Ce leafă ia un angajat fast-food în România. Nu sunt necesare studii, ci doar poftă de muncă

Tinerii care nu au studii superioare și vor să muncească pot să acceseze joburile din sectorul fast-food din România. Salariile sunt bune, însă trebuie dorință de muncă.
Filip Stan
17 mai 2024, 09:25
Ce leafă ia un angajat fast-food în România. Nu sunt necesare studii, ci doar poftă de muncă
Ce leafă ia un angajat fast-food în România. Nu sunt necesare studii, ci doar poftă de muncă

Sectorul fast-food din România oferă oportunități de angajare atractive pentru cei care doresc să intre pe piața muncii. Un bun exemplu este lanțul de restaurante Spartan, care pun la dispoziția doritorilor venituri competitive.

Citește și: Un veteran de război și-a sărbătorit aniversarea de 100 de ani la McDonald’s! Bătrânelul a mâncat timp de 36 de ani la acest fast food

Ce leafă ia un angajat fast-food în România

Gabriel Melniciuc, CEO al Spartan, a dezvăluit că un angajat nou în rețeaua de restaurante din București primește un salariu net de 3.500 de lei. Această sumă este destul de atractivă pentru sectorul fast-food și reflectă strategia companiei de a atrage și reține personal de calitate.

„Salariile diferă, dar, spre exemplu, în Bucureşti acum oferim 3.500 lei net unui nou angajat pentru a-l atrage în reţea. Ne-am stabilit nişte obiective la început de an. Le actualizăm trimestrial, dar fără oameni bine pregătiţi, nu putem să realizăm nimic,” a precizat Melniciuc în cadrul emisiunii ZF Live.

Această sumă este semnificativă pentru un job care nu necesită studii superioare, însă se pune accent pe dorința de muncă și dedicarea față de activitățile desfășurate. În contextul unui salariu mediu net în România care a fost în jurul valorii de 4.000 de lei în 2023, oferta propusă de Spartan este una competitivă pentru un post de entry-level.

Gabriel Melniciuc susține că se face o investiție consistentă în pregătirea personalului, în special a managerilor, pentru a consolida echipele. Accentul pus pe formarea profesională și dezvoltarea personală îmbunătățește calitatea serviciilor oferite de Spartan, însă crește și nivelul de satisfacție al angajaților. În plus, oferă oportunități de avansare în carieră.

„Ne-am stabilit nişte obiective la început de an. Le actualizăm trimestrial, dar fără oameni bine pregătiţi, nu putem să realizăm nimic,” a mai declarat el.

Comparativ cu alte lanțuri de fast-food din România, salariul oferit de Spartan este competitiv. În alte lanțuri internaționale de fast-food, salariile pentru noii angajați variază, situându-se adesea sub pragul de 3.500 de lei net. Aceasta arată o tendință de creștere a salariilor în sectorul fast-food, în special în orașele mari precum București, unde costul vieții este mai ridicat.

Unul dintre avantajele majore ale unui job în sectorul fast-food este accesibilitatea. Nu sunt necesare studii superioare pentru a începe o carieră în acest domeniu, ceea ce îl face atractiv pentru tinerii care abia intră pe piața muncii sau pentru cei care doresc să facă o schimbare de carieră.

În plus, joburile din fast-food oferă oportunități de avansare rapidă pentru cei care demonstrează competență și dedicare. Managerii și supervizorii de echipă sunt adesea promovați din rândul angajaților existenți, ceea ce oferă perspective de dezvoltare profesională pentru cei care doresc să urmeze o carieră în acest domeniu.

Citește și: Mihaela Bilic aruncă în aer tot ce ştiai despre fast food. „Eu iubesc şaorma! Mi se pare o combinație delicioasă”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Bianca Drăgușanu a avut dreptate. Bădălău a călcat strâmb de mai multe ori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activiști! Animalul poate fi transferat în România
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Modificările Regulamentului pentru Asistenții Maternali: Vârsta Minimă Ridicată la 21 de Ani
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!