXCLUSIV Uluitorul caz al preotului mort operat de profesorul Mircea Beuran:

Dincolo de cunoştinţele şi de experienţa pe care le are, reputatul chirurg Mircea Beuran este un om extrem de credincios. Îşi lasă mâna în care ţine bisturiul ghidată de Divinitate şi, nu de puţine ori, a reuşit să-i repună pe picioare pe cei prin care se scurgea viaţa.

Într-un interviu pentru România TV, prof dr Mircea Beuran a relatat cazul unui preot ajuns la camera de gardă… mort.

Uluitorul caz al pacientului mort, operat de profesorul Mircea Beuran

Mai exact, potrivit documentelor medicale, acesta nu îi mai bătea inima, fiind în moarte clinică. La câteva zile după operaţie, minunea s-a produs şi bărbatul a deschis ochii.

Am operat un preot mort. Documentele medicale arătau că este fără activitatea cordului. La camera de gardă, a fost însoţit de soţie care plângea că are copii şi că el e singurul salariat. Ea susţinea că poate fi moarte clinică, să facem ceva.

L-am operat, găsind locul de unde pierdea sânge, am închis locul şi, după 3-4 zile în care a stat la Terapie Intensivă, preotul a deschis ochii şi a început să vorbească cu noi.

Citeste si EXCLUSIV Prof dr Mircea Beuran explică explozia numărului de cancere colo-rectale la vârste tinere: „Boala e tratabilă în stadiile 1-2, dar mulţi aleg să-şi trateze simptomatologia specifică acestor stadii cu terapii naturiste”

I-am spus: ‘Părinte, ne-a iubit Dumnezeu şi pe tine, şi pe mine. Dacă era să ţinem de litera cărţii, aveam documente că nu eşti viu. Dar am ţinut cont că pot exista situaţii de excepţie, te-am operat şi uite ca pe amândoi  ne-a iubit Dumnezeu’„, a povestit profesorul Beuran la România TV.

De ce a crescut frecvenţa cancerelor colo-rectale

Cancerele de la nivelul tubului digestiv şi al glandelor anexe sunt tot mai frecvente, în ultimii ani. Iar vârsta la care populaţia dezvoltă această boală este în scădere. Mâncarea de calitate proastă, fumatul, consumul de alcool sunt principalii factori agravanţi ai cancerului.

„Boala poate fi legată de două lucruri: zestrea genetică şi aici va trebui să insistăm foarte mult în educatia pacienţilor că, dacă provin din familii în care părintii sau bunicii au avut cancer, e nevoie să înceapă procedurile de screening să afle dacă au organe vitale care dezvolta cancer; iar al doilea lucru este legat de stilul de viata – in special generaţia tânără externalizează alimentaţia, adică mănâncă o mâncare care fie se face în stradă, fie e preparată în mod industrial.

Pacientul îmi explică faptul că majoritatea meselor le ia afară. Dacă întrebi pacienţii ce mananca, spun că mananca de la fast-food, mâncare gătită industrial, cei mai mulţi beau sucuri carbogazoase sau energizante, mai sunt cei consumatori de alcool.

După 5-10 ani de astfel de mod de a trăi, oamenii ăstia se prezintă – cei mai norocoşi dintre ei – cu probleme precum întârzierea scaunului, are scaun dupa 5-6 zile, altii au scaune diareice, 3-4-5 într-o zi.

La gastroenterologie primesc diagnostic de polipi, diverticuli, modificări de mucoasă intestinală care, de cele mai multe ori, se produc din cauza tulburărilor care apar din cauza mâncării, alcoolului, fumatului, ori din cauza înmulţirii unor bacterii care provoacă fermentarea. Un alt simptom cu care vin pacienţii este meteorismul. Şi descoperi ca de la un polip sau de la mai multi se poate dezvolta un cancer.

Boala e tratabilă şi cu rezultate bune dacă ne găsim la stadiul 1-2, dacă populaţia sesizează din vreme tulburările digestive. La stadiul 3 suntem pe o graniţă în care poţi avea rezultate foarte bune, dar esti dependent de niste terapii si o urmărire oncologică mult mai îndelungată. În stadiul 4 nu poţi face decât paleaţie, acest stadiu înseamnă deja extensia tumorii din spaţiul iniţial loco-regional sau se generalizează prin metastaze. La stadul 4 vorbim despre un mix dintre terapiile oncologice şi scoaterea din urgenţa complicată în raport de complicaţia cu care vine”, a explicat reputatul chirurg Mircea Beuran la România TV.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Cele trei legume care te hidratează indiferent de anotimp. Sunt delicioase și pot fi combinate în numeroase moduri
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Alex Bodi, acuzații la adresa fostei iubite. Cei doi se află în Mykonos, dar în hoteluri diferite
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Discuție HALUCINANTĂ între mama și suspectul crimei din Brăila: „Mai mult de 12, 13 ani nu faci”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de vijelii în mare parte din țară! Zonele din România în care vor fi ploi torențiale și căderi de grindină
Capital.ro
Cristian Cioacă e terminat. Decizia care îl înfundă pe fostul soț al Elodiei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
Descoperirea făcută de oamenii legii, care ar putea rezolva definitiv cazul crimei din Brăila! A fost găsită în casa mamei suspectului
substantial.ro
Oficialii turci critică SUA pentru invitația adresată lui Netanyahu de a vorbi în Congres
MediaFlux
Se dau BANI de la stat! SUMELE variază între 2.000 și 5.000 de lei de PERSOANĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!