Gregorian Bivolaru primește daune morale în România, după procesul de 17 ani „care i-a afectat grav modul de viață”. În Franța este cercetat pentru viol și trafic de persoane

Gregorian Bivolaru a reușit să învingă definitv statul român. Fostul lider MISA va primi o sumă consistentă drept despăgubire morală, după un proces care a durat 17 ani.
Alina Costache
13 mai 2024, 16:19
Gregorian Bivolaru primește daune morale în România, după procesul de 17 ani „care i-a afectat grav modul de viață”. În Franța este cercetat pentru viol și trafic de persoane
Gregorian Bivolaru primește daune morale de la statul român

Gregorian Bivolaru, fostul lider al Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut, va primi daune morale din partea statului român. Fostul lider spiritual al organizației și școlii de yoga MISA a obținut, definitv, daune financiare din partea statului pentru dosarul penal în care a fost cercetat și judecat timp de 17 ani.

Bivolaru a fost achitat pentru unele acuzații din dosar, în timp ce pentru altele a intervenit prescripția. Instanța a recunoscut că durata îndelungată a procesului a avut un impact grav asupra vieții și reputației lui Gregorian Bivolaru.

Curtea de Apel Alba Iulia a redus daunele morale acordate inițial de Tribunalul Sibiu de la suma de 50.000 de euro la doar 5.000 de euro.

Bivolaru a afirmat în acțiunea prin care a cerut daune că „opinia publică a fost intoxiactă cu imaginea unei așa-zise comunități asociale, loc al pierzaniei tinerilor, sediul unior obiceiuri respingătoare și, peste tate, loc în care se desfășurau adevărate orgii”.

Citește și: Gregorian Bivolaru, arestat în Franţa: Guru racola tinere prin reţeaua sa de YOGA

Mai mult, Bivolaru spune că MISA a fost catalogată drept sectă, fiinc asociată, la un moment, chiar și cu gruparea AUM, autoarea unui atentat cu bombă în metroul din Tokyo.

„Toate documentele care circulau între instituții arătau, încă din acea vreme, că marea majoritate a participanților de yoga din școala ezoterică MISA era formată din intelectuali, cu studii superioare. Atât reclamantul, cât şi foarte mulţi cursanţi ai Şcolii de yoga MISA au fost permanent, începând cu anul 1990, sub supravegherea neîncetată a serviciilor secrete, care s-au şi implicat, de altfel, atât în campania împotriva MISA, cât şi împotriva reclamantului”, a susținut fostul șef al MISA, potrivit Libertatea.

Acesta a mai afirmat că „apogeul șocant” al abuzurilor împotriva practicanților yoga l-au reprezentat descinderilea din data de 18 martie 2023, la care au participat peste 130 de procurori, jandarmi și polițiști, fiind cea mai mare acțiune polițienească de până atunci, denumită de autorități ‘Operațiunea CHRIST’.

„Respectiva operaţiune a fost imediat urmată de racolarea unor aşa-zise ‘victime’ (foşti cursanţi yoga) ce s-au arătat dispuse să dea declaraţii fals incriminatoare, fie din frică, fie fiind păcălite cum că vor putea obţine daune materiale uriaşe spre a se îmbogăţi. Acele percheziţii făcute cu încălcarea legii au fost apoi urmate de fabricarea a două dosare penale”, a afirmat acesta.

Citește și: Tribunalul Vaslui a decis începerea judecății în cazul fostului președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu

Instanța a luat în considerare durata îndelungată a procesului, care „i-a afectat grav modul de viață”, dar au considerat că valoarea sumei inițiale stabilită de instanța de fond este exagerată.

„Obligă pârâtul statul român prin Ministerul Finanţelor să plătească reclamantului Bivolaru Gregorian suma de 5.000 de euro (echivalent în lei la data plăţii), cu titlu de daune morale, ca urmare a constatării nerespectării termenului rezonabil de desfăşurare a unei proceduri judiciare penale în care a fost implicat reclamantul”, se precizează în hotărârea Curții de Apel Alba Iulia, din 30 aprilie 2024.

Gregorian Bivolaru, supranumit Guru, este implicat într-un alt dosar în Franța, fiind acuzat de trafic de persoane, viol și constituirea unui grup infracțional organizat.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cea mai periculoasă armă din istorie. Poate să facă prăpăd
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Nancy Pelosi o susține pe Kamala Harris pentru alegerile prezidențiale din 2024
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!