Andreea Liptak rupe tăcerea la 12 ani după plecarea de la Pro TV: „Adrian Sârbu decidea cine intră și cine iese de pe post”

Andreea Liptak rupe tăcerea la 12 ani după plecarea de la Pro TV. Fosta prezentatoare a făcut dezvăluiri neștiute despre viața sa profesională, după ce a renunțat la televiziune în anul 2012. A mărturisit că niciodată nu și-a dorit să fie Andreea Esca.
Alina Costache
13 mai 2024, 19:39
Andreea Liptak rupe tăcerea la 12 ani după plecarea de la Pro TV:
Andreea Liptak rupe tăcerea la 12 ani după plecarea de la Pro TV

Andreea Liptak rupe tăcerea la 12 ani după plecarea de la Pro TV. Jurnalista a decis să se retragă de pe sticlă și să îmbrățișeze o altă meserie. Astfel a devenit coach certificat internațional în nutriția de precizie, somn, recuperare și gestionarea stresului.

Citește și: Cu ce se ocupă Răzvan Spiridon, fost prezentator TV, după ce s-a retras din lumina reflectoarelor. Din ce face bani alături de soția lui, Andreea Liptak

Prima mea apariție a fost un dezastru total. Categoric eram un om de știri, însă oportunitatea de a veni în București… era de a prezenta în cadrul redacției de știri din sport și nu eram făcută pentru asta, dar dacă acolo s-a ivit oportunitatea…

Am încercat să mă adaptez. Am avut colegi extraordinari, printre care și soțul meu (n.red. – Răzvan Spiridon, prezentator PRO TV)… Habar n-aveam că va ajunge soțul meu peste ani pentru că eram destul de distanți unul față de altul, dar cu toții m-au ajutat. Erau mai mulți bărbați și câteva femei, dar ei ne susțineau.

Cred că-și dădeau seama că nu putem face anumite lucruri, dar ne tolerau. Adrian Sârbu a dorit atunci să revoluționeze știrile sportive și a creat un concept, probabil preluat din afară, și anume știri sportive prezentate de femei. Aș fi fost prima!

Cum se face totul în Pro… m-au anunțat de pe o zi pe alta, că voi intra să prezint a doua zi. Mi-au spus seara și nu am dormit toată noaptea. Eram stresată, nu aveam exercițiu. Am făcut câteva probe în platou, dar nu să mă simt pregătită. Obosită, stresată, a ieșit un dezastru”, a povestit Andreea Liptak la podcastul „Altceva cu Adrian Artene”.

Andreea Liptak rupe tăcerea la 12 ani după plecarea de la Pro TV

Imediat după emisie am ieșit din platou și mi s-a spus: ‘Ai intrat pe post astăzi și ai ieșit de pe post tot astăzi’. Am zis ok. Nu eram din filmul acela. Și mă gândeam ce o să fac. În redacția de sport e evident că nu sunt potrivită… Cred că eram mai credibilă la știri, nu acolo (n.red. – la sport).

Energia mea, abilitatea de a citi de pe prompter, de a mă conecta cu publicul… au fost ingredientele pe care le-a luat mai mult în considerare Adrian Sârbu. El era cel care decidea cine intră și cine iese de pe post. Mesajul nu era din mine, nu eram eu. Cred că după prima știre i-a părut rău (n.red. – lui Sârbu pentru decizie)… Am făcut și gafe. Am întrebat cum se citesc (n.red. – numele unor echipe), nu aveam cultura necesară să prezint din redacția respectivă. Am greșit numele echipei.

Ăsta e adevărul… Am fost pusă din nou pe calea mea, cei de la știri s-au bucurat enorm și au zis e a noastră. Să vină înapoi. Și așa am ajuns înapoi la știri, printr-un eșec”, a mai dezvăluit fosta prezentatoare.

Andreea Liptak mărturisește că nu și-a dorit niciodată să fie la fel ca Andreea Esca. În 2012, a fost înlocuită de Lavinia Petrea și Andreea Marinescu, după ce a luat decizia să renunțe la televiziune.

„Nu mi-am dorit niciodată să fiu Andreea Esca, pentru că Andreea Esca în mintea, în ochii și în sufletul meu a fost un personaj, pentru că vorbim deja despre un personaj, și o personalitate unică. Cred foarte mult și permanent am fost motivată de autenticitate. Și nu cred că există un înlocuitor pentru nimeni.

Plus că Andreea Esca este într-adevăr emblematică, nu cred că ar fi pentru cineva o strategie bună să dorească să înlocuiască pe cineva. Cred că fiecare trebuie să-și găsească propriul loc în domeniul în care lucrează. Dar sigur, a fost pentru noi toți o sursă de inspirație și este în continuare”, a mai spus Andreea Liptak.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
Playtech.ro
Wow! Cum arată Prințul George la 11 ani. E leit tatălui său, William
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Noi TESTE pentru șoferii din România. Ce analize sunt obligați să facă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Kremlinul evocă retorica neprietenoasă a vicepreședintei SUA Kamala Harris
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!