Titi AUR, la podcastul România TV: „Telefonul mobil este mai rău ca alcoolul şi drogul în trafic. Susţin percheziţie informatică în caz de accident”

Pilotul român Titi Aur este de păreăre că în România ar trebui interzisă prezența telefonului mobil în mașină în timpul condusului. Invitat la podcastul România TV, moderat de Ionuţ Grigore, Titi Aur a vorbit despre pericolele din trafic.
Filip Stan
16 mai 2024, 23:23
Titi AUR, la podcastul România TV:

Titi Aur, invitat la podcastul România TV, moderat de Ionuţ Grigore, susţine că „telefonul ar trebui oprit pur și simplu, ar trebui INTERZIS în mașină”. Fostul mare campion de raliuri a vorbit detaliat despre pericolele din trafic.

„În ziua de astăzi, în România, în Bucureşti nu mai vorbesc, este o societate de stresaţi. Iar acest stres te face să te duci cu gândul la altceva, în altă pare. Şi când apare o situaţie-limită, este mult mai periculos ca la raliu. Mai mult decât atât, poate să apară la alţi participanţi la trafic, trotinetişti, pietoni, biciclişti, motociclişti, conducători auto. Trotineta şi telefonul mobil sunt două lucruri spectaculoase. Din păcate, se circulă rău cu trotineta, dar nu putem nega că este utilă, ecologică. … ca şi telefonul mobil. Dar, o dată dus în trafic, telefonul mobil este mai rău ca alcoolul şi drogul în trafic, potrivit unui studiu neoficial. Eu susţin să se facă percheziţie informatică la telefon în caz de accident, aşa cum există teste pentru alcool şi droguri”, a declarat Titi Aur la podcastul găzduit de Ionuţ Grigore, precizând că la raliu, condusul este mai puţin periculos ca în jungla traficului normal.

Citeşte şi

Monica Tatoiu, ameninţată de soţul ei că bagă divorţ! Candidează la Primăria sectorului 1
„Telefonul ne afectează pentru că timpul de reacție al unui om normal e de aproximativ 1.5 secunde. Am mai explicat, dar repetăm, e bine de înțeles de toată lumea. Timpul e împărțit în două. Cam 0.75 secunde până când creierul percepe ce s-a întâmplat, că a sărit un copil în fața mașinii, că nu ți s-a acordat prioritate sau a frânat brusc cel din față, și cam încă 0.75 secunde până la o reacție. Adică frânare, tras de volan ori ambele”, a explicat Titi Aur şi cu alt prilej.

„Când șoferul e băut, obosit sau drogat, timpul de reacție e mult mai întârziat. Dar la fel se întâmplă și când nu e șoferul atent ori vorbește la telefon. Cât de mare? Depinde de cât de concentrat e șoferul la telefon. Dacă se citesc mesaje, informații de pe telefon ori se vorbește la telefon, e posibil ca timpul de reacție să fie infinit, adică să nu existe reacție până la momentul impactului. De cele mai multe ori însă e lungit.

Titi Aur și Vali Porcișteanu avertizează după explozia numărului de accidente rutiere: ”A scăzut calitatea pregătirii. Azi oricine poate să fie instructor auto”
Pericolul e foarte, foarte mare. Telefonul ar trebui oprit pur și simplu, ar trebui interzis în mașină. Știu că mulți vor spune acum multe lucruri „frumoase” despre mine. Și eu sunt unul din cei care au în mașină telefonul. Încerc pe cât posibil să nu mă las atras. Dar trebuie să recunoaștem că atunci când sună telefonul, când primești o notificare, un mesaj, suntem tentați să ne uităm. Sunt țări în care telefonul e interzis total. Nu ai voie să ai telefonul în mașină. A devenit un mare pericol, deși e o evoluție tehnică nemaipomenită, spunea Titi Aur.

Nu rataţi poveşti incredibile, pline de adrenalină, de la cursele de raliu, cum s-a rătăcit la graniţa cu Italia, despre condusul la limită, despre frica de viteză, detalii AICI

DailyBusiness
Se schimbă data plății pensiilor în aprilie! Anunț oficial pentru toți pensionarii din România
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Clădirea fascinantă din București, ajunsă o ruină, se vinde. Ce se va alege de Castelul de pe Chei
Capital.ro
România a pierdut cel mai mare artist. Boala cruntă care l-a răpit dintre noi. A fost de neegalat
Playtech.ro
Când intră pe card pensia dublă? Românii o primesc de două ori pe an
DailyBusiness
Ciocolata care i-a fascinat pe români după căderea lui Nicolae Ceaușescu revine la raft în România
Adevarul
Cum au reușit masonii să rămână în grațiile Kremlinului. Nu au nimic de câștigat dacă agită barca
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Insula din Grecia perfectă pentru familii. Priveliștile sunt spectaculoase, iar apele calme sunt ideale pentru înotătorii începători
Spynews
Cine sunt și cum arată surorile lui chef Alexandru Sautner. Doina Militaru și Cristina Iacob au gătit pentru jurați și au primit cuțitul de argint
Evz.ro
Cum l-a inspirat „Dallas” pe Marian Vanghelie să-și facă o afacere. I-a adus 25 de milioane de euro
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
FOTO. Îi face concurență celei mai frumoase femei din lume
kanald.ro
Ministrul Mediului vrea ca urșii să fie uciși dacă se apropie de localități. A anunțat deja propunerea pentru modificarea legislației
Cancan.ro
Cât costă să rezervi o noapte de cazare în hotelul Simonei Halep din Mamaia, pentru iulie 2025
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Decizia luată de Călin Georgescu. George Simion a făcut dezvăluirea: Mi-a cerut să intervin
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
stirilekanald.ro
Presimțirea sumbră a soției căpitanului Bătănoiu, comandatul de la manșa avionului prăbușit la Balotești
Florin Busuioc, internat de urgență la spital: „A fost o formă urâtă de gripă, m-a dărâmat complet”
MediaFlux
Taxa ascunsă pe care o suportam toți. Tarifele vor exploda
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Guvernatorul imposturii: cazul Bulete, batjocorirea Deltei și boala cronică a statului român