Elevii care se identifică drept animale iau cu asalt România! Îngrijorarea profesorilor este la cote maxime: „Începuseră să se alerge în patru labe, se tăvăleau pe iarbă, unul îi dresa”

Dacă până de curând tinerii care se identificau drept animale erau doar o bizarerie pe care o vedem doar pe TikTok, lucrurile au început să se schimbe. „Therieni” și-au găsit loc și în școlile din România, iar profesorii sunt de-a dreptul stupefiați.
Filip Stan
15 mai 2024, 10:27
Elevii care se identifică drept animale iau cu asalt România! Îngrijorarea profesorilor este la cote maxime: „Începuseră să se alerge în patru labe, se tăvăleau pe iarbă, unul îi dresa”
Elevii care se identifică drept animale iau cu asalt România! Îngrijorarea profesorilor este la cote maxime: „Începuseră să se alerge în patru labe, se tăvăleau pe iarbă, unul îi dresa”

Profesorii sunt stupefiați de apariția unui nou trend în rândul tinerilor din România. Elevii care se identifică drept animale au luat cu asalt școlile din România, iar adulții din jurul lor nu știu cum să gestioneze răspândire acestei mode. Persoanele „furry” sau „therieni” se îmbracă și se comportă după tiparul anumitor animale, precum pisici, câini, vulpi sau păsări. Aceștia adoptă acest stil inclusiv la școală, unde refuză să mai comunice firesc.

Citește și: Ajutor de 500 de euro de la stat dacă ai aceste animale în gospodărie. Carnea lor este considerată cea mai sănătoasă pentru om

Specialiștii au atras atenția asupra faptului că acest fenomen se întâmplă, mai ales, în rândul tinerilor, care sunt în căutatea identității personale, iar fără sprijin adecvat, lucrurile o pot lua razna, ajungându-se inclusiv la tulburări grave de personalitate. Cu toate că acest tip de comportament şocant a fost confirmat de mai mulţi tineri din Bucureşti, directorii scolilor au refuzat să comenteze subiectul.

„Este o persoană care se identifică cu un animal. Cu un papagal, mai exact. Alţi colegi de liceu se cred câini sau pisici. Îşi pun urechi sau cozi de animale şi se comportă ca atare. Chiar şi în timpul orelor de curs”, a povestit un elev.

„Sunt asa mai ciudaţi, se îmbracă, îsi pun urechi, de astea. Am auzit ca urcă in patru labe scările”, a mai explicat un elev.

„Este plin, mai ales la Arte, mai ales că noi suntem învățați să ne exprimăm prin orice fel posibil. Eram frumos pe bancă, erau clasa a opta – a noua şi începuseră să se alerge în patru labe, se tăvăleau pe iarbă, unul îi dresa…  La vârsta asta nu prea ești decis și îți place să experimentezi tot felul”, a spus un elev.

Dacă până acum acest trend părea doar o ciudățenie prezentă pe rețelele de socializare, numărul persoanelor care se identifică drept animale a crescut semnificativ în România în ultima perioadă. Mulți tineri au început să afirme că se identifică drept diverse animale, alăturânduse comunității „furry”, în tip ce alții se consideră ființe non-umane, fiind membrii ai comunității „therienilor”.

„Din păcate am văzut, nu doar am auzit sau am citit, și cred că ar trebui să fim atenți la acest fenomen, chiar dacă este la modă. Poate e nevoia lor de atenție, poate că sunt într-o perioadă cum ar fi adolescența când nu își cunosc încă foarte bine identitatea și nu înțeleg cine sunt, nu se simt acceptați”, a explicat Gabriela Maalouf, psiholog.

Indiferent de motive, adolescenţii cu acest tip de comportament sunt, de cele mai multe ori, victime ale bullyingului în şcolile din România. La inspectoratul şcolar din Capitală nu există însă nicio sesizare, dar problemele ajung aici, de multe ori, când este prea târziu. Cum a fost cazul elevului violat de două ori în toaleta unei şcoli. Directorii contactaţi de Observator neagă că au auzit vreodată de elevi care se cred animale. În alte ţări, trendul neobişnuit se află în centrul unei dezbateri extrem de dure privind toleranţa şi limitele.

„Nu e o problemă a școlii, este o problemă a societății, este ceva despre care să vorbim public, ce poate fi acceptat și ce nu”, a declarat o profesoară.

Premierul Marii Britanii a anunţat că va publica un ghid pentru toate şcolile care se confruntă cu aceste probleme. Directorii trebuie să îi sprijine pe copii în găsirea propriei identităţi, să vorbească cu părinții lor, dar să ii nu discrimineze dacă aceștia se dau drept animale. Spune că e un subiect sensibil și că va fi reglementat la nivel național.

„Este important să le tratăm cu sensibilitate, iar părinţii să ştie ce se întâmplă”, a declarat Rishi Sunak, premierul Marii Britanii

„Un fenomen lăsat așa cum este poate să se ducă către tulburări de personalitate dacă copilul chiar intră în personajul asta și nu mai poate să iasă de acolo”, a punctat Gabriela Maalouf, psiholog.

În urmă cu două luni, oamenii dintr-un parc din Arad au fost şocaţi de o apariţie greu de încadrat. Într-un parc pentru copii, o tânără care se credea pisică se plimba în patru labe şi încerca să atace câinii din zonă.

Citește și: Bani de la stat pentru românii care au aceste animale în curte în 2024. Nu mulți cunosc acest detaliu

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Ministrul italian al apărării acuză pe secretarul general al NATO de trădare
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!