Unde ar trebui să depozitezi untul ca să țină mai mult timp. Foarte puțină lume cunoaște acest truc secret

Dacă te tentează ideea de a cumpăra untul vrac, cel mai probabil te întrebi cum îl poți depozita astfel încât să îi prelungești durata de viață cât mai mult posibil. Iată care este cea mai bună variantă.
Filip Stan
16 mai 2024, 13:54
Unde ar trebui să depozitezi untul ca să țină mai mult timp. Foarte puțină lume cunoaște acest truc secret

Poate fi dificil să găsești locul perfect unde să păstrezi untul, astfel încât acesta să se mențină în cea mai bună stare. Pe acest subiect tot mai multe persoane dezbat dacă este mai bine să fie ținut în frigider sau într-un vas special de unt așezat pe masă, la temperatura camerei. Untul este un aliment de bază, pe care multe familii îl au în multe frigidere, dar deseori există controverse cu privire la modul cel mai bun de a-l depozita.

Citește și: Cum a ajuns Monica Tatoiu să-și bage fostul iubit în spital. „Am descoperit pasiunea”

La fel ca multe produse de supermarket, prețul untului a crescut, iar conform Consiliului pentru Dezvoltarea Agriculturii și Horticulturii (AHDB), prețurile untului în UE au crescut cu 18,5% anual, între 2023 și 2024, conform Food Navigator. Ca rezultat al acestui fapt, cumpărătorii pricepuți își vor dori ca produsul să aibă o durată de viața cât mai lungă. Pentru a te bucura de acest lucru este necesară o depozitare corespunzătoare, mai ales atunci când vorbim de persoane care aleg să cumpere vrac, atunci când ofertele sunt bune.

Pentru a rezolva această dilemă o persoană a decis să facă o postare pe Reddit pentru a cere sfaturi despre păstrarea corespunzătoare a untului, dar și alte metode care să asigure conservarea acestuia cât mai mult timp posibil.

Utilizatorul a întrebat: „Cum păstrați untul? Am cumpărat un pachet care conține 4 pachete de unt. Le-am pus pur și simplu pe toate în frigider. Este corect să fac asta? Și cât timp poate fi păstrat untul în frigider? Nu văd o dată de expirare pe cutie. Mulțumesc mult tuturor.”

Multe persoane au comentat la postarea inițială pentru a împărtăși idei și opinii despre cel mai bun mod de depozitare. „Untul rămâne bun în frigider timp de câteva luni dacă este păstrat în jur de 4°C (nu în ușă sau pe un raft cald). Dacă vrei ca untul să fie ușor de întins, ține o bucată într-un castron într-un dulap”, a sugerat cineva.

Un altul a spus: „Unele persoane îl lasă pe masă/pe blat și doar acoperit pentru a-l proteja de insecte. Eu nu sunt una dintre acele persoane. Eu cumpăr blocurile mari de la Costco în pachet de patru. Trei merg în congelator până când cel din frigider mai are cam un sfert rămas și îl mut în frigider pentru a se dezgheța.”

Cineva chiar a sugerat să pui orice suplimentar pe care nu îl vei folosi în congelator, deoarece au scris: „Am o bucată într-un recipient sigilat pe blat și apoi de obicei am câteva bucăți în frigider. Orice depășește asta merge în congelator.”

Citește și: Răzvan Simion s-a ”pocăit”! Prezentatorul de televiziune s-a lăsat de fumat după 28 de ani și refuză să mai consume zahăr. ”E super”

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Lidl bagă la ofertă de joi, 25 iulie 2024, produsele pe care toți românii le caută. Costă sub 5 lei și se vor vinde ca pâinea caldă
Capital.ro
Adio, tenis! Fostul lider WTA se retrage definitiv: Episod final
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Discuție HALUCINANTĂ între mama și suspectul crimei din Brăila: „Mai mult de 12, 13 ani nu faci”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dan Negru, revoltat de modul în care România gestionează resursele de cereale: „Una din patru pâini e făcută din aluat congelat”
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Guvernul aprobă proiect de lege pentru continuarea activității ELCEN ca serviciu public în Capitală
MediaFlux
Se dau BANI de la stat! SUMELE variază între 2.000 și 5.000 de lei de PERSOANĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!