1. Oferă angajaților carduri de beneficii
O politică flexibilă de beneficii permite oricărui angajator să ofere angajaților diverse avantaje. Astfel, aceștia au libertatea de a alege beneficiile care se potrivesc nevoilor lor individuale, fără a fi restricționați să cheltuiască sumele doar pentru un singur produs sau serviciu. Fie că e vorba de vouchere de cultură, carduri de masă sau cadou, fie că vorbim de carduri de vacanță sau culturale, cardurile pentru angajați de pe site-ul pluxee.ro îți permit să stabilești bugetul și partenerii doriți și să simplifici activitatea departamentului de HR. În plus, aceste beneficii oferă avantaje fiscale asociate, atât pentru angajat, cât și pentru angajator.
2. Crește implicarea angajaților oferind beneficii în funcție de preferințe
Pentru a înțelege care sunt preferințele angajaților tăi, este esențial să le pui întrebări și să afli care sunt nevoile lor. Poți face asta organizând un sondaj pe bază de chestionare interne, folosind criterii precum zona geografică, vârstă, sex sau numărul membrilor familiei, Ulterior, definește strategia de acordare a beneficiilor luând în calcul și aspectele legale și fiscale. Unii pot prefera indemnizația pentru combustibil sau contribuții la planurile de pensionare, în timp ce alții pot fi motivați de asigurările private de sănătate, abonamente la centre de fitness și wellness sau subvenții pentru programe de studiu.
3. Implementează planuri cu oportunități de avansare în carieră
Un plan strategic care le oferă angajaților oportunități de avansare în carieră este o formă optimă și eficientă pentru a îmbunătăți retenția salariaților și climatul organizațional. Atunci când sunt în căutarea unui loc de muncă, pe lângă salariul atractiv și beneficiile extrasalariale, candidații acordă o atenție deosebită oportunităților de avansare în carieră. Structurate corect, aceste planuri ghidează deciziile de progres în carieră ale angajaților și sunt benefice pentru angajat și pentru angajator deopotrivă. Angajații știu exact care sunt așteptările angajatorului și știu exact ce acțiuni sunt necesare pentru atingerea obiectivelor pe termen scurt, mediu și lung. Pe de altă parte, ajută compania să definească indicatori de performanță care pot fi evaluați și măsurați ușor.
Acum că știi cum poți crește satisfacția și motivația angajaților, fără o împovărare financiară majoră, nu-ți rămâne decât să ții cont de nevoile angajaților tăi și să revizuiești bugetul de HR, acolo unde este cazul.