Vestea momentului pentru pensionari! Când vor primi vârstnicii noile taloane de pensii și la ce trebuie să fie atenți, pentru a nu fi ”trași” pe sfoară de stat

Angajații Poștei Române urmează să aducă noile taloane de pensii! Vârstnicii trebuie să fie atenți la anumite detalii, pentru a nu fi ”trași pe sfoară” de stat. Mai jos găsești toate informațiile de care ai nevoie.
Filip Stan
12 mai 2024, 11:03
Vestea momentului pentru pensionari! Când vor primi vârstnicii noile taloane de pensii și la ce trebuie să fie atenți, pentru a nu fi ”trași” pe sfoară de stat

Noile taloane de pensie vor fi aduse de Poșta Română chiar de zilele viitoare! La ce ar trebui să fie atenți vârstnicii, pentru a nu se trezi ”țepuiți” de stat.

Citește și Modificări la pensiile românilor din Diaspora. Se schimbă Legea 360/2023 privind sistemul public de pensii

Peste 5 milioane de români vor primi noile taloane de pensii, după un lung proces de digitalizare și de recalculare, pe care pensionarii români le-au așteptat cu sufletul la gură.

Ministerul Muncii a asigurat că nicio indemnizație nu va fi mai mică decât înainte de adoptarea noii reglementări, însă cetățenii sunt sfătuiți să fie foarte atenți când primesc fluturașul.

Motivul? Se pot strecura erori care să le cauzele probleme grave, din neatenție.

Fostul ministru al muncii a transmis faptul că, în cadrul unei intervenții televizate, că noile taloane au început deja să fie tipărite. Astfel că, până la data de 1 septembrie 2024, fiecare pensionar român va primi decizia la domiciliu, prin Poșta Română.

„Această decizie nu se va distribui de fiecare dată când pensia va înregistra o creștere. Nu vreau să las niciun loc de dubiu. Sumele necesare pentru recalculare sunt deja cuprinse în bugetul asigurărilor sociale.

Deja se tipăresc primele decizii pentru pensiile care au fost recalculate. Până la data de 1 septembrie, toți seniorii din România vor primi acasă noua decizie, astfel încât să se poată efectua plățile conform calendarului legal”, a spus Marius Budăi la Antena 3 CNN.

Pe lângă cele precizate anterior, vârstnicii trebuie să știe că este foarte important să verifice 3 elemente esențiale din taloanele de pensie.

  • Numărul de puncte de contribuitivitate;
  • Numărul de puncte de stabilitate;
  • Pensia

Conform declarațiilor făcute de către ministrul Simona Bucura, după finalizarea procesului de recalculare, vârstnicii vor avea o pensie majorată de două ori, în septembrie 2024.

Ce a transmis Simona Bucura Oprescu

Peste 3 milioane de români se vor bucura de bani în plus.

Mai mult decât atât, un alt aspect important este că nicio indemnizație nu va scădea, modificarea fiind în favoarea seniorilor.

„După finalizarea normelor și ne dorim să fim gata cât mai rapid, legea prevede 90 de zile pentru evaluarea normelor, dar noi ne străduim să le finalizăm mai rapid. Dorim să le discutăm apoi cu societatea românească, cu partenerii sociali, cu Comisia Europeană cu care avem această înțelegere privind reforma sistemului public de pensii.

Citește și EXCLUSIV. Daniel Baciu, şeful Casei de Pensii, anunţul aşteptat de 5 milioane de români: „Gata, de luna viitoare!”

După aceasta, urmează să fie finalizat softul pentru recalculare, instruiți colegii noștri din casele teritoriale de pensii, iar apoi din luna mai-iunie a anului 2024, pensionarii vor începe să-și primească deciziile cu pensiile recalculate.

Fiindcă pensiile se plătesc lună de lună, din luna septembrie, pensionarii din România vor beneficia de cea de-a doua majorare a pensiilor, din estimările noastre fiind vorba de peste trei milioane de români. Este important de știut că nici o pensie nu va scădea. Va fi menținut cuantumul cel mai favorabil în urma recalculării”, a adăugat ministrul pentru sursa citată anterior.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Bianca Drăgușanu a avut dreptate. Bădălău a călcat strâmb de mai multe ori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activiști! Animalul poate fi transferat în România
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Primăria Capitalei a consolidat o singură clădire cu risc seismic în ultimii 3 ani. Nicușor Dan anunță măsuri suplimentare de evaluare
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!