Un copil de 2 ani, diagnosticat cu tuse convulsivă și rujeolă. Avertismentul medicilor!

Un copil de 2 ani a fost diagnosticat cu tuse convulsivă și rujeolă. Acesta nu a făcut niciun vaccin de când s-a născut
Alina Costache
17 mai 2024, 14:49
Un copil de 2 ani, diagnosticat cu tuse convulsivă și rujeolă. Avertismentul medicilor!

Un copil de numai 2 ani a fost diagnosticat nu tuse convulsivă și rujeolă. Copilul nu a fost vaccinat niciodată, iar fratele lui, în vârstă de 10 ani, are și el tuse convulsivă.

Într-un interviu pentru News.ro, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din București, prof. dr. Simin Aysel Florescu, a declarat, că, în unitatea sanitară, medicii au îngrijit un copil în vârstă de 2 ani care a avut în același timp rujeolă și tuse convulsivă. Copilul nu a mai fost vaccinat niciodată și, spre surprinderea medicilor, a fost tratat rapid. Totuși, alte cazuri similare ar putea ajunge pe secția de terapie intensivă, alături de complicații severe, susțin medicii specialiști.

Copil de 2 ani, internat cu tuse convulsivă și rujeolă

„Mijloacele moderne de diagnostic molecular ne-au ajutat să-i punem foarte repede diagnosticul de certitudine în ceea ce priveşte tusea convulsivă, dar asta nu înseamnă că putem merge aşa, pentru că aceste cazuri puteau fi foarte frumos evitate printr-o schemă decentă, civilizată, de vaccinare, aşa cum este asigurată cea din programul naţional de vaccinare din ţara noastră.

Nu a avut criterii suplimentare de severitate, dar nu este normal ca acest lucru să se întâmple, nu este normal ca aceşti copii să nu fie vaccinaţi şi să provină şi dintr-o mamă nevaccinată pentru că se întâmplă adevărate tragedii, se pot întâmpla focare din ce în ce mai mari, în familii, în colectivităţi, care vor merge progresiv, dacă nu se întrerupe treaba asta. Deci vaccinarea copiilor şi vaccinarea gravidelor ar scădea ritmul de transmitere al infecţiei, cel puţin pentru tusea convulsivă.

Citește și: De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător. Suferinţa unui copil de 6 anișori

Să nu uităm că, dacă aceste cazuri încă nu sunt de ATI, asta nu înseamnă că altele nu vor fi. Tusea convulsivă este o boală periculoasă”, a declarat Dr. Simin Aysel Florescu.

Rata scăzută de vaccinare, principala cauză care duce la îmbolnăviri grave

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din București, prof. dr. Simin Aysel Florescu, a subliniat importanța vaccinări de la vârste fragede. Acesta recomandă chiar vaccinarea femeilor însărcinate, atunci când este posibil.

„Vaccinarea este cea care ne protejează pe toţi. Aş vrea să spun un lucru foarte important, şi anume în privinţa afecţiunilor tusei convulsive la copiii sub un an la care ne doare cel mai rău din punctul de vedere al severităţii cazurilor şi al pericolului, acestea ar putea fi contracarate foarte bine prin vaccinarea gravidelor, este recomandată de foarte mult timp, vaccinarea gravidelor ca şi rapel, între săptămânile 26 şi 31 sau 32 de sarcină pentru că în felul acesta atât mama cât şi copilul vor fi protejaţi de această boală. Copilul va primi anticorpi de la mamă în timpul sarcinii şi ulterior prin alăptare şi asta îl va proteja în primele două luni de viaţă până când începe să-şi facă propriile vaccinări, dar de formele cele mai grave care apar în aceste prime două luni.”, a afirmat acesta.

Citește și: Prof dr Mircea Beuran explică explozia numărului de cancere colo-rectale la vârste tinere: „Boala e tratabilă în stadiile 1-2, dar mulţi aleg să-şi trateze simptomatologia specifică acestor stadii cu terapii naturiste”

 

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'