Pensia infimă pe care o primeşte marele Florin Piersic de la statul român

Florin Piersic este de departe unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți actori de la noi din țară. Cu o carieră de succes, de peste șase decenii, acesta este și va rămâne un simbol pentru teatrul românesc
Alina Costache
13 mai 2024, 17:03
Pensia infimă pe care o primeşte marele Florin Piersic de la statul român

Fără doar și poate, Florin Piersic este unul dintre cele mai sonore nume din teatrul românesc. Cu o carieră demnă de succes, de peste șase decenii, acesta se numără printre legendele cinematografiei de la noi din țară. Marele actor primeşte însă o pensie infimă de la statul român.

Florin Pierisic a afirmat de fiecare dată că nu este un om bogat. A vorbit și detalii despre singurul lux pe care și l-a putut permite.

Florin Piersic s-a născut pe 27 ianuarie 1936. În tinereţe, el a jucat baschet şi volei la Cluj-Napoca. A renunţat la sport în momentul în care s-a accidentat la genunchi. A devenit apoi unul dintre cei mai iubiți actori din România.

Florin Piersic, veste proastă de la medici. Anunţ de ultimă oră făcut de dr. Adrian Marinescu
Florin Piersic primește o pensie de doar 2.000 de lei de la statul român. Suma este una modestă în condițiile în care a susținut peste 1200 de spectacole numai în ultimii 15 ani. El mai încasează o indemnizație de merit, de la Uniunea Teatrală din România, în valore de 2.700 de lei.
Florin Piersic a vorbit despre averea lui și a dezvăluit că nu a primit mulți bani nici înainte de Revoluție, când a jucat în filme de excepție. „Luxul” pe care și l-a permis a fost un teren, situat în apropiere de Cluj-Napoca, pe care și-a construit o cabană.

„(Niciodată nu ai vorbit despre banii… nu ai părut avid după bani) Pentru că nu am avut! Aici e chestia. Noi eram la un film, filmul se dădea după ce se petrecea un sfert din filmări…îți dădea un avans din contract. Contractul era de 40.000 pentru un rol principal, așa era atunci. 20.000 de lei era impozitul pe care trebuia să îl plătești statului. 18-20.000 era impozitul.

Citeşte şi: EXCLUSIV Victor Ponta, despre situația lui Florin Piersic: ”Cazul său nu e deloc fericit. Se întreabă lumea, dacă el a pățit așa, dacă nu te știe nimeni, nu ai nicio șansă”

Niciodată nu am spus nimănui: ‘Dar eu cât primesc acum?’. (Care este cel mai mare lux pe care ți l-ai cumpărat, permis, făcut?) Lux? Nu știu dacă lux, pentru că nu mi-am cumpărat nimic de lux. Dar pot să-ți spun că unul dintre lucrurile pe care zic că a fost bine că le-am cumpărat… a fost o zi în care m-am dus și am văzut un om cosind. (…) Un teren într-un sat din munți, de lângă Cluj, la 28 de kilometri. (…) Mi-ai spus ce mi-am permis? Mi-am permis să cumpăr locul ăla. (…) Ăla e cadoul pe care mi l-am făcut eu, cabana de lângă Cluj. Unde acum când mă duc îmi face plăcere”, a povestit Florin Piersic în podcastul Fain&Simplu cu Mihai Morar.

Ce avere a adunat Florin Piersic de-a lungul carierei remarcabile

Cei de la Capital au oferit detalii despre averea lui Florin Piersic. Acesta ar locui într-o casă cochetă din Cluj și mai deține un alt imobil tot acolo. În afară de cabana pe care și-a construit-o, ar mai avea o vilă și în București.

În vârstă de 88 de ani, Florin Piersic a ajuns de trei ori la altar. A fost căsătorit cu Tatiana Iekel (între 1962 şi 1974), cu Anna Szeles (între 1975 şi 1985) şi cu Anna Torok (din 1993 şi până în prezent). Totuşi, vedeta din România a recunoscut şi că a avut numeroase iubite şi relaţii în afara căsniciilor. S-a iubit chiar şi cu soţia unui fost fotbalist de la U Cluj.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat joi la Spitalul ”Foişor”, unde i-a fost scoasă proteza de la genunchi, considerată sursa principală a infecţiei grave care a determinat internarea acestuia la Spitalul Militar din Cluj, în urmă cu câteva zile, ulterior, el fiind transferat la Institutul Inimii din Cluj Napoca, apoi la Institul Matei Balş din Capitală.

Starea generală a actorului Florin Piersic, supus joi unei intervenţii pentru scoaterea unei proteze de genunchi care i-a provocat o infecţie severă, se ameliorează uşor, transmit reprezentanţii Spitalului Foişor, unde acesta este internat.

”Evaluarea pacientului Florin Piersic realizată în dimineaţa zilei de 13.05.2024, de către echipa medicală, prezintă o situaţie staţionară. Starea generală se ameliorează uşor.”, a transmis luni dimineaţă unitatea sanitară.

Duminică, medicii anunţau o ameliorare a stării sale generale, concomitent cu procesul de normalizare a indicatorilor biologici şi de evoluţie favorabilă a plăgii operatorii. De asemenea, precizau că ”pacientul se mobilizează şi prezintă un tonus psihic bun”. Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat joi la Spitalul ”Foişor”, unde i-a fost scoasă proteza de la genunchi, considerată sursa principală a infecţiei grave care a determinat internarea acestuia la Spitalul Militar din Cluj, în urmă cu câteva zile, ulterior, el fiind trasferat la Institutul Inimii din Cluj Napoca, apoi la Institul Matei Balş din Capitală.

 

”În urma investigaţiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infectionişti şi medic cardiolog şi s-a decis efectuarea intervenţiei chirurgicale în regim de urgenţă. A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă şi implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent pacientul se află în secţia ATI, în stare stabilă”, se arăta într-un comunicat de presă transmis, joi seară, şi semnat de managerul interimar al Spitalului Foişor.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!