Strategii naturale pentru echilibrul hormonal, un somn odihnitor și reducerea stresului

În ultimii ani, viața oamenilor s-a schimbat complet mai ales din cauza stresului. Frica, ura, panica, apatia sunt stări care adesea lasă urme, afectează organismul și astfel încep probleme de sănătate. Și insuficiența hormonală se datorează stresului pe termen lung.
Irina Dumitrescu
08 mai 2024, 15:54
Strategii naturale pentru echilibrul hormonal, un somn odihnitor și reducerea stresului

Stresul declanșează mai multe reacții fizice și psihologice în organism. Poate fi produs de un eveniment unic ce nu durează în timp, sau un stres cronic care se repetă și se prelungește în timp. La stres oamenii simt: presiune în piept, dificultăți de respirație, dureri de stomac, dureri de cap și altele.

Medicii endocrinologi consideră că lipsa sau excesul de hormoni afectează sănătatea și starea emoțională a oamenilor. Pentru a promova echilibrul hormonal se recomandă CBD-ul care ajută și în ameliorarea simptomelor de sindrom de ovar polichistic la femei. De asemenea, canabidiolul (CBD) are efecte benefice în reducerea anxietății, durerii, inflamațiilor și în promovarea relaxării.

Un nivel ridicat de stres poate exacerba dezechilibrele hormonale. În plus, stresul declanșează și alte probleme, cum ar fi: tulburări de somn, schimbări de dispoziție, furnicături în mâini, scăderea capacității de atenție și de concentrare, tulburări de alimentație, oboseală permanentă, iritabilitate, depresie, nervozitate, tensiune musculară, etc.
Un remediu natural pentru aceste probleme este cannabidiolul (CBD), care se găsește în produsele pe bază de ulei de canabis 100% organic. Acesta ajută la echilibrul hormonal și are multe beneficii pentru sănătate: ameliorarea durerii și calmarea tuturor tipurilor de dureri, reducerea simptomelor de artrită reumatoidă, tratarea unor forme de epilepsie, a unor tulburări de anxietate, depresie și dispoziție rea.

Uleiul este un produs BIO, de calitate premium, obținut prin metode de extracție avansate, astfel încât sunt păstrate toate proprietățile benefice ale plantei de canabis.

De la stres la somn odihnitor – Abordări naturale și eficiente


Stresul poate avea și alte consecințe asupra sănătății oamenilor, în sensul că poate duce la, tulburări cardiovasculare, erupții cutanate, căderea părului, apariția unor boli autoimune precum alopecia în plăci. Insomnia este o tulburare gravă ce produce probleme semnificative de sănătate, o deteriorare a calității vieții. Pentru un somn natural, adenozina și melatonina trebuie să funcționeze împreună. Adenozina este un regulator homeostatic, un neurotransmițător cu efect inhibitor asupra sistemului nervos central. Melatonina ajută la inițierea și sprijinirea somnului.
Dacă se produce suficientă melatonină la un om, atunci el va adormi și va avea un somn mai bun. Acest hormon pregătește corpul pentru odihnă, reglează ciclul circadian al somnului. Lipsa melatoninei a fost asociată cu tulburările de somn, mai ales la persoanele mai în vârstă. Semne caracteristice ale insomniei sunt: dificultatea de a adormi, lipsa dorinței de a dormi, treziri frecvente, dificultate în menținerea unui somn bun, somn superficial, trezirea prea devreme, somn rău ce nu ajută suficient de bine în relaxare și restabilirea energiei.
Stresul, stilul de viață nesănătos, anumite boli sunt cauze ale insomniei. Consumul de cafea, fumatul, alcoolul, folosirea telefonului, a laptopului în pat, pot duce la dificultăți de somn. Anumite tulburări psihice (cum sunt cele depresive, atacurile de panică, crizele de anxietate) reprezintă cauza a peste 50% dintre situațiile de insomnie.
Eliminarea factorului de stres este foarte important, la fel și tratamentele aplicate. Pentru a gestiona mai bine stresul, oamenii ar trebui să folosească metode naturale. Majoritatea persoanelor cu sindrom de ovar polichistic sau cu alte boli se confruntă în ziua de azi și cu tulburări de somn, care pot perturba și mai mult nivelul hormonilor. Ceaiul cu CBD poate ajuta în astfel de cazuri, la reducerea simptomelor, la promovarea relaxării, la îmbunătățirea calității somnului, susținând echilibrul hormonal general în corp.
Menținerea unui stil de viață sănătos este un lucru de care trebuie să țină cont oamenii care sunt stresați ușor sau episodic. Se spune că la asta ajută: sportul, o dietă adecvată, un program de somn, tehnicile de relaxare. De pildă, practicarea unei activități fizice zilnice ajută la reglarea stresului și la îmbunătățirea condiției fizice. De asemenea, pauzele la muncă sunt o metodă bună de gestionare a timpului și de reducere a stresului. Somnul este și el un remediu eficient împotriva stresului.

Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Animalul care poate trăi chiar și 500 de ani. Longevitatea sa i-a uimit pe oamenii de știință
Capital.ro
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
Playtech.ro
Stațiunea din România, adorată de turiști! E o reală comoară! Vin de la mii de km să o viziteze!
DailyBusiness
Este vestea cea mare! BNR anunță ce se întâmplă cu ratele românilor
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Spynews
”Nu îmi este frică”. A fost sau nu Gabi Bădălău bătut de Bianca Drăgușanu?! Ce spune despre presupusele acte de violență ale vedetei de la o petrecere
Evz.ro
Bogdan Vlădău nu știe cum să-i mai intre în grații Ginei. Vedeta îl ignoră total, cel puțin pe net
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Nuntă cu final tragic! O șoferiță și-a condus mama spre MOARTE, după ce s-a răsturnat într-o râpă.
Capital.ro
Doliu național. S-a stins un titan al muzicii românești: A dus numele țării pe toate continentele lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, în vizită oficială la Beijing pentru prima dată de la începutul invaziei ruse
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!